7 thoughts on “Julma, julma maailma

 • 6.1.2018 at 14:40
  Permalink

  En kyl kato ettei tuu paha mieli.

  Reply
 • 6.1.2018 at 16:31
  Permalink

  No mitä sitten tapahtuu? Aijä saa sydärin ja kuolee ja kurre vaan nauraa oksalla?

  Reply
 • 6.1.2018 at 16:55
  Permalink

  Muitakin samantapaisia videoita on tullut nähdyksi ja onpa tosielämässäkin ollut vastaavanlainen kokemus. Eräässä videossa hyväsydäminen eläinten ystävä vapautti pikkulinnun kiipelistä ja heitti sen ylös siivilleen, josta muutaman siiveniskun jälkeen sen nappasi haukka kynsiinsä. Itse pikku-poikana, siis paljon parempana ihmisenä kuin nyt vapautin keväällä talvihorroksesta sisätiloissa auringonpaisteeseen heränneen nokkosperhosen vieden sen ulos suljetuissa käsissäni. Nakkasin sen ilmaan ja se lähti siivilleen räpistelemään vain joutuakseen pikkulinnun nokkaan kärsimään sen kohtalon, joka koituu ravintoketjun alkupäässä olevalle hyönteiselle. Jo pitkään tunnettua on se, että lukuisia kesäisiä pikkulintuja, joita suojellaan Suomessa suurella herkkyydellä pitkien talvien jälkeen kesän tuojina. Sitä vastoin Välimeren maissa niitä sitten pistelläänkin poskeen suurena herkkuna verkkopyynnillä saalistaen ja paistamalla ne rapeiksi suupaloiksi. Mutta kukapa tosimies tulisikaan toimeen Metsoa pienemmällä linnulla ja hakata vielä mottia päälle kainaloihin yltävässä lumikerroksessa huuhkajan huhuillessa ja susien ulvoessa rappupäässä.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *