25-vuotias mies tehtaili huijauslaskuja apteekeille ja huoltamoille – Jutussa peräti 352 asianomistajaa

2

Turun pääpoliisiasemalla on ollut tutkinnassa kesästä 2017 lähtien laaja petosrikostutkinta. Rikoksista epäilty 25-vuotias Varsinais-Suomalainen mieshenkilö on keväällä 2017 lähettänyt ensimmäisessä vaiheessa apteekkeihin laskuja, joiden saajaksi on ilmoitettu NETS Oy. Toisessa vaiheessa epäilty on lähettänyt laskuja huoltamoille ja korjaamoille ja laskuttajana on ollut myös NETS Oy.

Asiaa on tutkittu törkeänä petoksena ja törkeän petoksen yrityksinä. Asianomistajia, joita on yritetty huijata, on tutkinnassa selvinnyt olevan 352 kappaletta. Tavoiteltu rikoshyöty on ollut noin 130 000 euroa. Poliisin, pankkien ja yritysten tehokkaalla yhteistyöllä pystyttiin kuitenkin estämään rikoshyödyn saaminen kokonaan ja pystyttiin palauttamaan vahinkoa kärsineille yrityksille heidän maksamansa huijauslaskun summa.

Tutkittavana ollut sarja on käsittänyt koko Suomen ja on ollut poikkeuksellisen laaja.

Lähde: Poliisi

2 KOMMENTIT

  1. No eikös tämä kaveri nyt osoittanut sitä ”aktiivimallia” parhaimmillaan. Jäpikkä ei ole päästään tyhmä, vaan käyttää ainoastaan ”erikoisosaamistaan” väärin, josta tietenkin suomalaisena joutuu kärsimään rangaistuksen kokonaan ja kokonaan huomioitamatta sitä, että ”julkisuus on hänet jo tuominnut” saaden niskaansa kaiken paheksunnan koko yhteiskunnan taholta ilman, että tämä surkuhupaisa ”yhteiskunta” vain viheltelisi koko tapauksen unholaan poliittisista ja rodullisista syistä. Jos tuokin olisi yöntimo laittomasti maasssa nauttimassa silti kaikki sosiaaliedut, jotka meiltä kanta-asukkailta pyritään torpedoimaan sossun tiskillä ”vihakatseella” ja lukemalla kuin piru Raamattua jauhonaaman tukihakemusta epäillen mahdollisen huijarin omaavan paksun pinon seteleitä patjansa alla, joka on sillan alla. Siis jos tämä silta on äskettäin rakennettu kaikkine nykyaikaisine hienouksineen tämä luonnollisesti nostaakin sen lukaali -asteelle, joten valitettavasti asukas ei voi tätä siltaa realisoida myymällä, mutta joka tapauksessa tuo ”kartano” merkitsee luonnollisesti sitä, että senttejä ei tipu, rikas kun on. Lohtuna ärtyneelle jatkuvasta nälästä ja vilusta virkailija kuitenkin lohdutukseksi soittaa riuskan joukon poliiseja, jotka käyvät asiakkaaseen kiinni kuin sika limppuun. Tätä näytelmää hohotellen sitten seuraavatkin kanta-asiakkaat naama punaisena, siis noin kuvainnollisesti sanottuna. Ja kas kun heidän etuoikeutettu vuoronsa tulee, virkailija vaihtaakin virkailmeen, joka on kuin lämmin maito ja Naantalin aurinko lähes poskisuudelma-asteelle mennen. Virkailijan esimmäinen kysymys onkin kohteliaan sävyyn kysytty kysymys. ”Kuinka ne makuuhaavat nyt voivat?”

  2. Tämähän oli englantilaisten ”kauppatavaraa” vuosituhannen vaihteessa. Sielä yksi henkilö oli palkannut toista sataa laskunkirjoittajaa jotka etsivät yritysten yhteystietoja puhelinluetteloista ja lähettelelvät muutaman kympin laskuja firmoille. Ja aina joku maksoi. Ja kun asiaa sitten tutkittiin niin englannin poliisi oli voimaton. laskujen kirjoittelu ei ole rikollista.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.