Yhdysvaltojen itä-rannalla jopa hait jäätyvät mereen

Yhdysvaltain Itärannalla kylmät kelit ja nopeasti putoavat asteet ovat järkyttäneet haiden tasapainoa.

Hait ovat luultavasti joutuneet shokkitilaan johtuen nopeasti kylmenevistä keleistä. Shokkitilan seurauksena haita on ajautunut rantamatalikkoihin ja ne ovat jäätyneet pystyyn.

Atlantic White Shark Conservancy selvittää tarkempaa syytä haiden reaktioille. Se on myös pyytänyt ihmisiltä ulkoista apua hai havainnoista rannoilla.

Cape Cod mitattiin eilen -14 astetta ja pakkasen on arvioitu jatkuvan uudenvuoden yli. Niagaran putoukset ovat osittain jäätyneet ja Mount Washingtonin huipulla kuvatusta videosta saa hieman käsitystä kuinka kylmää kyytiä vuoristossa on. Videossa tehdään testi kiehuvalla vedellä mikä kaadetaan tai yritetään kaataa maahan. Kiehuva vesi nimittäin ei kaadu keittimestä, kun muutaman kymmentä senttiä, ennen kun kylmä tuuli muuttaa veden jäätäväksi tihkuksi.

Jäiset kelit ovat vaatineet jo useamman kuolonuhrin ja varoitukset jäätymisestä ovatkin voimassa useissa itäisissä osissa kuten myös New England ja New Yorkissa.

7 thoughts on “Yhdysvaltojen itä-rannalla jopa hait jäätyvät mereen

  • 30.12.2017 at 19:40
    Permalink

    Porukkaa kuolee kun kärpäsiä jos on pakkasta. Mitenhän ne pärjäis Suomessa? Meillä on sentään klapeja yhden talven varalle jos energia loppuu jakelusta. Nuo varmaan kuolis nälkään ja kylmyyteen.

    Reply
    • 30.12.2017 at 22:53
      Permalink

      62 miljoonaa mustapintaistahan harvaan asutusta Afrikasta on tänne ”siirtolaisiksi” suunniteltu. Millähän perkeleellä nekin kuvittelevat / hekin kuvittelevat NIIDEN elävän täällä tundralla, kun taikaseinä on lopullisesti sulkeutunut?

      Reply
  • 30.12.2017 at 20:37
    Permalink

    Luultavasti ihan normaali ja luonnollinen ilmiö. Hömppäväki vain yrittää syöttää hysteriaa ilmaston lämpenemisestä. Ollaan ihmiset ihan rauhassa tämän suhteen. Ainoa mikä on surullista on ylikalastus joka on hyvin korvattavissa nykyään niin monipuolisella kasvisherkkuvalikoimalla.
    Raamatussakin tuodaan esille että kyllä maapallo ihmisen aikaansaannokset kestää joten ”Rauhaa rakkaat kanssaihmiset”.

    Reply
  • 30.12.2017 at 21:00
    Permalink

    -14 ? Voisi harkita pipoa ja hanskoja. Haille kans.

    Reply
  • 31.12.2017 at 06:11
    Permalink

    Joojoo. Ja tämän uutisen pointti oli mikä? Enemmän pitäisi olla huolissaan medioista jotka ovat olleet hiljaa taas.. tästä sähköverkon myynnistä kv suursijoittajille.
    Kuka jo.ksupat, Sipilän hallituksessa hyväksytti?
    ..ja Mitä mieltä on presidentti , Sauli Niinistö?

    Reply
  • 31.12.2017 at 06:20
    Permalink

    Kylmääkin kylmempi pitkäaikasempi ilmamassa afrikan ja lähi-idän päällä, vaikkapa kuukausi, ratkaisisi monta ongelmaa Euroopassa.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.