Lukijalta: Syyllistyykö Pälkäne vaalimanipulointiin?

3
Nykysuomen lukija lähetti kuvia Pälkäneeltä ja kirjoitti niiden saatteeksi:

”Tällä kertaa on turha syyttää vaalien ”manipuloinnista” Venäjä-trolleja, sillä kunnan asukkaat saattavat manipuloida presidentinvaalien tulosta alitajuntaisesti. Autolla ohi ajaessa kiinnittää huomiota, että katuun nähden 90-asteen kulmassa silmiin osuu vain ensimmäisen ehdokkaan, Saulin, kasvokuva. Sitten pitääkin jo keskittyä kylän T-risteyksen ja sen liikenteeseen. Vastakkaisesta suunnasta ajettaessa katse keskittyy lähimpään vaalimainokseen, joka niin ikään on Saulin.

Mutta mistä on kyse? On kyse siitä että toria uudistettaessa sen toisessa päässä on X:n muotoinen katos. Vaalimainokset on asetettu siten että Saulin on 90-asteen kulmassa sekä ohi ajaviin autoihin että jalankulkijoihin nähden. Ja muiden ehdokkaiden mainokset ovat joko viisikin metriä kauempana tai sellaisessa kulmassa, että se on epäedullinen ehdokkaan kannalta.

Kuvan takana näkyvä koulu on vaalipaikka. Ja kuten hangessa näkyy, sinne kuljetaan mainoksien ohi, sattumalta juuri Saulin.

No, niin tai näin. Jokainen voi miettiä mielessään, onko ”kurviajattelu” luovan vai tarkoitushakuisen vaalimainonnan tulosta. Ja voiko ihmisiä manipuloida pikaisesti ohikiitävillä kuvilla, joista vain yksi näkyy hyvin. Ja johon tahtomattaan kiinnittää huomion. Ja oliko pelkkää sattumaa, että ehdokas numero 8 oli lähimpänä kevyen liikenteen väylää sekä bussipysäkin levennystä?”

3 KOMMENTIT

  1. Jopo-sauli KUMMIttelee kaikkialla. Sionistien sätkynukkea ei kukaan terve ihminen äänestä vaikka aseella uhattaisiin -tyypin koko ”ura” perustuu pelkkään valheeseen joka on nyt tullut tiensä päähän.

  2. Venäjän huonoa demokratiaa haukkuvat Eurostoliiton osavaltion ja pussinperän ylväät, mutta alkukantaiset olennot pyhässä ”demokraattisuudessaan” harjoittavat ”suvaitsevaista” politikointia, jonka kohokohta olisi se, ettei olisi kuin yks äärimmäisen korruptoitunut ja valhettelukykyineni presidenttiehdokas jota äänestäisi 99,99 % äänestäjistä, mutta ”tarkistuslaskennan” jälkeen tuo luku nousisi peräti 117%, sillä lukuisat vainaat olivat hieman kylmiä lämpenemään vaalipäivän tuiskuiseen säähän.

  3. Onpa Saulin kuva meidänkin kyläkoulun portin pielessä. Kun ajaa koululle yhdestä suunnasta, sakke virnistää juuri siinä kohtaa, kun pitäisi rattia kääntää äänestyspaikan pihalle. Matkaa pihaa rajaavalle aidalle on pyörätien verran, kolmisen metriä. Röyhkeää, sanon minä!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.