Usko tai älä, mutta Saharan autiomaassa satoi lunta

3
Algeriassa, Saharan autiomaassa on satanut lunta. Kyseessä on yksi maailman kuumimmista paikoista. Nyt dyynejä koristaa valkoinen lumikerros.

Viimeiseen 40-vuoteen alueella on satanut kolme kertaa lunta. Eri lähteistä riippuen lumen määrää on arvioitu sataneen 1-15 tuumaa, kuitenkin virallisten lähteiden mukaan lumikerros rajoitui noin 3 senttimetriin.

Autiomaassa lämpitilat tippuvat öisin useita kymmeniä asteita, mutta tämä ei lumelle riittänyt, vaan se suli pois noin päivässä.

Edellisen kerran lunta tuli vuosi sitten ja sitä ennen taukoa olikin 37 vuotta.

Lähde: CNN, kuvat Geoff Robinson

3 KOMMENTIT

  1. Miksei sitä voisi uskoa? Ohan sielä yötkin lähellä pakkasta vaikka päivällä on kuumaa. Ja jostainhan se pohjavesikin on sinne sannan alle mennyt. Joten, miksei kostea ilmavirta olisi voinut tiivistyä lumena maahan?

    On se vaan toisaalta sääli ettei Gaddafi saanut sitä vedenpuhdistamo+putkilinjojaan valmiiksi ennenkuin EU:n piti pommittaa ne hajalle. Great man Made RIver-projekti olisi tuottanut puhdasta juomavettä Saharaan ja se olisi ollut maailman vilja-aitta jo vuosia. Eikä meillä nyt olisi tätä muukalaisongelmaa. Joka tuhoaa ja syö meidätkin paljaaksi kuin heinäsirkat.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.