Black Lives Matter aktivisti ja johtohahmo on kuollut

10

Erica Garner, 27, on kuollut sydänkohtaukseen yhdysvalloissa. Nainen toimi Black Lives Matter organisaation keulahamona.

Garner oli Eric Garnerin tytär. Eric kuoli 2014 Staten Islandissa kun poliisin teki ratsiaa laittomien savukkeiden myynnin takia. Poliisi kuristi Eric Garnerin kuoliaaksi ratsian aikana ja miehen viimeisiksi sanoiksi jäivät ”en pysty hengittämään”.

Näistä sanoista tuli yhysvalloissa lentävä lause. Samainen lause rantautui ilmeisesti myös muihin maihin, myös Suomeen, vasemmistoaktivistien käytettyä sitä mellakkapoliisien suojellessa mielenosoitusta tuomiokirkon edessä.

Erica Garnerista Alfred Charles ”Al” Sharpton Jr, yhdysvaltalainen baptistipastori ja kansalaisoikeusaktivisti on sanonut, että ”hän oli taistelija loppuun asti” ja ”Hänen sydän särkyi, koska hän ei saanut oikeutta”

Senaattori Bernie Sanders on kommentoinut kuolemaa sanoilla, ”hän ei valinnut tietään vaan isän kuolema johti siihen”.

Kuolisyy oli astmakohtauksen jälkeinen sydänkohtaus. Erica oli synnyttänyt neljä kuukautta sitten ja Erican äiti on kertonut julkisuudessa Erican kärsineen sydänvaivoista.

Perhe on julkistanut Garnerin Twitter tilillä muistokirjoituksen:

”Hän oli ihminen, äiti, tytär, sisko, täti. Hänen sydämensä oli suurempi kuin maailma. Se todella oli. Hän oli hyvä. Hän vain seurasi oikeaa, asialla ei ollut väliä. Kukaan ei vaan antanut hänelle oikeudenmukaisuutta. ”

Oikeudenmukaisuudella perhe tarkoitti poliisi Daniel Pantaleon syyttämättä jättämistä Erican isän Erickin kuolemasta.

Isän kuoleman jälkeen Ericasta tuli kirjailija ja ihmisoikeusaktivisti. Erica lähti myös mukaan politiikkaan tukemalla Senaattori Bernie Sandersin (demokratti) vaalikampanjaa.

New Yorkin kaupunki maksoi Garnerin perheelle isän kuolemasta korvauksena 5.9 miljoonaa dollaria.

Isän pidätysvideo katsottavissa tästä.

 

 

10 KOMMENTIT

  1. Eli isä jota epäiltiin rikoksesta vastusti poliisin pidätystä ja sen seurauksena hänen aataminomenansa murtui, niinkö? Ja sen jälkeen sitten tytär alkoi riehumaan. No, Karman joutuu jokainen maksamaan. Aina.

  2. Hmm,mielenkiintoista.Sangen moni sananvapauden puolestapuhuja tai paljastuksia tekevä on kuollut sydänkohtaukseen.Suurin osa kuitenkin hyväkuntoisia ihmisiä…

    • Nykyään sydänkohtaukset ja itseään päähän neljä kertaa ampuvat itsemurhaajat ovat hyvin yleisiä tutkivan toimittajan kuolisyynä. Varsinkin kun kohde on joku poliittinen hämärämies ja hyvin ylhäältä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.