Ammattiliitto Pro: Paltan ja Finanssialan väitteet lauantaityöstä virheellisiä

2
Ammattiliitto Pron mukaan rahoitusalan työnantajajärjestöt esittävät rahoitusalan lakkoa koskevassa tiedotteessaan virheellisiä väitteitä, jotka koskevat lauantaityötä. Ammattiliitto Pron tiedossa ei ole yhtään tapausta, jossa lauantaityöstä ei oltaisi saatu sovittua paikallisesti.

Palta ry:n ja Finanssiala ry:n tiedotteessa rahoitusalan lakosta on esitetty väittämiä, jotka eivät Pron mukaan pidä paikkaansa. Tiedotteessa väitetään, että paikallisia sopimuksia lauantaityöstä olisi syntynyt vain muutamia. Ammattiliitto Pron tiedossa ei ole, että yksikään paikallinen neuvottelu lauantaityöstä olisi päättynyt tuloksettomana. Rahoitusalalla on saatu aikaan paikallinen sopimus kaikissa tapauksissa, joissa työnantaja on lauantaitöitä esittänyt.

Lisäksi Finanssialan tiedotteessa esitetään, että lauantaityötä koskevien paikallisten sopimusten ehdoista on tullut kohtuuttomia.

– Paikallisesti on saatettu sopia joistakin yksityiskohdista työehtosopimusta paremmin lauantaityöstä paikallisesti sovittaessa. Kuitenkin väite siitä, että sovitut ehdot olisivat miljarditulosta tahkoavien pankkien kannalta kohtuuttomia on absurdi, toteaa Ammattiliitto Pron finanssisektorin johtaja Antti Hakala.

Lähde: Ammattiliitto Pro

2 KOMMENTIT

  1. Työnantajaliittojen kattojärjestön tavoitteena onkin paikallinen sopiminen, jolloin työntekijä on huomattavasti enemmän heikoilla kuin keskitettyjen työehtosopimusten mallissa. Oli asia sitten hyvä tai paha, kuka asiaa mitenkin katsoo, mutta tappelepa siinä muutaman kanssa isompaa vastaan varsinkin kun työttömiä eli ”uusia” on tarjolla sekä ”toiminnan tehostaminen” eli vakanssin kokonaan lopettaminen tuo suurfirmalle vain ”säästöjä”, joista taas osakkeenomistajat lyövät käsiä yhteen pörssikurssien noustessa kuin raketti.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.