PS-Nuoret: Nuuskan myynti laillistettava Suomessa

Perussuomalaiset Nuoret haluaa laillistaa nuuskan myynnin Suomessa ja purkaa nuuskan tuontirajoitukset kokonaan. Järjestön mielestä on väärin, että verorahat päätyvät lähinnä Ruotsiin ja Venäjälle, kun ne voisivat yhtä hyvin jäädä Suomeen.

“Nuuskan myyntikielto on järjetön. Nuuska ei toki ole terveystuote, mutta huomattavasti vähemmän haitallinen kuin esimerkiksi savukkeet. Lisäksi on aivan absurdia, että meillä laitetaan tullin resursseja valvomaan nuuskan tuontia länsirajalla, kun nämä vähäiset resurssit voitaisiin kohdentaa paljon fiksummin. Priorisointia tarvitaan myös rajavalvonnassa.” vaatii Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila.

Perussuomalaiset Nuoret näkee, että koska kasvava joukko erityisesti nuoria aikuisia on siirtynyt tupakasta nuuskaan, tulee nuuskan myynti nostaa taas Suomessa poliittiseen keskusteluun. Suomessa on tavoitteena, että vuoteen 2030 mennessä alle 5 % väestöstä tupakoi. Nuuskan myynnin salliminen tukee tätä tavoitetta. Samalla järjestö vaatii, että Suomen hallitus selvittää, miten ja milloin nuuskan myynti voidaan taas aloittaa Suomessa.

“On aika siirtää hyödyt Suomeen. Kotimainen nuuskan myynti ja tuotanto olisivat loppu nuuskarallille ulkomailta ja piristys Suomen kansantaloudelle.” toteaa Perussuomalaisten Nuorten pääsihteeri Tony Leppäkoski.

Lähde: PS-nuoret

7 thoughts on “PS-Nuoret: Nuuskan myynti laillistettava Suomessa

  • 29.12.2017 at 12:52
    Permalink

    Taas populimismia. Eivät saa edes kansalaisaloitetta aikaan.

    Reply
  • 29.12.2017 at 14:42
    Permalink

    ”Nuuska ei toki ole terveystuote, mutta huomattavasti vähemmän haitallinen kuin esimerkiksi savukkeet”
    ei tuo ollu toisinpäi

    Reply
  • 29.12.2017 at 15:03
    Permalink

    Kerranki järkevä uutinen. Samaa mieltä että typerää antaa tuottojen mennä ruotsiin. Tämän myötä myös suomessa laiton nuuskan myynti vähenisi

    Reply
  • 29.12.2017 at 17:52
    Permalink

    Kykypuolue PS nuorten prioriteetit ja valistunut näkemyksellisyys taas todistettu. Suomi korjaukseen pala palalta ja tärkeimmästä päästä: nuuskalaki ja pakkosuomi/pakkoruotsi ovat ihmisoikeudellinen vääryys.
    Leninillä ja Trotskyllä kesti parin puheen verran saada tämänlaiset broilerit aatteilleen kiihkeäksi.

    Reply
  • 29.12.2017 at 19:43
    Permalink

    Nuuska aiheuttaa huulisyöpää. Niin on minun sukupolvelleni opetettu. Ruotsissa nuuskaus nuorten keskuudessa on ollut suosittua jo 1970-luvulla, mitä voi sanoa todelliseksi eroksi verrattuna tuolloiseen suomalaiseen nuorisoon. Naapurin kesälomalais -pojat Ruotsista nuuskasivat innolla, joka taas vaikutti meistä jokseenkin hassulta. Täkäläisenä silloisena käsityksenä oli jäänyt elämään wanhoista ukoista, jotka nuuskasivat viime vuosisadan alkuvuosikymmeninä. Sittemmin suomalaisten nuorisourheilijoiden keskuuteen levisi nuuskaus, kaiketi harhakäsityksen vuoksi sen olevan ”vaarattomampaa” ja ”keveämpää” kuin tupakoinnin, jota ei missään tapauksessa katsottu urheilijalta soveliaaksi käytökseksi.

    Reply
    • 30.12.2017 at 08:26
      Permalink

      Jos nuuska niin kovin aiheuttaa huulisyöpää, niin miksi tämä ei näy Ruotsin syöpätilastoissa mitenkään?

      Reply
  • 30.12.2017 at 16:26
    Permalink

    PS-nuorten rupusakki tulisi ampua kokonaisuudessaan kuuhun.
    Tai vaihtoehtoisesti voisivat mennä oikeisiin töihin, jos on tekemisen puutetta.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.