Naisen tililtä anastettiin kymmeniä tuhansia euroja bitcoin-kauppojen yhteydessä

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella on tutkinnassa tapaus, jossa iäkkään naisen epäillään joutuneen törkeän petoksen kohteeksi bitcoin-kauppojen yhteydessä ja hänen tileiltään on siirretty luvatta huomattava summa rahaa.

Ulkomainen bitcoineja myyvä yritys otti häneen puhelimitse yhteyttä joulun alla ja yrityksen epäillään tässä yhteydessä asentaneen vakoiluohjelman hänen tietokoneelleen. Myöhemmin nainen huomasi, että kaikki hänen tilinsä oli tyhjennetty. Poliisi tutkii asiaa törkeänä petoksena.

Poliisi kehottaa varovaisuuteen ja harkintaan, kun tuntematon henkilö lähestyy puhelimitse raha-asioissa. Varallisuuteen liittyvät seikat on turvallista hoitaa kasvotusten tai muutoin luotettavaksi tiedettyjen henkilöiden kanssa.

Lähde: Poliisi

2 thoughts on “Naisen tililtä anastettiin kymmeniä tuhansia euroja bitcoin-kauppojen yhteydessä

  • 5.1.2018 at 12:24
    Permalink

    Onneksi bitcoinit eivät ole rahaa. Siksi ”virtualivarkauteen” ei tarvitse paljon panostaa.

    Sitäpaitsi, rikollinen on ulkomailla ja kukaties bitcointilikin, niin Suomen poliisilaitoksen toimivalta päättyy maan rajoille.

    Reply
  • 6.1.2018 at 07:29
    Permalink

    Tyhmiä vedätetään, niitä kyllä maailmassa riittää ja rikollinen on kekseliäs. En olisi kyllä kehdannut kertoa kenellekkään.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.