STM: Yleiseen asumistukeen muutoksia – Yksinhuoltajalle maksettavaan lapsilisään korotus

Yleisen asumistuen enimmäisasumismenot sidotaan vuokraindeksin sijasta elinkustannusindeksiin, tiedotetaan Sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Enimmäisasumismenoja korotetaan elinkustannusindeksin muutosta vastaavasti vuoden 2019 alusta lukien. Vuonna 2018 sovelletaan vielä vuoden 2017 enimmäisasumismenoja.

STM tiedottaa myös, että lapsilisän yksinhuoltajakorotuksen taso nousee 4,75 eurolla lasta kohden. Näin yksinhuoltajakorotuksen taso nousee 48,55 eurosta 53,30 euroon lasta kohden kalenterikuukaudessa.

Lapsilisä otetaan toimeentulotukilaskelmassa huomioon toimeentulotuen määrään vaikuttavana tulona. Lapsilisän yksinhuoltajakorotuksen tason korottaminen ei näissä perheissä vaikuta käytettävissä oleviin tuloihin.

Lähde: STM

2 thoughts on “STM: Yleiseen asumistukeen muutoksia – Yksinhuoltajalle maksettavaan lapsilisään korotus

  • 29.12.2017 at 19:45
    Permalink

    Kuvituskuvasta voidaankin jo tässä vaiheessa julistaa…”Vuoden luontokuvaksi.”

    Reply
  • 30.12.2017 at 07:26
    Permalink

    Miksi, jos työttömyys on vartiasen mukaan jokaisen oma valinta ja jokaisen työttömän oma vika, eikö yksinhuoltajuus ole samaa valintaa.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.