Tiesitkö, että VTT:n testaustoiminta on myyty Luxemburgiin?

12
Mainos
Luxemburgilainen Eurofins on ostanut VTT:n Expert Services Oy:n. VTT luopuu testaustoiminnasta, mikä ei enää liity VTT:n strategiseen tehtävään.

VTT Expert Services tarjoaa erilaisia asiantuntija-, sertifiointi- ja tuotehyväksyntä-, testaus- ja tarkastus- sekä kalibrointipalveluja. Yhtiön palveluksessa on 190 eri alojen asiantuntijaa. Toimipisteet sijaitsevat Espoossa,​ Oulussa, Tampereella ja Vihdissä​. Expert Service esimerkiksi testaa tuotteiden paloturvallisuutta ja tarjoaa rakennustuotteiden sertifiontia.

Kauppa on julkistettu 1.1, mutta odottaa edelleen kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Kaupan odotetaan vahvistuvan vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä.

Eurofins listautui Pariisin pörssiin vuonna 1997 ja Frankfurtiin kolme vuotta myöhemmin. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli 2,5 miljardia euroa ja markkina-arvo noin yhdeksän miljardia. Suomessa Eurofinsilla on viisi yhtiötä, joissa työskentelee tällä hetkellä noin 400 henkilöä. Vastaavasti Expert Services -yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli 19,5 miljoonaa euroa ja liiketulos nolla. Eurofins konsernin laboratorioverkostoon kuuluu yli 400 laboratoriota 42:ssa eri maassa työllistäen yli 30,000 henkeä. Suomessa Eurofinsilla on viisi juridista yhtiötä, joissa työskentelee tällä hetkellä noin 400 henkilöä.​ Keskimääräinen vuosittainen arvonnousu yhtiöllä on ollut 33 prosenttia.

Mainos

Eurofinsin omistaja ranskalaisen ruoka- ja lääketestaajan Eurofins Scientificin omistaja Gilles Martin luokiteltiin jo vuonna 2013 miljardöörien joukkoon.

​​”VTT Expert Services Oy ja Labtium Oy tarjoavat kaupallisina palveluina testaus-, tarkastus- ja sertifiointipalveluja. Niiden palvelutoiminta ei liity enää VTT:n strategiseen tehtävään innovaatiotoiminnan tukemiseksi tieteen ja teknologian keinoin, joten yhtiöiden kehittäminen osana VTT-konsernia ei ole tarkoituksenmukaista”, toteaa Antti Vasara.

Edellisen kaupan Eurofins teki ostamalla Ahma Ympäristö Oy:n 4.4.2017.

Osa Ahma Ympäristö Oy:n tiedotetta:

Eurofins Scientific on ostanut ympäristöliiketoiminnan palveluja tuottavan Ahma ympäristö Oy:n Ahma insinöörit Oy:ltä. Tämän, sekä toisen samaan aikaan tehdyn yrityskaupan myötä Eurofinsistä muodostuu alan ehdoton markkinajohtaja Suomessa.

– Yrityskauppa vie Ahma ympäristö Oy:n osaksi alan vahvinta yritystä Suomessa ja maailmassa. Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme tarjota voimakkaasti kehittyneelle ja kasvaneelle yritykselle uuden omistajan, jonka strategiaan Ahma ympäristö Oy:n liiketoiminta sopii erinomaisesti, sanoo Ahma insinöörit Oy:n hallituksen puheenjohtaja Antti Kuivalainen.

Ahma Ympäristö oy:n aputoiminimet ovat:

 1. Barentslab
 2. Etelä-Pohjanmaan Vesitutkijat
 3. Juwe Ympäristötutkimus
 4. Lapin Vesitutkimus
 5. Lapland Water Research
 6. LVT Consulting
 7. Suomen Ympäristöpalvelu

Kuten VTT:n myös Ahman tilikauden tulos oli vuonna 2016 0 euroa, liikevaihto 7,3 miljoonaa.

Lähteet: Tekniikka ja Talous, Tivi, Finder, VTT, Ahma ympäristö oy, kauppalehti

Mainos

12 KOMMENTIT

 1. Kyllä varmasti nyt meidän istuva presidenttimme Sauli Niinistö ottaa kantaa tähän asiaan ja lausuu painavan arvojohtajan sanansa. Tosin, se sana ei välttämättä vastanne Suomen kansan mielipidettä juurikaan. Se kun lienee jotain ”Hyvä pojat, niin sitä pitää! Samalla asialla tässä ollaan kaikki kuin veljekset, hyvät veljet, rakkaimmat, rikkaimmat ystäväni.”

 2. Kohta myös jokaisen suomalaisen hengitysilma ja keuhkojen hiilidioksidipäästöt määrätään lailla testattavaksi vähintään kerran vuodessa ja ulkomainen yritys saa monopolin.
  Byrokratiabisnes se kannattaa, ei tietenkään mitään vilunkia asiassa…
  Niin ja voitto ja vero Suomessa 0€, yllätys yllätys…

  • Kiitos B€RN€RIN, hengityskin on liikettä. lämpökin on elektronien liikettä, josta liikenneministeri verottaa.

 3. Niinistön jengi on jo myynyt Sinun perseesikin muutamasta roposesta ja lapsesi ja lastenlapsesi velkaorjiksi, jotta yhteiskuntamme voisi elättää islaminkyytä povellaan.

 4. Suunta on tämä. Globalistit ja viherkommunistit vetävät samaan suuntaan tosin eri syistä.

  On vain yksi puolue (toistaiseksi) mitä äänestämällä voi edes yrittää vastustaa marxilaisglobalistista mielisairautta.

  Jos et vielä tiedä tai hyväksy mikä puolue on kyseessä, on toivosi menetetty ja se on sitten sori siitä.

 5. Vai meni Ahman myötä vesi- ja ympäristötutkimus sekä palvelu ranskalaisille… tuo tietää piakkoin alkavaa pohjavesien myyntiä. Nestle taitaa olla jo lähtökuopassa….

 6. Tämä hallitus kerkiää myydä kaiken. Myös kansanedustuslaitoksen, poliisin,tullin, rajavartiolaitoksen ym. voisi myydä tarpeettomana, vaikka venäläisille.Mitä nillä tekee kun kokoomuksen husarit tekevät mitä tahtovat.

 7. Kohta tulee berner ja kertoo etä jos pohjavedet ja metsät myytäisiin niin selvitään ongelmista minkä itse aiheuttivat.

 8. Kaikki myydään. Kaikessa hiljaisuudessa. Näin se varmasti hyvä tulee, mutta kelle? Ei ainakaan Suomen kansalle!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.