Poliisi pysäytti Helsingissä viime yönä kymmenen rattijuoppoa

1

Torstaina 4.1.2018 kello 22.10, Itäkeskus

Poliisipartio havaitsi henkilöauton kääntyvän Kauppakartanonkadulta Visbynkujalle, vaikka liikennevalo oli punainen. Visbynkujalla sama auto ajoi pitkin kevyenliikenteenväylää. Partio pysäytti auton.

Autoa kuljetti ajokiellossa oleva vuonna 1977 syntynyt mies. Hän puhalsi alkometriin 2,5 promillea.

Kuljettajaa epäillään muun muassa törkeästä rattijuopumuksesta (alkoholi), liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Torstaina 4.1.2018 kello 22.10, Suutarila

Poliisi sai hätäkeskukselta ilmoituksen anastetusta autosta, joka oli lähtenyt liikkeelle Sateenkaarentieltä. Tehtävälle liittyi useita poliisipartioita.

Yksi partioista havaitse auton tulevan Isonkarhunkujalta Pohjantähdentielle poliisiauton eteen. Auto pysähtyi, ja poliisi avasi kuljettajan oven. Silloin kuljettaja kiihdytti kovalla vauhdilla karkuun ja kääntyi Sateenkaarentielle.

Auto jatkoi pakenemista Suutarilantien yli Tapulinkaupungintielle. Takaa-ajo jatkui Tapanilan kautta Malmille. Muuttolinnuntien ja Kivitaskuntien risteyksessä auto törmäsi metalliaitaan. Autosta poistui juosten kaksi miestä ja nainen. Poliisi otti naisen kiinni auton vierestä, ja miehet löytyivät vanhainkodin sisäpihalta pusikkoon piiloutuneina.

Auto ajoi pakomatkan aikana usean kerran 40 km/h-nopeusrajoitusalueella yli 100 km/h ja aiheutti useita vaaratilanteita. Auto oli törmätä muihin autoihin ja kevyenliikenteenväylällä ajaneeseen pyöräilijään.

Autossa olleet kolme henkilöä otettiin kiinni ja vietiin Pasilan poliisivankilaan, koska kaikkia heitä epäillään moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta. 38-vuotiasta mieskuljettajaa epäillään lisäksi rattijuopumuksesta (muu huumaava aine), huumausaineen käyttörikoksesta, huumausainerikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Torstaina 4.1.2018 kello 22.12, Konala

Poliisi päätti pysäyttää henkilöauton, joka ajoi partiota vastaan Konalantiellä. Auto kääntyi Konalantieltä Ristipellontielle ja pysähtyi huoltoaseman pihaan. Pihassa kuljettajana ollut mies siirtyi kuskin paikalta apukuskin paikalle.

Mies kiisti ajaneensa autoa sekä kieltäytyi puhalluskokeesta ja huumausainepikatestistä. Autossa oli näkyvillä huumausaineiden käyttövälineitä ja foliokääre, joka sisälsi epäiltyä huumausainetta.

Poliisi vei kuljettajan verikokeisiin rattijuopumusepäilyn vuoksi. Vuonna 1988 syntynyttä miestä epäillään muun muassa rattijuopumuksesta (alkoholi ja muu huumaava aine), huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Torstaina 4.1.2018 kello 22.15, Kontula

Poliisia vastaan tuli auto, jonka partio päätti pysäyttää kuljettajan ajokunnon tarkastamiseksi. Auto pysähtyi parkkipaikalle Rekipellontien varrella.

30-vuotias mieskuljettaja puhalsi nolla promillea, mutta hänelle suoritetun huumausainepikatestin tulos oli positiivinen. Miehellä ei ole voimassaolevaa ajo-oikeutta.

Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta (muu huumaava aine), huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Perjantaina 5.1.2018 kello 00.10, Jakomäki

Poliisi pysäytti Lahdenväylällä Jakomäen kohdalla henkilöauton, jota kuljetti vuonna 1967 syntynyt mies. Mies puhalsi nolla promillea, mutta partio päätti suorittaa hänelle sekavan käytöksen vuoksi myös huumausainepikatestin.

Partiolle selvisi myös, että mies on ajokiellossa.

Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta (muu huumaava aine), huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Perjantaina 5.1.2018 kello 00.10, Länsisatama

Poliisi havaitsi Länsisataman alueella henkilöauton, joka ajoi poikkeavasti. Partio pysäytti auton, jota kuljetti 27-vuotias mies. Autossa oli myös yksi matkustaja.

Mies antoi poliisille ensin veljensä ajokortin. Poliisille selvisi, että kuljettaja on ajokiellossa.

Mies puhalsi nolla promillea, mutta huumausainepikatesti oli positiivinen.

Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta (muu huumaava aine), huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja väärän henkilötiedon antamisesta.

Perjantaina 5.1.2018 kello 01.24, Itäkeskus

Partio pysäytti Itäväylällä henkilöauton, jota kuljetti 30-vuotias mies. Mies puhalsi 3,15 promillea.

Törkeästä rattijuopumuksesta epäilty kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Perjantaina 5.1.2018 kello 02.43, Malmi

Poliisi pysäytti Malminkaarella henkilöauton. Mies puhalsi 0,55 promillea, ja myös huumausainepikatesti antoi positiivisen tuloksen.

53-vuotiasta kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta (alkoholi ja muu huumaava aine), huumausaineen käyttörikoksesta ja vaarallisen esineen hallussapidosta.

Perjantaina 5.1.2018 kello 02.44, Kontula

Poliisipartio havaitsi Kontulantien varrella olevalla viheralueella kevyen nelipyörän eli mopoauton. Partiolle selvisi, että mopoauto oli jumissa nurmikolla ja sen irrottamisyritykset olivat aiheuttaneet nurmikkoon yli kymmenen metrin pituiset ja noin kymmenen senttimetrin syvyiset kuopat.

Mopoauton kuljettajaksi selvisi vuonna 2001 syntynyt mies, joka kertoi yrittäneensä kiertää kevyenliikenteenväylällä olevan puomin nurmikon puolelta. Kyydissä oli ollut yksi matkustaja. Ajoneuvo oli ollut jumissa noin 20 minuuttia.

Kuljettaja puhalsi nolla promillea, mutta huumausainepikatestin tulos oli positiivinen. Häntä epäillään muun muassa rattijuopumuksesta (muu huumaava aine) ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Perjantaina 5.1.2018 kello 03.33, Kluuvi

Poliisi sai hätäkeskukselta tiedon, että Mikonkadulla on käynnissä olevan auton kuljettajan paikalla sammunut mies. Partion saapuessa paikalle kuljettajan oven ikkuna oli auki ja autossa pauhasi musiikki.

Poliisi herätti miehen. 33-vuotias mies puhalsi nolla promillea, mutta huumausainepikatestin tulos oli positiivinen.

Kuljettajaa epäillään muun muassa rattijuopumuksesta (muu huumaava aine), huumausaineen käyttörikoksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lähde: Poliisi

1 KOMMENTTI

  1. Kahdeksan tapausta kymmenestä on huumeissa, ja uutisissa puhutaan rattijuopoista. Olisikohan jo aika keksiä ihan oma terminsä autoileville narkomaaneille?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.