Ville Niinistö: Hallitus rankaisee työttömiä työnsaannin ongelmista

Vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö kommentoi eilen Facebookissa pääministeri Juha Sipilän puheita.

Niinistö kirjoittaa:

”Eilen Ylen pääministerin haastattelutunnilla pääministeri Sipilä puhui aivan kuin hallituksen aktiivimalli velvoittaisi yrityksiä ja TE-palveluja tarjoamaan työttömille keikkatöitä ja kursseja. Ei, ei velvoita. Se rankaisee työtöntä, jos hän ei tällaisia töitä saa.

Pääministerin vetoomus siitä, että yritykset työllistäisivät edes keikkatöihin 200 000 työtöntä oli vain hurskas toive, mutta 5 prosentin leikkauksen uhka työttömän sosiaaliturvaan totista totta. Kuulostaa kovin samalta kuin se kuinka Sipilän hallitus leikkasi pienituloisilta ja lasten koulutuksesta, mutta suurituloisille se antoi veronkevennyksiä ja vain vetosi palkkamalttiin.

Itse asiassa velvoite viranomaisille tarjota jokaiselle työttömälle mielekkään mahdollisuuden palkkatuettuun työhön, työharjoitteluun tai koulutukseen voisi ollakin järkevää. Sitä hallitus ei kuitenkaan esitä vaan rankaisee työttömiä työnsaannin ongelmista.

Siinä on kannustimet vähän vinossa, herra pääministeri.”

4 thoughts on “Ville Niinistö: Hallitus rankaisee työttömiä työnsaannin ongelmista

  • 16.1.2018 at 13:48
    Permalink

    Tunteeko Niinistö peppukipua vai eikä halua muistella miten vihreät ovat olleet monessakin hallituksessa kyykyttämässä työttömiä. Nyt kun kannatus on pohjamudissa niin nyt sitä koitetaan nostella kaikin keinon. Muistellaampa missä päätöksissä vihreät ja Arhinmäki olivat mukana.

    Reply
  • 16.1.2018 at 14:42
    Permalink

    Juha Sipilä on holhousta vailla omassa pikku LaaLaa maassa elävä kuningas. Järjen valo kadonnut aikoja sitten. Syöttää veronmaksajien rahoja pojilleen,sukulaisilleen ja lahkolaiskavereille kun ei erota omia vieraiden rahoista. Saa vielä Suomen sellaiseen kuseen ellei joku pysäytä tätä mielipuolta.

    Reply
    • 17.1.2018 at 08:02
      Permalink

      Sanoisinko, että naulan kantaan.

      Reply
  • 16.1.2018 at 18:09
    Permalink

    Niin se mielipide muuttu. Vihreät ajoivat aktiivisesti suomea työttömyyteen vielä vuosia sitten ja se EU noita-akka oli ylpeä siitä. Hassi, suomen tuho oli sitä mieltä tämän päivän uutisten perusteella että Suomen pitää maksaa vielä enemmän EU eliitin sikailuista ja elintasopakolaisten roudaamisesta Eurooppaan.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.