Tulorekisterilaki on vahvistettu

2
Tasavallan presidentti on 12.1.2018 vahvistanut lain tulotietojärjestelmästä. Laki tulee voimaan 16.1.2018.

Tulorekisteri otetaan käyttöön 1.1.2019. Palkkatietojen erillisestä vuosi-ilmoittamisesta luovutaan ja työnantajat ilmoittavat palkkatiedot yhteen keskitettyyn tulorekisteriin eri tiedon käyttäjien tarpeita varten. Palkat ilmoitetaan tulorekisteriin jokaisen maksutapahtuman jälkeen viiden päivän kuluessa. Tulorekisteri antaa kansalaiselle mahdollisuuden tarkastella itseään koskevia palkka-, etuus-, ja eläketulotietoja ajantasaisesti.

Tulorekisteriin ilmoitettuja tietoja käyttävät ensimmäisessä vaiheessa vuodesta 2019 alkaen Verohallinto, työeläkelaitokset, Eläketurvakeskus, Kansaneläkelaitos sekä Työttömyysvakuutusrahasto. Vuoden 2020 alusta mukaan tulevat mm. vahinkovakuuttajat, työsuojeluviranomaiset, kunnat ja työttömyyskassat.

Vuodesta 2020 alkaen tulorekisteriin ilmoitetaan myös eläke- ja etuustulotiedot.

Lähde: Taloushallintoliitto

2 KOMMENTIT

  1. Koska palautuksia ja mätkyjä ei enää ole, jos on vain osan vuotta töissä ja tulorekisterissä veroprosentti on ekstrapoloitu koko vuoden oletetuista tuloista, päätyy silloin maksamaan aina liian paljon veroa (jolloin häviää). Tai jos seuraavana vuonna on ekstrapoloitu osavuoden tuloista ja onkin koko vuoden töissä, maksaa liian vähän (jolloin voittaa).

    Jälkiverokäsittelyistä EI KOSKAAN päästä täysin eroon. Mitä järkeä tässä hommassa on kun se on nykyistä huonompi?

  2. Mitenkä raharikkaiden tulot tulee näkymään vai maksetaanko heidän palkat suoraan gey_man saarille pimeänä…

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.