13-v. tyttö kuoli jäätyään rekan alle Lapinlahdella – Kuljettajaa ei epäillä rikoksesta

3
Lapinlahden Nerkoolla Iisalmentiellä 21.12.2017 tapahtuneessa 13-vuotiaan tytön kuolemaan johtaneessa liikenneonnettomuudessa raskaan ajoneuvoyhdistelmän kuljettajan ei epäillä syyllistyneen rikokseen.

Lapinlahtelainen tyttö lähti linja-autopysäkiltä ylittämään tietä jääden Iisalmen suunnasta Kuopion suuntaan ajaneen sonkajärveläisen vuonna -62 syntyneen miehen kuljettaman ajoneuvoyhdistelmän alle.

Tyttö menehtyi onnettomuuspaikalla. Poliisin suorittamassa esitutkinnassa kuorma-auton kuljettaja on ollut rikoksesta epäiltynä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta. Esitutkinnassa ei ole tullut ilmi sellaisia seikkoja, että raskaan ajoneuvoyhdistelmän kuljettajan olisi katsottu syyllistyneen tutkittavana olevassa asiassa rikokseen.

Lähde: Poliisi

3 KOMMENTIT

  1. Tässä nähdään miten poliisi aina syyttää syytöntäkin. Ja Suomessa pitäisi voida olla syytön kunnes toisin todistetaan.

    Jos linja-auton takaa juoksee henkilö rekan eteen niin mitä siinä voi tehdä? Mihin kuljettaja olisi mahdollisesti syyllistynyt jos ajaa tieliikennelakien mukaan? Todella hakuammuntaa poliisilta.

    Keskittyisivät rikollisuuteen eikä tällaisiin lillukanvarsiin. Vai oliko tässä tarkoitus todistaa rekan kuljettaja syyttömäksi?

  2. Nuori elämä päättyi äkkiarvaamatta, joka merkitsee aivan samaa kuin tuskin nupulleen ehtinyt kukka reiväistään pois.
    Vanhemman ihmisen kuoleman voi edes jotenkin käsittää. Silloinkin kun poismeno tapahtuu liikenneonnettomuuden tai työtapaturman kautta. Tosin silloinkin tulee mieleen se tosiasia, ettei koskaan tiedä milloin viimeisen kerran oven sulkee itsestäänselvänä tarkoituksena tulla takaisinkin. Miljoonaan kertaan toistetut arkirutiinit ovat vaarallisimpia kuten linja-autopysäkille jääminen ja siltä lähteminen. Suurimman riskin alaisuudessa ovat eka- ja tokaluokkalaiset, mutta ”harvesteri” korjaa satoaan ”isompienkin” joukosta.

  3. Suomi suree menetettyä nuppua. Nuoret, katsokaa ennen kuin ylitätte. Onhan se niin tyylikästä lentää yli kadun kuin mainoksen sankarit, mutta mainos ei ole todellisuutta. Teidän päänne on hauras kuin munankuori auton kanssa kisatessa, ja kuitenkin niin äärettämän arvokas Suomelle, meille suomalaisille. Osanottoni suruun.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.