Kuhmossa lopetettua sutta oli ammuttu aikaisemmin haulikolla

13

Kuhmon Lentiiran kylässä 17.11.2017 poliisin päätöksellä lopetetusta sudesta löytyi Eviran suorittamassa tutkimuksessa koteloituneita hauleja. Lopetettu susi oli nuori vielä kasvava uros.

Löydösten perusteella on syytä epäillä, että sutta on haavoitettu haulikolla ampumalla kesän tai syksyn 2017 aikana. Suden haavoittuminen selittää osaltaan myös eläimen poikkeuksellista käyttäytymistä. Poliisi tutkii tapausta törkeänä metsästysrikoksena.

Lähde: Poliisi

Katso myös:

Kuhmossa pihoilta ruokaa etsinyt susi lopetettiin suurriistavirka-apuhenkilöiden toimesta

13 KOMMENTIT

 1. Mahtaakohan tossa lähellä olla aluetta (tai valtiota) jonka alueella saa sudesta tapporahaa jossa sitä mahdollisesti olisi ammuttu aiemmin? 🙂

 2. Salametsästys voi hyvin. Yleensä noissa porukoissa on myös viranomaisia mukana. Ainakin täällä päin metsästävät poliisit ovat samaan tapaan suden ja petojen vihaajia kuin muutkin mesästäjät.

  • Niin kuuluu ollakin, susi ei kuulu ihmisen asuinalueille. Siperiassa on tilaa eikä suomeen tunkeutuneiden susien geneettisessä poolissa ole mitään erikoisen säilyttämisen arvoista.

   • Mitä sellaista Susi on tehnyt suomessa ihmiselle, että se pitäisi heti lopettaa jos se tulee lähellä ihmisen asuinaluetta? irti olevat koirat tappavat ja vahingoittavat ihmisiä jatkuvasti.

    Mitä enemmän susia, niin sitä vähemmän punkkien isäntäeläimiä ja metsät olisivat turvallisempia ihmiselle. Katsokaa missä on eniten punkkeja, niin sieltä on sudet tapettu aikoja sitten sukupuuttoon ja peurat ym. mellastaa punkkien kanssa.

    • Mitä sellaista sutesi ovat tehneet että ne ansaitsisivat tulla ihmisen alueille ja ansaitsisivat uhata pieniä lapsia? Koirien olemassaolo ei oikeuta susien tuomaa uhkaa. Susikuolemia on ollut vähän vain siksi että niiden määrä on pidetty minimissä.

     Kun susi syö ensimmäisen lapsen tällä vuosisadalla, onko sinulla munaa mennä selittämään äidille joka löysi vielä hetki sitten elossa olleesta lapsestaan pelkän järsityn kallon ja jäänteet, koiristasi ja punkeistasi, viherpaskanaama?

    • ”irti olevat koirat tappavat ja vahingoittavat ihmisiä jatkuvasti.”

     Missähän päin suomea tällaista tapahtuu jatkuvasti? Ja mitä vittua sitten vaikka tapahtuisi, se on koiraongelma eikä susiongelma. Koirien ongelmat eivät tee susien tuomista ongelmista mitenkään hyväksyttävämpiä, ja jos alat lässyttää todennäköisyyksistä kuten luultavasti yrität, sillä ei ole merkitystä sille joka joutuu susiesi uhriksi.

    • Tiedoksi vain, että Susi on tappanut ihmisiä Suomessa todisteusti ja todennettavasti vielä 1800-luvun viime vuosikymmeninä. Jopa silloisessa Etelä-Suomessa esim. Sipoo ja Helsingin ympäristö oli todella vakava susiongelma niiden riehuessa esteetömästi suurissa laumoissa, jolloin ne ovat erityisen rohkeita ja röyhkeitä ihmistäkin pelkäämättömiä. Edes löyhästi viitsin mainita sen mitä sudet tekivät (kuten karhutkin) kotieläimille, jotka olivat elintärkeitä pienvilijelijöille esim. lypsävät lehmät, jotka olivat niin arvokkaita, että niitä oli monessa talossa vain yksi korkeintaan kaksi. Lehmä maksoi painonsa kultaa köyhälle pienviljelijälle tuotannotekijänä ja se antoi maitoa perheelle mm. lapsille. Ja näistä lapsista päästäänkin itse asiaan, eli tuolloin sudet tappoivat useita lapsia hakien heitä pihasta kun nämä olivat leikkimässä tai tuolloin jo pienestä tekemässä jotain askarta, koska jokainen tekevä käsi tarvittiin edes köyhän ja vähäisen elintason ylĺäpitämiseksi, joka oli maan pohjoisen sijainnin takia kasvukaudeltaan lyhyt ja talvet pitkät ja pimeät, että voitiin elää edes kädestäsuuhun sairauksien verottaessa niin ihmisiä kuin eläimiäkin, jotka olivat kehnolla ravinnolla mitä oli lyhyen kesän aikana saatu räävittyä kokoon. Jotkut lapset pelastuivat suden kynsistä ikänsä takia ja ihmisten sitkeän takaa-ajon vuoksi siten, että Susi joutui jättämään jälkeensä raahaamansa lapsen, koska se ei jaksanut paeta ihmisiä ”liian” suuren ”saaliinsa” kanssa. Lapsi pääsi haavoittuneena ja tuona aikana köyhän kansan varattomuuden ja muutoinkin alkeellisen lääketieteen takia haavat saattoivat tulehtua ja aiheuttaa kuolion, joka johti verenmyrkytykseen ja sitä kautta lapsen kuolemaan. Puhumattakaan siitä, jos uhri jäi henkiin, hän saattoi rampautua siinämäärin, että hänen sosiaalisesti satavarmasti nousemattomasta asemasta johtui se, että hän oli lähes työkyvytön ja käyttökelvoton siinä ammatissa, johon hänellä oli ainoa mahdollisuus elämäänsä perustaa.
     Kolme-neljä vuotta sitten Ruotsissa naispuolinen eläintenhoitaja (vakituinen eli siten tuttu) joutui suden tappamaksi susiaitauksessa ilman mitään syytä vaan hän oli hoitamassa hänet tuntevien susien luona päivärutiinejaan, joita hänen työhänsä kuului. Luonnollisesti valtamedia vaikeni tapauksen tehokkaasti Suomessakin, koska kuten muslimitkin sudet ovat petoja tappajia, mutta ”nykykäsityksen” mukaisesti ne/he ovat ”halinalleja” ja Helinä Keijuun vertautuvia ”hyviksiä”.

  • Jep, kolme kilometriä eikä susi ihmisen rajoja tunne. Nyt tässä tapauksessa ei vain sovi valtavalhemedian agendaan syyttää ryssää hauleista.

 3. Ei Susi kuole haulikolla kuin läheltä. Luulenpa, että tästä tulee suurempi skandaali ja jahti sekä ikuisuuskysymys kuin Kyllikki Saaren murhasta 1950-luvulla.
  En halua varsin leukailla vakavalla asialla, mutta yhteiskunta on tasan niin musta kuin se on turhuutta ja typeryyttä täynnä. Satiiria ja parodiaa ei voi tehdä ilman, että niillä olisi esikuvia elävässä elämässä, jotka irvistävät kuin vanhan rikkinäisen pieksun kärki.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.