Turkuun kymmenen uutta liikennevalvontakameratolppaa

Poliisi, Ely-keskus ja kaupungit suunnittelevat yhteistyössä liikenneympäristöön ja liikenteeseen liittyviä turvallisuusratkaisuja. Tie- ja katusuunnitelmien lisäksi yhteistyötä tehdään liikennevalvontaan liittyvissä asioissa. Eräänä keskeisenä liikenneturvallisuuteen vaikuttavana tekijänä on poliisin tekemä liikennevalvonta, jota toteutetaan poliisipartioiden tekemänä ja automaattisilla kameroilla.

Turun kaupungin merkittävän panostuksen johdosta poliisi pystyy myös Turussa ottamaan käyttöön kymmenen nopeusvalvontakameratolppaa, joita on sijoitettuna kaupungin eri puolille vilkkaiden katujen varsille, risteyksiin, suojateiden, koulujen ja päiväkotien läheisyyteen.

Kiinteät valvontakameratolpat ovat hyvä lisä poliisipartioiden ja poliisin automaattikamera-autoilla tapahtuvaan liikennevalvontaan. Selvitysten mukaan ylinopeuksien määrä ja vakavat onnettomuudet ovat vähentyneet alueilla, joilla on automaattivalvontaa.

Automaattinen nopeusvalvonta uusissa paikoissa Turussa alkaa 8.1.2018. Valvonnan tavoitteena on liikenneturvallisuuden lisääminen eli poliisin pyyntö autoilijoille on: ”Ole tarkkana liikenteessä -sillä lisäät turvallisuutta liikenteeseen, etkä tule myöskään kuvatuksi.”

Poliisi tiedottaa asiasta lisää viikolla 2.

Lähde: Poliisi

3 thoughts on “Turkuun kymmenen uutta liikennevalvontakameratolppaa

  • 9.1.2018 at 15:50
    Permalink

    On ihan hyvä että turkulaisetkin saavat osansa valvonnasta. Meno on toisinaan melko villiä. Eikä turussa säästellä töötin käyttöä.

    Reply
    • 14.1.2018 at 09:23
      Permalink

      Kumma juttu, että Turussa olen vihdoinkin keksinyt töötillekkin oikeaa käyttöä kun siellä silloin tällöin tulee käytyä. Onk onklaiset seisoo kaksin jaloin ja käsin jarrupolkimella, vaikka vihreä palaa, ja on palanut jo pitkän aikaa, mutta siinä sitä seisään paikoillaan, kuin tatti paskassa. Toinen töötin kohde onkin sitten nämä Onklaisten bussi kuskit, voiko missään olla selkeästi kortittomia bussikuskeja, jotka ei peileihin katsele.

      Reply
  • 13.1.2018 at 19:59
    Permalink

    Turvallisuudella ja kameroilla ei ole sitten minkäänlaista korrlelaatiota, mutta kun puhutaan kameroista ja rahastuksesta, niin siitä korrelaatio löytyy. Mihin ikinä tollasia kameroita pistetäänkin, alan ajamaan vaihtoehtoisia kamerattomia reittejä, en siksi, että koheltaisin, mutta en edes anna mahdollisuutta rahastukselle. Aina on olemassa mahdollisuus, että huomaamatta tulee ajettua sen piirun verran yli mitä asetus määrää, ja kuva räpsähtää.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.