Metsätyömiehet loukkaantuivat erikoisessa työtapaturmassa

3

Keskiviikkona iltapäivällä tapahtui Hämeenlinnan lähistöllä metsätyömaalla harvinainen työtapaturma, jossa loukkaantui vakavasti kaksi metsätyömiestä toistensa raivaussahoista.

Työmaalla oli töissä useita metsätyömiehiä raivaussahojen kanssa. Miehet olivat työskennelleet varsin lähellä toisiaan ja jossain vaiheessa toisen päälle oli kaatunut vieressa ollen metsurin kaatama puu.

Päällensä puun saanut työmies oli horjahtanut ja hänen raivaussahanterä oli osunut vieressä olevaan puun kaataneeseen mieheen. Tämän jälkeen ensin loukkaantuneen työmiehen sahanterä oli vuorostaan osunut edelliseen mieheen. Molemmat miehet loukkaantuivat vakavasti.

Mainos

Asiaa tutkitaan mahdollisena työturvallisuusrikoksena.

Lähde: Poliisi

Mainos

3 KOMMENTIT

  1. Kuulostaa ihan maanviljelijöiden hommilta. Niillä on tapana tehdä töitä niin lähekkäin että ei ole tilaa kaatua mihinkään. Sirkkeleillä ja sahoilla putavara pitää saada ihan 5cm päähän ”ettei tehdä turhaa työtä”. Ja mitään ei jaloista siivota. Kaikki mihin voi kompastua, pidetään jaloissa pyörimässä.

    Niin että en ihmettelisi yhtään jos seurallisuuteen tottuneet maanviljelijät olisivat vierekkäin kaatuilleet ja hosuneet toisiaan. Toisaalta, oikealla metsurilla on suojavarusteet jolloin moisia sahajuttuja ei pääse sattumaan. Paitsi kaulankorkeudelle.

  2. Oli saha mikä hyvänsä on sen kanssa toimiminen niin tarkkaa puuhaa, ettei oikein saisi edes uppoutua ajatuksiinsakaan tai kuvitella olevansa parkettien partaveitsi kuulosuojaimista kuuluvan perisuomalaisen tangon soidessa korviin. Moottorisahalla on monen miehen henki lähtenyt jopa ammattimetsureiltakin, mutta ns. tavisten käsissä tuo vempele on mitä vaarallisin ellei sitten käyttökokemusta syystä tai toisesta kerry tasaisesti lähinnä ajatellen maajusseja. Metsurin työ, joka on nykyisellään vähentynyt minimiin monitoimikoneiden valloittaessa metsät, ei olekaan mitään simppelihommaa vaan siinä täytyy olla järki mukana jatkuvasti sekä syy ja seuraussuhteet aina selvänä mitä pidemmällä tähtäimellä niin sen parempi. Ikävintä lähes noviisien kannalta on yleisö, jolle pitää näyttää kuinka se pihapuu kaadetaan, jossa onnellisimmassa tapauksessa eli ilman henkilövahinkoja selvitään sillä, että puun -rumilus kaatuu talon päälle.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.