Turkuun kymmenen uutta liikennevalvontakameratolppaa

3
Mainos

Poliisi, Ely-keskus ja kaupungit suunnittelevat yhteistyössä liikenneympäristöön ja liikenteeseen liittyviä turvallisuusratkaisuja. Tie- ja katusuunnitelmien lisäksi yhteistyötä tehdään liikennevalvontaan liittyvissä asioissa. Eräänä keskeisenä liikenneturvallisuuteen vaikuttavana tekijänä on poliisin tekemä liikennevalvonta, jota toteutetaan poliisipartioiden tekemänä ja automaattisilla kameroilla.

Turun kaupungin merkittävän panostuksen johdosta poliisi pystyy myös Turussa ottamaan käyttöön kymmenen nopeusvalvontakameratolppaa, joita on sijoitettuna kaupungin eri puolille vilkkaiden katujen varsille, risteyksiin, suojateiden, koulujen ja päiväkotien läheisyyteen.

Kiinteät valvontakameratolpat ovat hyvä lisä poliisipartioiden ja poliisin automaattikamera-autoilla tapahtuvaan liikennevalvontaan. Selvitysten mukaan ylinopeuksien määrä ja vakavat onnettomuudet ovat vähentyneet alueilla, joilla on automaattivalvontaa.

Mainos

Automaattinen nopeusvalvonta uusissa paikoissa Turussa alkaa 8.1.2018. Valvonnan tavoitteena on liikenneturvallisuuden lisääminen eli poliisin pyyntö autoilijoille on: ”Ole tarkkana liikenteessä -sillä lisäät turvallisuutta liikenteeseen, etkä tule myöskään kuvatuksi.”

Poliisi tiedottaa asiasta lisää viikolla 2.

Lähde: Poliisi

Mainos

3 KOMMENTIT

  1. On ihan hyvä että turkulaisetkin saavat osansa valvonnasta. Meno on toisinaan melko villiä. Eikä turussa säästellä töötin käyttöä.

    • Kumma juttu, että Turussa olen vihdoinkin keksinyt töötillekkin oikeaa käyttöä kun siellä silloin tällöin tulee käytyä. Onk onklaiset seisoo kaksin jaloin ja käsin jarrupolkimella, vaikka vihreä palaa, ja on palanut jo pitkän aikaa, mutta siinä sitä seisään paikoillaan, kuin tatti paskassa. Toinen töötin kohde onkin sitten nämä Onklaisten bussi kuskit, voiko missään olla selkeästi kortittomia bussikuskeja, jotka ei peileihin katsele.

  2. Turvallisuudella ja kameroilla ei ole sitten minkäänlaista korrlelaatiota, mutta kun puhutaan kameroista ja rahastuksesta, niin siitä korrelaatio löytyy. Mihin ikinä tollasia kameroita pistetäänkin, alan ajamaan vaihtoehtoisia kamerattomia reittejä, en siksi, että koheltaisin, mutta en edes anna mahdollisuutta rahastukselle. Aina on olemassa mahdollisuus, että huomaamatta tulee ajettua sen piirun verran yli mitä asetus määrää, ja kuva räpsähtää.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.