Metsätyömiehet loukkaantuivat erikoisessa työtapaturmassa

Keskiviikkona iltapäivällä tapahtui Hämeenlinnan lähistöllä metsätyömaalla harvinainen työtapaturma, jossa loukkaantui vakavasti kaksi metsätyömiestä toistensa raivaussahoista.

Työmaalla oli töissä useita metsätyömiehiä raivaussahojen kanssa. Miehet olivat työskennelleet varsin lähellä toisiaan ja jossain vaiheessa toisen päälle oli kaatunut vieressa ollen metsurin kaatama puu.

Päällensä puun saanut työmies oli horjahtanut ja hänen raivaussahanterä oli osunut vieressä olevaan puun kaataneeseen mieheen. Tämän jälkeen ensin loukkaantuneen työmiehen sahanterä oli vuorostaan osunut edelliseen mieheen. Molemmat miehet loukkaantuivat vakavasti.

Asiaa tutkitaan mahdollisena työturvallisuusrikoksena.

Lähde: Poliisi

3 thoughts on “Metsätyömiehet loukkaantuivat erikoisessa työtapaturmassa

 • 18.1.2018 at 14:09
  Permalink

  Selvästi ammattilaiset asialla..

  Reply
 • 18.1.2018 at 15:51
  Permalink

  Kuulostaa ihan maanviljelijöiden hommilta. Niillä on tapana tehdä töitä niin lähekkäin että ei ole tilaa kaatua mihinkään. Sirkkeleillä ja sahoilla putavara pitää saada ihan 5cm päähän ”ettei tehdä turhaa työtä”. Ja mitään ei jaloista siivota. Kaikki mihin voi kompastua, pidetään jaloissa pyörimässä.

  Niin että en ihmettelisi yhtään jos seurallisuuteen tottuneet maanviljelijät olisivat vierekkäin kaatuilleet ja hosuneet toisiaan. Toisaalta, oikealla metsurilla on suojavarusteet jolloin moisia sahajuttuja ei pääse sattumaan. Paitsi kaulankorkeudelle.

  Reply
 • 18.1.2018 at 16:14
  Permalink

  Oli saha mikä hyvänsä on sen kanssa toimiminen niin tarkkaa puuhaa, ettei oikein saisi edes uppoutua ajatuksiinsakaan tai kuvitella olevansa parkettien partaveitsi kuulosuojaimista kuuluvan perisuomalaisen tangon soidessa korviin. Moottorisahalla on monen miehen henki lähtenyt jopa ammattimetsureiltakin, mutta ns. tavisten käsissä tuo vempele on mitä vaarallisin ellei sitten käyttökokemusta syystä tai toisesta kerry tasaisesti lähinnä ajatellen maajusseja. Metsurin työ, joka on nykyisellään vähentynyt minimiin monitoimikoneiden valloittaessa metsät, ei olekaan mitään simppelihommaa vaan siinä täytyy olla järki mukana jatkuvasti sekä syy ja seuraussuhteet aina selvänä mitä pidemmällä tähtäimellä niin sen parempi. Ikävintä lähes noviisien kannalta on yleisö, jolle pitää näyttää kuinka se pihapuu kaadetaan, jossa onnellisimmassa tapauksessa eli ilman henkilövahinkoja selvitään sillä, että puun -rumilus kaatuu talon päälle.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *