Venäjällä lintuinfluenssaepidemia – 700 000 lintua lopetettu

2
Poultry Farm And A Veterinary

Venäjällä on maan ensimmäisiä suuria lintuinfluenssa epidemioita. Tartunta havaittiin suurtilalla.

Alunperin H5N2 virus tappoi tilalla 44000 lintua ja loput 663 500 lintua jouduttiin lopettamaan tartunnan taltuttamiseksi. Tartunta todettiin Kostromskayan alueella.

Tartunta on Venäjällä ensimmäisiä epidemioita tänä vuonna, kuitenkaan ihmisillä tartuntoja ei ole havaittu.

Vuoden aikana lintuja on kuollut ja jouduttu lopettamaan noin 2,6 miljoonaa yksilöä.

Lähde: Reuters (Artikkelikuva on kuvituskuva, lähde ei kerro mistä linnuista on kyse)

 

 

2 KOMMENTIT

  1. Onko kukaan muu koskaan ihmetellyt miksi lintuinfluenssat aina puhkeavat syksyisin, ja leviävät Suomeenkin kun linnut lentävät etelään?

    Koko kesän Suomessa on niin paljon UV-säteilyä että se tappaa bakteerit ja virukset. Ja kun terveet linnut lentävät etelään, niin aina jostain aasiasta leviää lintuinfluenssa Suomeen. Miten ihmeessä se sen tekee? Ymmärtäisin jos se tapahtuisi keväällä kun linnut tulevat pohjoiseen, mutta syksyllä.

    No, se taas on sitä rokotusten kulta-aikaa. Silloin on rokotteiden joulumyyntiä. Paitsi kohdallani. Minä olen reilusti sairas sen kaksi viikkoa jonka jälkeen olen taas terve ja työkykyinen. Sekin on parempi kuin yskiä kolme kuukautta ilman kuumetta.

    Ja toisaalta, kaikki jotka sairastivat -70 luvulla sen Aasialaisen ja minkä Hong-Kongilaisen, niin heillä on vastustuskyky nykyisiin influenssiin ja flunssiin.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.