STM: Yleiseen asumistukeen muutoksia – Yksinhuoltajalle maksettavaan lapsilisään korotus

2

Yleisen asumistuen enimmäisasumismenot sidotaan vuokraindeksin sijasta elinkustannusindeksiin, tiedotetaan Sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Enimmäisasumismenoja korotetaan elinkustannusindeksin muutosta vastaavasti vuoden 2019 alusta lukien. Vuonna 2018 sovelletaan vielä vuoden 2017 enimmäisasumismenoja.

STM tiedottaa myös, että lapsilisän yksinhuoltajakorotuksen taso nousee 4,75 eurolla lasta kohden. Näin yksinhuoltajakorotuksen taso nousee 48,55 eurosta 53,30 euroon lasta kohden kalenterikuukaudessa.

Lapsilisä otetaan toimeentulotukilaskelmassa huomioon toimeentulotuen määrään vaikuttavana tulona. Lapsilisän yksinhuoltajakorotuksen tason korottaminen ei näissä perheissä vaikuta käytettävissä oleviin tuloihin.

Lähde: STM

2 KOMMENTIT

  1. Miksi, jos työttömyys on vartiasen mukaan jokaisen oma valinta ja jokaisen työttömän oma vika, eikö yksinhuoltajuus ole samaa valintaa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.