85-vuotias nainen ryöstettiin kotonaan Lauttasaaressa – Epäilty otettiin kiinni Oulussa

Helsingin poliisin partio sai keskiviikkona 20. joulukuuta 2017 iltakahdeksan maissa hätäkeskukselta tehtäväksi mennä Taivaanvuohentielle Lauttasaareen, jossa oli juuri tapahtunut ryöstö. Partio oli paikalla muutamassa minuutissa, mutta epäilty oli ennättänyt poistua.

Poliisille selvisi, että 85-vuotiaan naisen ovikelloa oli soittanut hänelle entuudestaan tuntematon mies, joka otti lyhyen keskustelun jälkeen esille teräaseen ja sillä uhkaamalla työnsi naisen sisälle asuntoon. Mies vaati naiselta rahaa ja lääkkeitä. Uhrin mukaan mies vaikutti päihtyneeltä.

Nainen antoi miehelle käteistä rahaa, minkä jälkeen mies otti puhelimen naisen kädestä ja juoksi pois asunnosta. Naisen naapuri näki juoksevan miehen ja teki hätäkeskukseen ilmoituksen, kun kuuli uhrilta, mitä oli tapahtunut.

– Asianomistajalle ei aiheutunut tilanteessa fyysisiä vammoja. Rikoksesta epäilty jäi tapahtumailtana lähialueella suoritetuista perusteellisista etsinnöistä huolimatta kateisiin, mutta hänen henkilöllisyytensä selvisi poliisin omien tutkintatoimien tuloksena. 21-vuotias mies otettiin kiinni Oulussa 3.1.2018, ja Helsingin käräjäoikeus vangitsi hänet 5.1.2018 törkeästä ryöstöstä epäiltynä, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Halme Helsingin poliisilaitokselta.

– Vangitulla miehellä on nuoresta iästään huolimatta aikaisempaa rikoshistoriaa, jonka vuoksi hänet on tuomittu ehdollisiin vankeusrangaistuksiin, Halme jatkaa.

Esitutkinta on päättynyt, ja tapaus siirtyy syyttäjälle tällä viikolla. Poliisilla ei ole asiasta muuta tiedotettavaa.

Lähde: Poliisi

3 thoughts on “85-vuotias nainen ryöstettiin kotonaan Lauttasaaressa – Epäilty otettiin kiinni Oulussa

  • 22.1.2018 at 15:57
    Permalink

    Wanhusten ei pidä availla oviaan juuri kenellekään. Olisi suotavaa, että jos sukulaiset tulevat kylään niin soittavat etukäteen saapumisestaan. Tai sitten vasta ”rappusilta”.
    Onneksi sälli oli sentään niin henkevä, ettei hakannut vanhusta sairaala ja kylmiö kuntoon. Vaikka vanhuksella kaikesta järkytyksestä ja äkkinäisestä mielipahasta riippumatta on järkeä yksinkertaisesti vain totella määräyksiä. Ei se siltikään takaa ehjiä luita tai ruhjeettomia kasvoja, sillä sellainen henkilö, joka kääntää puolustuskyvyttömiä ihmisiä. Ei hänen omasta ihmisyydestä ole juuri enää mitään jäljellä.

    Reply
  • 23.1.2018 at 05:47
    Permalink

    Iso koira, laumanvartija tai vastaava suojeluun erikoistunut ”luonne” olisi hoitanut tämänkin ongelman.Poliisi olis voinut käydä vain toteamassa ja hälyttää tälle saastalle ruumiin kuljetuksen.

    Reply
  • 13.2.2018 at 13:35
    Permalink

    eikö se ole eläinrääkkäystä altistaa koira tuollaiselle saastalle?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.