Joensuun Enon liikehuoneistomurrot syyteharkintaan

Joensuun poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan kahdesta liikehuoneistoon kohdistuneesta murrosta Joensuun Enossa 30.- 31.7.2017.

Toisessa tapauksessa kyseisen yön aikana oli murtauduttu Enon taajamassa olevaan kauppaliikkeeseen ja kauppaliikkeestä oli anastettu siellä myytävänä olevia vaatteita. Tässä tapauksessa rikosnimike on varkaus.

Toisessa tapauksessa oli yritetty murtautua toiseen Enon taajamassa sijaitsevaan kauppaliikkeeseen lastauslaiturin ovesta. Tässä tapauksessa tekijä ei päässyt sisälle kauppaliikkeen tiloihin. RIkosnimike tämän tapauksen osalta on varkauden yritys.

Rikoksesta epäiltyinä tapauksissa on 24-vuotias paikkakuntalainen mies. Poliisi pääsi epäillyn jäljille, kun poliisipartio yritti pysäyttää miehen kuljettaman auton aamulla 31.7.2017 Enon taajamassa. Mies yritti paeta autolla poliisipartiota, mutta hänet tavoitettiin lyhyen takaa-ajon jälkeen Enon taajamassa olevan rivitalon parkkipaikalta.

Kiinnioton yhteydessä ilmeni, että mies on päihtynyt eikä hänellä ole ajo-oikeutta henkilöauton kuljettamiseen. Puhalluskokeen tulos oli 1.65 o/oo.

Poliisipartio havaitsi miehen käyttämässä autossa vastaavia vaatteita, joita oli aiemmin yöllä anastettu toisesta kauppaliikkeestä. Miehen asuntoon suoritetussa kotietsinnässä asunnosta takavarikoitiin lisää kauppaliikkeestä anastettuja vaatteita.

Yritykseksi jääneeseen tapaukseen mies kytkettiin dna-näytteiden avulla. Tekopaikalta oli taltioitu useita näytteitä, joista kahdesta löytyi kyseisen mieshenkilön dna-tunniste.

Mies on myöntänyt syyllistyneensä toiseen kauppaliikkeeseen kohdistuneeseen varkauteen sekä törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Toiseen kauppaliikkeeseen kohdistuneen varkauden yrityksen hän on kiistänyt.

Mies on ollut pidätettynä esitutkinnan aikana. Nyt tapausten esitutkinta on valmistunut ja tapaukset siirtyvät syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Lähde: Poliisi

One thought on “Joensuun Enon liikehuoneistomurrot syyteharkintaan

  • 2.1.2018 at 19:17
    Permalink

    Riemullista luettavaa suvakeille ja tilastonikkareille.

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.