Volkswagen hävisi oikeudessa vaatimuksensa tietojen sensuroimisesta

3

Volkswagenin johti yritti saada tutkintoja loppumaan mitkä kohdistuivat johdon tietämykseen diesel skandaalista.

Ryhmä osakkeenomistaja haluaa selvittää tiesikö VW:n johto päästöhuijauksesta ja milloin he ovat siitä tiedon saaneet.

Saksan lakien mukaan suuryhtiöiden on paljastettava osakkeenomistajille suuret osakkeiden arvoon vaikuttavat muutokset hyvissä ajoin. Tätä lakia VW ei mahdollisesti kuitenkaan noudattanut, jos johtoryhmä oli tietoinen huijauksesta.

VW konserni haki oikeudesta päätöstä tutkintojen lopettamisesta, mutta oikeus katsoi tutkimusten jatkamisen aiheelliseksi.

Volkswagen myönsi dieselpäästöjä manipuloivan ohjelman asennuksen vuonna 2015. Asia koski satoja tuhansia konsernin autoja Yhdysvalloissa ja mahdollisesti jopa 11 miljoonaa ajoneuvoa maailmanlaajuisesti.

Skandaalin paljastuttua VW on luvannut avoimuutta, mutta Yhtiö pimitti silti tiedot jotka koskivat konsernin ja Yhdysvaltojen välistä sovintoa huijaukseen liittyen. Sovittelusumma jäi 4,3 miljardiin.

 

3 KOMMENTIT

  1. No katsokaa nyt volkkarin logoa. Mikäs se juutalaisilta kerralla onnistuisi. 2000 luvulla linjoilta tullut pelkkää …skaa.

  2. Milloinka edes yksi ihminen oppii sen, että ”valheella on lyhyet jäljet”. Vilpistä jää aina kiinni oli kyseessä mikä elämänala hyvänsä. ”Jääminen kiinni” ja siitä saatu tuomiolla ei kuitenkaan aina ole välttämättä mitään tekemistä toistensa kanssa. Päinvastoin! Siitä voidaan jopa palkita. Tiedätte kyllä missä ja milloin.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.