Epäilty tunnusti aiheuttaneensa Leena Pekkarisen kuoleman

0

Poliisi pitää 10.11.2017 Riihimäellä yksityisasunnossa surmatun Leena Pekkarisen henkirikosta pääosin selvitettynä. Esitutkinnan perusteella poliisi epäilee, että Pekkarisen surmasi yksityisasunnossa noin 30-vuotias mieshenkilö. Tekoa oli edeltänyt tekijän ja Pekkarisen välinen riita. Teon jälkeen taposta epäilty ja kolme muuta miestä kuljettivat Pekkarisen ruumiin henkilöautolla Keski-Suomeen, jossa hänet haudattiin Uuraisiin metsäautotien varteen.

Hyvinkään käräjäoikeus vangitsi kaikki neljä miestä todennäköisin syin epäiltynä Pekkarisen tappoon. Yksi miehistä on kuulusteluissa myöntänyt aiheuttaneensa Pekkarisen kuoleman. Hän on edelleen vangittuna epäiltynä tappoon. Kolme muuta miestä on vapautettu ja he odottavat oikeudenkäyntiä vapaalta. Kaikkien kolmen epäillään syyllistyneen hautarauhan rikkomiseen sekä kahden rikoksentekijän suojelemiseen.

Aluksi poliisi tutki tapausta katoamisena. Koska katoamiselle ei löytynyt luonnollista syytä, käynnisti poliisi asiassa rikostutkinnan. Poliisi pääsi tekijöiden jäljille omien tutkintatoimiensa ansiosta. Tapon esitutkinta oli alkuvaiheessa erityisen haastavaa, koska poliisi tutki henkirikosta useamman viikon ajan ennen kuin Pekkarisen ruumis löytyi. Ruumiin löytöpaikka selvisi kuulustelujen sekä muiden tutkintatoimien avulla.

Pekkarisen taposta oli esitutkinnan alkuvaiheessa syytä epäillä perusteella vangittuna riihimäkeläinen mieshenkilö. Hänet vapautettiin noin viikon vangitsemisen jälkeen. Poliisi ei epäile häntä Pekkarisen tappoon liittyen mistään rikoksesta.

Lähde: Poliisi

Katso myös:

Neljä vangittu riihimäkeläisnaisen taposta

Mainos

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.