Nopeudeltaan rajoitetut henkilöautot nuorten käyttöön – Mopoautoja turvallisempi vaihtoehto

Liikenne- ja viestintäministeriö aikoo mahdollistaa nuorten ajamisen nopeusrajoitetuilla henkilöautoilla. Tarkoituksena on tarjota mopoautoille vankempi vaihtoehto. Tämä olisi yksi mahdollisuus lisätä nuorten, alle 18-vuotiaitten kuljettajien turvallisuutta.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner pitää tärkeänä, että nuorille on tarjolla liikkumiseen erilaisia vaihtoehtoja.

– Keskustelu nuorten liikenneturvallisuudesta on tärkeää ja meidän tulee kaikin keinoin sitä parantaa. Pidän tärkeänä, että nuorilla on mahdollisuus liikkua sujuvasti. Olemme nyt tehneet perusteellisia selvityksiä ja keskustelleet EU-tasolla erilaisista mahdollisuuksista ratkaisun löytämiseksi. Nopeudeltaan rajoitetut henkilöautot on yksi keino parantaa tilannetta, toteaa Berner.

Ministeriö on yhdessä Trafin kanssa selvittänyt syksyn aikana nopeudeltaan rajoitettujen henkilö-autojen käyttöönottoa. Tarkoituksena on muokata henkilöautot traktorin ajoneuvoluokkaan T1. Hankkeen aikana määritellään nopeudeltaan rajoitettujen henkilöautojen maksiminopeus sekä tarkemmat ajoneuvoja ja nopeudenrajoittimia koskevat tekniset vaatimukset. Samoin tarkastellaan sovellettavia ajokorttivaatimuksia.

Muutoksia tarvitaan ainakin ajoneuvolakiin ja ajokorttilakiin. Muutoksia tehdään myös asetuksiin ja Trafin määräyksiin.

Trafin verkkosivuilla on julkaistu selvitys aiheesta.

Hanketta aletaan valmistella liikenne- ja viestintäministeriössä. Hankkeesta järjestetään kuulemistilaisuus helmikuun lopussa.

Lisätietoa hankkeesta löytyy valtioneuvoston verkkopalvelusta www.valtioneuvosto.fi/hankkeet(säädösvalmistelu).

Säädösmuutosten on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2019.

Lähde: LVM

3 thoughts on “Nopeudeltaan rajoitetut henkilöautot nuorten käyttöön – Mopoautoja turvallisempi vaihtoehto

  • 25.1.2018 at 11:11
    Permalink

    Vaan entäs ne ÄLYLTÄÄN RAJOITETUT kaahari/renkaanvinguttaja kuskit ____ pikaisemmin ne tarviis rajoitinta niin mekaanista kuin lääkinnällistä jalkapantaa !!!

    Reply
  • 25.1.2018 at 13:50
    Permalink

    Ajatus on hyvä, mutta pelkäämpä, että menee entistä pahemmaksi rahastukseksi.
    Aivan järjetöntä, ettei T kortilla voi ajaa mopoautoa. Mitäpä sitten vuodenpäästä? Uusi korttiluokka?

    Reply
  • 25.1.2018 at 18:10
    Permalink

    Mopoautot ovat aivan kammottavia lasikuitu roppeloita, jolla en antaisi kenenkään nuoren liikkua teiden tukkona hitaudellaan verrattuna autoliikenteeseen.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.