BMW:n 2-sarjan Active Tourer ja Gran Tourer uudistuvat

BMW 2 -sarjan Active Tourer ja Gran Tourer uudistuvat voimalinjan, muotoilun ja digitaalisen liitettävyyden osalta.

BMW 2 -sarjan Active Tourerin ja Gran Tourerin uudistunut mallisto saapuu Suomeen maaliskuussa 2018. Alustava alkaen-hinta on 32 072 euroa (216i Gran Tourer).

Moottorit ja vaihteistot

BMW on viime vuosina uudistanut diesel- ja bensiinimoottorivalikoimaansa entistä paremmiksi. BMW 2 -sarjan Active Tourer ja Gran Tourer saavat maaliskuusta alkaen keulalleen nämä entistä vähäpäästöisemmät ja tehokkaammat voimanlähteet.

Uudet moottorit leikkaavat polttoaineen kulutuksesta ja päästöistä jopa 5 prosenttia ja samaan aikaan niistä saatavia tehoja on saatu nostettua 5 kW/7 hv. Vääntöä on tullut lisää 10 Nm.

Valikoimassa on niin kolme- kuin neljäsylinterisiä voimanlähteitä (diesel ja bensiini). BMW 2-sarjan Active Tourer ja Gran Tourer on saatavilla etuvetoisena sekä xDrive-nelivedolla varustettuna.

Tarjolla on myös tehokas, erittäin vähäpäästöinen ja nelivetoinen pistokehybridi BMW 225xe iPerformance Active Tourer. Voimanlähteinä toimii 136 hevosvoimainen, 1,5-litrainen ahdettu bensiinimoottori sekä 88 hevosvoimainen BMW eDrive -sähkömoottori. Yhdessä tämä voimalinja tuottaa 224 hevosvoiman yhteistehon ja 385 Nm maksimiväännön ainoastaan 2,3 litran yhdistetyllä kulutuksella. Toimintamatka pelkällä sähköllä ajettaessa on jopa 45 kilometriä.

Vaihteistovaihtoehtoja on neljä: 6-vaihteinen manuaalivaihteisto, uusi kaksoiskytkimellä varustettu 7-vaihteinen Steptronic-automaattivaihteisto, 8-vaihteinen Steptronic-automaattivaihteisto sekä BMW 225xe iPerformance -mallin 6-vaihteinen Steptronic-automaattivaihteisto.

Muotoilu

Keulan uutta muotoilua hallitsee huomattavasti kasvanut munuaisen muotoinen jäähdyttimen säleikkö, sekä uuden muodon saaneet etusumuvalot. Etuhelmassa on kolmeen osaan jaetut ilmanottoaukot, jotka ulottuvat koko keulan leveydelle.

Takapuskurin muuttuneen muotoilun lisäksi pakoputken päiden koko on kasvanut halkaisijaltaan 90 millimetriin. Kaikissa nelisylinterisissä malleissa on tuplapakoputket.

LED-ajovalot voi päivittää lisävarusteena saatavilla mukautuvilla LED-ajovaloilla. Niin ikään lisävarusteisella M Sport -paketilla auton urheilullista luonnetta korostetaan etu- ja takahelman muotoilulla.

Liitettävyys ja kuljettajan avustimet

BMW ConnectedDrive -palveluilla auton käyttäjät voivat integroida BMW 2 -sarjan Active Tourerin ja Gran Tourerin arjen liikkumiseen. Tuoreimman sukupolven iDrive-käyttöjärjestelmällä voi ohjata kaikkia auton toimintoja saumattomasti iDrive-monitoimisäätimen sekä 6,5-tuumaisen iDrive-näytön avulla. Lisävarusteena saatavan navigointijärjestelmän yhteydessä näyttö kasvaa 8,8-tuumaan ja tottelee myös kosketusta. Sisäänrakennetun SIM-kortin ansiosta toiminnot ovat käytössä myös ilman paritettua matkapuhelinta.

Driving Assistant -paketteihin kuuluvat muun muassa kaistalta poistumis- ja lähestymisvaroitin. Peräänajovaroitin ja jalankulkijatunnistus avustavat kuljettajaa kaupunkinoupeuksissa. Driving Assistant Plus -järjestelmä avustaa kuljettajaa pitämään nopeuden ja etäisyyden edellä ajavaan aktiivisen vakionopeussäätimen avulla aina 140 km/h asti.

Lähde: BMW

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.