Jussi Halla-ahon terveiset äänestäjille

8
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho evästää äänestäjiä Facebook-sivullaan tulevia presidentinvaaleja silmällä pitäen.

Halla-aho kirjoittaa:

”Demokratiassa, kuten kaikissa vallanjakomalleissa, on hyvät ja huonot puolensa.

Demokratian heikoin lenkki on äänestäjä, koska äänestäjä ei läheskään aina äänestä ehdokasta, jonka mielipiteet vastaavat hänen omia mielipiteitään. Sen sijaan hän äänestää ehdokasta, jonka kokee miellyttäväksi, tai jonka olettaa voittavan, ja sitten toivoo ehdokkaan ajavan oikeanlaisia asioita.

Kun ehdokas valituksi tultuaan sitten ajaa jotain ihan muuta kuin äänestäjä olisi halunnut, äänestäjälle tulee sellainen olo, että ”ihan sama, ketä äänestää, poliitikot ovat kaikki samanlaisia”.

Poliitikot eivät toki ole kaikki samanlaisia, mutta jos äänestäjä äänestää aina samanlaisia poliitikkoja, hän saa aina samanlaista politiikkaa. (Eräs tuttavani tiivisti tämän näin: Ihmiset äänestävät vaaleista toiseen kiimoissaan kokoomusta ja sitten ihmettelevät, kun saavat kokoomuslaista politiikkaa.)

Demokratian ehdoton hyvä puoli on, että vaikka edelläsanotusta johtuen äänestäjien enemmistö ei välttämättä saa sitä, mitä se haluaa, se saa sitä, mitä se ansaitsee. Tosin tämä on aika laiha lohtu.

Presidentinvaalien ennakkoäänestys alkaa aivan kohta. Kannustan kaikkia käyttämään vaalikoneita ja äänestämään sitä ehdokasta, jonka mielipiteet, arvot ja linjat vastaavat parhaiten omia!”

Lähde: Facebook

8 KOMMENTIT

 1. Suomi on mennyttä, ei tässä äänestämiset enää auta. Kriittinen piste on ylitetty ja tästä on eteenpäin vain yksi tie. Vain yksi.

  • Tuolla asenteella on juu takuuvarmasti näin. Joten ainoa järkevä vaihtoehto on asenteen muutos? Muutenhan voit vetää itsesi jojoon saman tien?

  • Totta. On vain yksi tie. Japanilaiset tapaavat kulkea sen tien loppuun samuraimiekalla ja kutsuvat sitä harakiriksi.

 2. Vaaleissa pitää äänestää sellaisia puolueita jotka eivät ole eduskunnassa. Siinä se ratkaisumalli.

 3. Kaikki äänet muille kuin yhdelle tietylle ehdokkaalle, myös käyttämättömät äänet, ovat itseasiassa ääniä matu-ukoille, anarkomarkoille, Goldman-Sucksille, Sorokselle, Marxilaiskommunisti-Arhinmäelle ja kumppaneille.

  Jos et tiedä kenestä on kyse, on syytä huolestua.

  Onko tuo ehdokas sitten täydellinen? Ei helvetissä ole. Täydellisiä ehdokkaita on vain marxilaisten märissä unissa ja kommunistisissa totalitarioissa.

  Mutta paras kompromissi on paras vaihtoehto.

 4. Sanotaan nyt näin vielä. Näissä vaaleissa ei voi valitettavasti äänestää kuin Mohammadin tai Jeesustelun puolesta tai toista vastaan.

  Niille joille valinta ei ole helppo on syytä hakeutua hoitoon. Mohammedin nurkassa on kaikki paitsi yksi ehdokas, joka siis on Jeesustelun nurkassa. Joka kaikesta huolimatta tuhansia kertoja parempi vaihtoehto kuin se toinen vaihtoehto.

  Voi miksi oi miksi ei voi olla kunnon uskonnotonta isänmaallista realistia ehdolla…

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.