Poliisille tullut ilmoituksia bussipysäkeillä lapsiin kontaktia ottavasta miehestä Helsingissä – Havainnoista pyydetään ilmoittamaan pikaisesti

Helsingin poliisilaitokselle on tullut yhteydenottoja autolla liikkeellä olevasta miehestä, joka pyrkii ottamaan kontaktia bussipysäkillä oleviin lapsiin. Yhteydenotoissa on tapahtuma-alueeksi mainittu Maunula, Oulunkylä, Käpylä ja Laajasalo.

– Ensimmäinen ilmoitus mainitunlaisista tilanteista tuli ennen joulua ja sen jälkeen niitä on tullut kolme lisää. Yhteensä poliisille on siis tehty jo neljä ilmoitusta. Vanhempien kannattaa kysyä lapsilta ovatko he havainneet tällaista toimintaa. Mikäli ovat, tulee vanhempien ottaa mahdollisimman pian yhteyttä poliisiin, painottaa rikoskomisario Teija Koskenmäki-Karaharju Helsingin poliisilaitokselta.

Kuvatunlaisista tilanteista pyydetään ilmoittamaan seksuaalirikosten päivystysnumeroon 0295 47 1612 (arkisin 9-15) tai sähköpostitse osoitteeseen seksuaalirikokset.helsinki@poliisi.fi. Akuuteissa tapauksissa tulee soittaa aina hätänumeroon.

– Mikäli ei ole varma onko tilanne akuutti vai ei, voi aina soittaa hätänumeroon 112, Koskenmäki-Karaharju muistuttaa.

Vanhempien kannattaa opastaa lapsia: Epämiellyttävän tuntuisesta kontaktista tulee kertoa luotettavalle aikuiselle

Poliisi neuvoo vanhempia ja lasten kanssa työskenteleviä käymään läpi miten tällaisessa tilanteessa tulee toimia.

– Jos tuntematon ihminen yrittää ottaa kontaktia ja se tuntuu epämiellyttävältä, tulee lasten kertoa asia heti luotettavalle aikuiselle. Luotettavan aikuisen taas tulee välittää tietoa tapahtuneesta poliisille, Koskenmäki-Karaharju opastaa.

Lähde: Poliisi

3 thoughts on “Poliisille tullut ilmoituksia bussipysäkeillä lapsiin kontaktia ottavasta miehestä Helsingissä – Havainnoista pyydetään ilmoittamaan pikaisesti

  • 15.1.2018 at 14:55
    Permalink

    Onkohan kyseinen henkilö yrittänyt tarjota esim. Jopo polkupyöriä ???

    Reply
  • 15.1.2018 at 18:47
    Permalink

    Matuja siellä matuja täällä, matuja alla matuja päällä, matuja matuja matuja matuja… tsah

    Monikulttuuri on runoutta.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.