Tossavainen: Kepulla edessään pitkä korpivaellus

3
Mainos

Toki tulevissa vaaleissa valitaan presidentti, mutta tulos vaikuttaa merkittävästi moneen muuhunkin asiaan.

Ensinnäkin perussuomalaisten ehdokas Laura Huhtasaari saa hyvän vaalituloksen. Paljon paremman kuin mitä gallupit nyt ennustavat. Soinin, Sipilän, Orpon ja kumppaneiden junailema perussuomalaisten hajottaminen kääntyy voitoksi.

Toinen merkittävä asia koskee kepua. Puolueen kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen tulee saamaan paljon paremman vaalituloksen kuin Matti Vanhanen. Se ei nyt sinällään ole kovin merkittävä asia. Paljon merkittävämpää on, että presidentinvaalit ovat Väyryselle lähtölaukaus kohti reilun vuoden päästä pidettäviä eduskuntavaaleja ja sen jälkeisiä aikoja.

Mainos

Väyrysen puolue saanee tulevissa eduskuntavaaleissa 5-10 kansanedustajaa. Kun siihen yhdistetään kepun kannatuksen alhainen taso ilman väyrysläisiäkin, niin kepu joutunee tyytymään 25-35 kansanedustajaan.

Sen seurauksena kepun keskeinen asema Suomen politiikassa on mennyttä aikaa ainakin pari seuraavaa vaalikautta.

Kepun pj. Juha Sipilä kertoi juuri ilmoittavansa jatkoaikeistaan presidentinvaalien jälkeen. Tältä istumalta veikkaan, että hän osaa tehdä tarvittavat johtopäätökset ja jättää kepun johtajuuden.

…..

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä media ja blogi ja uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

Mainos

3 KOMMENTIT

  1. Luulenpa, että tuo sokea mies ei ”näe” sitä mahdollisuutta, että jättäisi puheenjohtajuuden ennen kuin hän on aivan varmasti osunut ”jäävuoreen” samalla varmuudella kuin loistoristeilijä Titanicin ylväs ja itsevarma englantilainen kapteeni torjui komentosillalla varovaisesti alaistensa antamat neuvot vähentää vauhtia Atlantilla ajelehtivien irtojäälohkareiden varalta. Tosin kaikesta huolimatta hän uskollisena ammattietiikalleen ja tuon ajan kunniakäsitteitä noudattava ”hurjastelija” upposi laivansa mukana rinta rottingilla vain harvojen pelastuessa tuolta jättialukselta, ”jota ei pitänyt Jumalankaan saada uppoamaan”. Tuota voisi täydellä syyllä kutsua veren kaivamiseksi nenästään.
    Merkille pantavaa v. 1912 eli yli 100 vuotta sitten oli se, että pelastuveneisiin mentiin periaatteella ”Naiset ja lapset ensin”. Ne raharikkaat, jotka eivät edes kuoleman katsoessa silmästä silmään eivät muistaneet Jumalaa, vaan tyrkyttivät seteleitään ja kultaisia kellojaan vastineeksi paikasta liian vähäisistä pelastusveneistä, koskapa mitäpä niillä tekisi laivassa, joka seisoo kuin peruskalliolla kaksoipohjineen. Laivan miehistöön kuuluvat miehille annettiinkin käsky vähintään uhata ampumisella niitä ”partalapsia”, jotka tunkevat silloisten hyveellisten naisparkojen hameen alle kaiketi jonkinlaisesta primitiivisestä takaumasta siitä, kun he aloittivat paheellisen elämänsä sen ensipäivästä ollen sängyssä naisen seurassa.

  2. Optimismi on loputon luonnonvara. Kesän 2016 tempauksen jälkeen on käynyt selväksi, ettei nykyisellä hallituskoalitiolla ole mitään häpyä ja ne yrittävät sinnitellä vallassa kevään 2015 edustajamäärillä katkeraan ja toisaalta myös voittoisaan (Kokoomukselle) loppuun asti. Kepun tuleva puoluekokous tulee olemaan mielenkiintoinen, mutta puolueessa ei ole niin tarmokasta oppositiota kuin Perussuomalaisissa oli. Onhan tämä hallitus sikäli historiallinen, että se on onnistunut jo repimään kaksi isoa puoluetta rikki.

  3. Näillä nyt ei ole mitään vaikutusta Suomen tulevaisuuteen. Se jatkuu samanlaisena kuin tähänkin asti. Niin kauan kun meillä on eduskutanpuolueet eduskunnassa, niin kauan Suomen kansaa ryöstetään, kyykytetään ja pidetään naurettavan tyhminä.

    …ja koskas suomlaiset oppisivat? Juuri tänään sain kuunnella erään eläkeläisen kertomusta siitä miten eläkeläisten verotusta korotettiin 6% kun palkansaajien (yli 100 000e/a) vain 2%. No, eläkeläisten pitäisi vissiin äänestää eläkeläisten puoluetta. Vain siten omat asiat korjaantuvat. Ja jos kaikki eläkeläiset äänestäisivät eläkeläisten puoluetta, se olisi Suomen suurin puolue. Ja silloin asiat muuttuisivat.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.