Emma Kari: Työttömiä kyykytetään joko epäpätevyydellä tai epärehellisyydellä

11
Mainos
Vihreiden kansanedustaja Emma Kari ottaa Facebook-sivullaan kantaa työttömiä kurittavaan aktiivimalliin.

Kari kirjoittaa:

”Kokoomuksen ja keskustan ministerit eivät ole puhuneet suomalaisille totta työttömiin kohdistuneista sanktioista. Ministerit ovat antaneet julkisuudessa väärää tietoa juuri ennen joululomaa läpijuntatusta työttömiä kyykyttävästä ns. ”aktiivimallista”.

Kokoomuksen ministeri väitti suomalaisille, että työttömät voivat osoittaa lain edellytämän 18 tunnin aktiivisuuden tekemällä palkatonta vapaaehtoistyötä. Tämä ei ole totta. Keskustan ministeri Lintilä lupasi, että malli ei rankaise ketään, joka aidosti ja aktiivisesti hakee töihin. Tämäkään ei ole totta.

Mainos

Joko ministerit eivät itse tunne lakia, jonka runnoivat läpi tai he puhuvat tietoisesti asioita, jotka eivät ole totta. Suomalaisia työttömiä kyykytetään joko epäpätevyydellä tai epärehellisyydellä.

Kokoomus perustelee projektiaan työttömien aseman heikentämistä muihin Pohjoismaihin vedoten. Tosiasiassa he ottavat muiden maiden järjestelmistä ainoastaan heikennykset, eivät asioita, jotka ovat huomattavasti paremmin. He jättävät kertomatta tarinan toisen puolen.

On totta, että esimerkiksi aktiivimallin mallimaassa Tanskassa on työttömille on enemmän velvoitteita kuin Suomessa. Mutta samalla työttömiä auttavia ihmisiä on kymmenen kertaa enemmän. Yhdellä työttömiä auttavalla viranomaisella on Tanskassa 12 asiakasta. Suomessa yhden ihmisen pitäisi pystyä auttamaan lähes 170 työtöntä ihmistä. Esittikö hallitus vastaavia resursseja suomalaisten työttömien tueksi leikatessaan työttömyysturvaa? Ei tietenkään. Kun tavoitteena on kyykyttää ja nöyryyttää, viedään läpi ainoastaan heikennykset.

Kokoomus rakentaa nyt maata, jossa heikossa asemassa olevia ihmisiä rangaistaan ja hyväosaisia palkitaan suurilla veronkevennyksillä.”

Lähde: Facebook

11 KOMMENTIT

 1. Sanottakoon tähän, että Tanskan maalla on aina hauskempaa kuin ”jörrisessä” Suomessa. Tanskassa hmisinä perusposiivinen iloinen ilme ja välitön luonne yhdistettynä oluen särpimiseen palanpainikkeeksi, jonka ajaa ainakin takavuosina tunnettu tanskalainen smörgåsar ,voileipä (ruotsalaisittain kirjoitettuna). Erotuksena myöskin voi mainita tanskalaisten vastuupoliitikkojen pakolaiskysymyksissä antamat lausunnot, jotka selväjärkisyydessä ja rohkeudessaan ovat sen laatuisia, joista voi nähdä vain märkiäunia Hölmölässä. ”Pahimmillaan” samanlaista tekstiä voi löytää ”täällä” ainoastaan ”laskiämpäri” MV-lehdestä.
  Tanskalainen perusluonne ei ole kerkeä kurkutuksessa toista tanskalaista vastaan vaan antaa tilaa hengittää myös naapurille ja hänen elämälleen sekä erinäisille innovaatioille ilman, että hänen on katsottava hetikohta kaksipiippuista ”silmiin”.

 2. Lisätään vielä yksi valehtelija eli työministeri Lindström, joka vastasi Tarja Filatoville eduskunnan kyselytunnilla, että aktiivimallissa vaadittavia toimenpiteitä tullaan järjestämään kaikille eli että työtön ei jää vaille täysiä tukia ilman omaa syytään. Nythän on jo päivän selvää, ettei näitä kursseja voida kenellekään tarjota 4 kertaa vuodessa eikä se olisi mielekästäkään. Kurssien laadunvalvonta on tietääkseni olematonta ja niiden työllisyyttä edistävä vaikutus on lähinnä teoreettinen. Taka-ajatuksena lienee nykymuotoisten kurssien korvaaminen ilmaistöilllä, joita nimitetään kursseiksi. Myös huuhaa-kursien järjestäjille avautuvat isot markkinat vailla selkeää vastuuta tuloksista. Jos työtön ei työllisty, niin se aina työttömän oma vika.

  Milloinkahan Suomessa nähdään aika, että tämmöisiä vaikeita asioita voitaisiin ratkaista positiivisella meiningillä ketään syyllistämättä ja rankaisematta?

  • ”..Kurssien laadunvalvonta on tietääkseni olematonta..” Katkelma komentistasi. Ei niiden kurssien laadulla ole väliä pätkääkään, koska täyttä paskaa ne kuitenkin on ja ei ne ketään edes kiinnosta.

 3. Emma voisi pikkuhiljaa pitää suutä soukemmalla. Vihreiden ja SDP:n syytä on se että maan tqalous on tässä jamassa. Ilman entisiä taistolaisia, joista tuli vihreitä, olisi maa saanut kasvaa ja vahvistua taloudellisesti pitkän aikaa. Mutta kun taistolaiset ja vihreät ovat sitä mieltä että heidän pitää saada sama varllisuus ja tulotaso ilan työtä, kuin niiden jotka ponnistelevat sen eteen.

  Niin että Emmakin voisi kokeilla työllistää itsensä työmarkkinoilla. Saas nähdä minkäaista työtä se saa, jos saa ollenkaan.

  • Vaikka tässä asiassa Tamma on ehkä kerrankin oikeessa niin isossa mittakaavassa Virheet myös haluaa täyttää maan kehitysmaalaisilla loisijoilla ja hyysää joka ikisen laittomankin loisen.

   Ei tähän kaikkeen rahat riitä millään, kun sen päälle ympätään Virheiden hirvee energia- ja talouspolitiikka.

 4. Kun olin nuori niin silloin oli aktiivimalli. Työnvälitystoimisto oli melkein joka kunnassa, tehtäviin kuului ammatinvalintaneuvonta, kurrsitus ja työnvälitys sekä valvonta. Sen tehtäviin kuului työn välittäminen työtä tarvitseville. Jos oli työtön niin osoitettuun työpaikkaan oli pyrittävä. Mikäli kieltäytyi/ei hakenut tuli karenssia eli ei korvausta. Samoin ao. toimisto valvoi työttömien (pimeätä)työssäkäyntiä. Nyt nämä tehtävät on siirretty mahdollisimman kauas työttömistä ja työnantajista eikä kukaan ota vastuuta asioiden hoitamisesta. Katotaan keväällä millainen rotanloukku tämä möläytys on.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.