Vantaa ottaa käyttöön maksullisen pysäköinnin

Vantaalla otetaan käyttöön maksullinen pysäköinti Tikkurilan, Myyrmäen ja Kivistön kaupunkikeskustojen sekä asemien ympäristöjen katu- ja torialueilla sekä kaupungin hallinnoimilla pysäköintialueilla.

Maksullinen pysäköinti ei toistaiseksi koske kouluja, päiväkoteja, eikä lyhytaikaisia pysäköintipaikkoja kuten asemien saattoliikennepaikat.

Maksuautomaatit ilmestyvät katukuvaan tammikuussa 2018.

Pysäköinti on maksutonta ensimmäisen tunnin ajan. Pidempiaikaisessa pysäköinnissä pysäköintimaksut ovat ensimmäisen maksuttoman tunnin jälkeen Tikkurilan keskeisimmillä paikoilla 2 €/h ja muilla paikoilla 1 €/h. Maksullisuus on voimassa pääsääntöisesti arkisin klo 7 – 19 ja lauantaisin klo 9 – 15. Osalla maksullisista paikoista on enimmäispysäköintiaika neljä tuntia.

Pysäköinti muuttuu maksulliseksi seuraavilla alueilla:

  •  Tikkurilassa maksulliseksi muuttuu noin 470 paikkaa, jotka sijaitsevat muun muassa Asematien, Ratatien ja Tikkuraitin ympäristössä
  •  Myyrmäessä maksulliseksi muuttuu noin 370 paikkaa, jotka sijaitsevat Vaskivuorentieltä Rajatorpantielle ja Ruukkukujalta Jönsaksentielle. Näistä noin 220 autopaikkaa on poistumassa pysäköintikäytöstä ensi kesänä asuinrakentamisen tieltä.
  •  Kivistössä maksulliseksi muuttuu noin 65 paikkaa. Maksulliseksi muuttuvat Aurinkokivenkuja sekä osa Keimolantietä ja Ruusukvartsinkatua.

Maksut voi jatkossa hoitaa Vantaalla Easyparkin tai ParkManin mobiilisovelluksilla.

Pysäköintimaksuilla on tarkoitus ehkäistä pitkäaikaispysäköintiä ja tukea joukkoliikenteen käyttöä.

Lähde: Vantaan kaupunki

 

3 thoughts on “Vantaa ottaa käyttöön maksullisen pysäköinnin

  • 6.1.2018 at 14:37
    Permalink

    Avan loistavaa. Jos teet töitä kaupunkien alueella, maksat 16e/pv piiloveroa kaupungin kassaan. On se toki vähemmän kuin Helsingissä, jossa se on 36e/pv.

    Vuodessa on siis vähintaan 3360 (euroa) hyvää syytä muuttaa kaupungeista pois. Kymmenen vuoden aikana tällä rahalla maksaa jo kokonaisia omakotitaloja Pirkanmaaltakin.

    Itse muutin vuokralta Töölöstä pieneen hämäläiseen kylään noin 25 vuotta sitten. Enkä ole katunut. Töitä riittää ympäristökunnissa aivan tarpeeksi. Talosta ei ollut koskaan velkaa, perikuntakin jo omillaan ja pankkitileillä yli 100 000e. Ja kaikki ihan tavallisena duunarina. Ei edes yritttäjänä. Samaa elintasoa ei koskaan voi saada kaupungissa minä maaseudulla saa. Ja jos ajatellaan että käydään Petikossa töissä, niin minä ajan Tampereelta samassa ajassa kuin ihmiset Keravalta. Ja saan huomattavasti paremmat kilometrikorvaukset verovähennyksiin.

    Suosittelen. Ei maaseudulla kuole eikä nälkiinny. Kunhan pitää järjen mukana ostoksissa eikä lähde maajussien ryöstöhinnoitteluun. Pellon hinta on noin 1000-2000e/ha ja metsän 1500-3000e/ha puustoineen. Ja ne vanhat rintamamiestalot joita myydään pienen pellonpalan kanssa, ne ovat 20 000e – 30 000e. Tiiliset omakotitalotkin alkavat 30 000e:sta. Juuri mistään ei tarvitse maksaa edes 80 000e vaikka olisivat juuri rempattuja. Katsokaa vaikka Valkeakosken hintapyyntöjä.

    Reply
    • 6.1.2018 at 14:58
      Permalink

      Maalla on sekin etu että pystyy itse kasvattamaan kasviksensa ja säilömään kellariin. Eipä tarvitse itkeä nälissään jos ja kun vielä aiheutetaan kriisi ja kaupoista loppuu ruoka vuorokaudessa. 🙂

      Reply
  • 7.1.2018 at 10:38
    Permalink

    Suomi liittyi Pariisin ilmastosopimuksen pellekerhoon ja sitoutui puolittamaan CO2 päästöt vuoteen 2030 mennessä. Hallituksen kanta on että yksityisautoilu on rikos. Valtionvarainministeriöltä on tullut selkeä ohjeistus kaupungeille hankaloittaa kaikin tavoin henkilöautoilua.. siihen liittyy kaikki nämä epäloogiset liikennejärjestelyt, huonosti toimivat liikennevalot sekä pysäköinnin kalleus. Autoilusta tehdään kallista ja hankalaa. Sairas maa ja sairaammaksi menee..

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.