Kairossa asemiehet tulittivat ihmisiä kirkon edessä

4

Kairossa perjantaina ampumisvälikohtauksen seurauksena kymmenen ihmistä menetti henkensä.

Isku kohdistui koptikristittyjen kirkon edustalle, missä yksi moottoripyörällä liikkunut sarjatuliasein varustautunut mies ampui väkijoikkoon. Ampuja yritti hyökätä kirkkoon sisään suojamuurien läpi, mutta epäonnistui tässä ja avasi tulen kirkon edustalla. Mies sai surmansa tulitaisteussa. Miehen varusteista löytyi myös pommi.

Egyptin terveysministeri on kommentoinut iskua uusimmaksi muslimien tekemäksi iskuksi maan vähemmistökristittyjä kohtaan. Hyökkäyksessä kuoli myös yksi poliisi ja loukkaantuneina on ainakin viisi ihmistä.

Hyökkääjä oli aloittanut ampumisen jo läheisessä kaupassa ja siirtynyt sieltä kirkon edustalle. Kuolleita on yhteensä kymmenen. Yksi poliisi, kahdeksan sivullista ja hyökkääjä.

Kristittyjä on Egyptissä noin 10 prosenttia ja Kristittyjä kohtaan tehdään maassa jatkuvasti hyökkäyksiä. Kristityt ovat kritisoineet poliisia ja hallitusta siitä, etteivät nämä pysty suojelemaan vähemmistöä tarpeeksi tehokkaasti hyökkäyksiltä.

Mikään muslimiryhmä ei ole vielä ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Video paikanpäältä tulitaistelun loputtua ampujan saadessa surmansa.

 

 

 

4 KOMMENTIT

  1. Euroopassa noi tekee iskuja enemmistöä kohtaan. Missä muslimi siellä väkivaltaa ja kuolemaa.

  2. Eikös se vähän niinkuin kuulu sikäläisee kulttuuriin? Meinaan ammuskelu eri uskonryhmien välillä. Meillä se ei kuulu kulttuuriin.

  3. Huoh. Niin. Ei taida olla sellaista asiaa, tekoa tai kauhua joka saisi suvakin näkemään saati myöntämään tosiasiat.

    Rauhanuskonto. jep.

  4. Kyllä oli ruma raato, oikea mallikansalainen rauhan uskonnon edustaja outipopille ja maijavilkkumaalle. Siinä ählyt ihmettelee toista ählyä ja mölinä on kova.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.