Coca-Colalta kunnianhimoinen suunnitelma, jolla edistetään maailmaa ilman pakkausjätettä

Coca-Cola uudistaa merkittävällä tavalla toimintaansa pakkausten suhteen. Se on ensimmäinen juoma-alan yritys, joka on sitoutunut keräämään talteen ja kierrättämään yhtä paljon juomapakkauksia kuin se käyttää maailmanlaajuisesti. Kunnianhimoinen tavoite on määrä saavuttaa  vuoteen 2030 mennessä.

Maailma ilman jätettä –nimellä kutsuttavaa tavoitetta tuetaan monivuotisella investointiohjelmalla.

– Ruoka- ja juomapakkaukset ovat tärkeässä roolissa nykypäivän ihmisten elämässä. On kuitenkin tärkeää löytää keinoja vähentää pakkauksista maailmanlaajuisesti syntyvän jätteen määrää. Pakkausjäte on todellinen ongelma ja on meidän yhtiömme, kuten muidenkin yritysten vastuulla ratkaista tämä ongelma, toteaa Coca-Cola Companyn pääjohtaja James Quincey.

– Maailma ilman jätettä -tavoitteemme on investointi maapallon tulevaisuuteen. Se on suunnitelma, jonka avulla autamme siirtämään maailman pakkausjäteongelman historiaan, Maailman talousfoorumiin Davosissa osallistuva Quincey jatkaa.

Coca-Colalla sekä sen juomia valmistavilla yhteistyökumppaneilla on useita osatavoitteita, jotka kohdistuvat paitsi pakkausten takaisinkeräämiseen ja kierrätykseen myös parempien pakkauksien kehittämiseen. Näissä edistymisestä tullaan raportoimaan osana yhtiön vastuullisuusraportointia.

Investointi ympäristöön

Vuoteen 2030 mennessä tavoitteena on saada kerättyä ja kierrätettyä yksi juomapakkaus jokaista yhtiön kansainvälisesti myymää pulloa tai tölkkiä kohden. Sillä ei ole merkitystä, onko kyseessä yhtiön oman juoman pakkaus vai kilpailijan pakkaus.

Pakkausten 100-prosenttisen takaisinkeräystavoitteen tueksi Coca-Cola investoi kuluttajien informointiin siten, että nämä ymmärtävät mitä, miten ja missä he voivat kierrättää ostamansa tuotteet. Coca-Cola tarkastelee juomateollisuuden pakkausjätettä kokonaisuutena ja kerää ja kierrättää niin omia kuin kilpailijoiden pakkauksia tavoitteen saavuttamiseksi.

Coca-Cola toimii yli 200 maassa, joissa on vaihtelevat valmiudet ja infrastruktuuri pakkausten keräykseen ja kierrätykseen. Yhtiö aikoo toimia yhdessä paikallisten toimijoiden, muiden teollisuusyritysten, asiakkaiden ja kuluttajien kanssa, jotta pakkausjäte ja mereen päätyvä muovijäte saadaan vähenemään.

Investointi pakkauksiin

Coca-Colan tavoitteena on käyttää kaikissa juomissaan 100 % kierrätettäviä pakkauksia. Tällä hetkellä 85% yhtiön kansainvälisesti käyttämistä pakkauksista on kierrätettäviä. Juomapakkauksista pyritään kehittämään parempia mm. hyödyntämällä kasvipohjaista materiaalia sekä vähentämällä muovin määrää pakkauksissa. Vuoteen 2030 mennessä yhtiö tavoittelee, että useimmissa sen pakkauksista käytetään 50% kierrätettyä materiaalia. Päämääränä on kehittää juomapakkauksille uusi kansainvälinen standardi.

Jätetavoite jatkoa vesilupaukselle

Maailma ilman jätettä on jatkoa Coca-Colan aikaisemmille, kunnianhimoisille kestävän kehityksen tavoitteille. Yhtiö saavutti vuodelle 2020 antamansa merkittävän vesitasapainotavoitteen viisi vuotta suunniteltua aikaisemmin eli jo vuonna 2015.

Coca-Cola on ensimmäinen suuryritys, joka palauttaa vuosittain enemmän vettä ihmisten ja luonnon käyttöön kuin mitä sen juomien valmistukseen käytetään kansainvälisesti. Myös Sinebrychoffin Suomessa valmistamiin Coca-Cola-yhtiön juomiin käyttämä vesimäärä korvataan vesiprojekteilla alueille, joissa riittävä puhdas vesi ei ole itsestäänselvyys.

Veteen ja pakkauksiin liittyvät tavoitteemme ovat esimerkkejä strategisesta pyrkimyksestämme olla monijuomayhtiö, joka kasvaa vastuullisesti.

– Pullojen ja tölkkien ei pitäisi kuormittaa ympäristöä. Maailma ilman jätettä on täysin mahdollinen visio. Kuluttajat kaikkialla maailmassa ovat huolestuneita ympäristön tilasta, joten meidän kaltaistemme yritysten on näytettävä esimerkkiä ympäristöongelmien ratkaisemisessa. Haastamme myös muut yritykset mukaan tähän tärkeään työhön, Quincey kiteyttää.

Coca-Colan kansainvälisiä kumppaneita pakkaustavoitteen osalta ovat Ellen MacArthur -säätiö, The Ocean Conservancy/Trash Free Seas Alliance ja World Wildlife Fund. Yhtiö tulee myös julkistamaan muita yhteistyöhankkeita paikallisten kumppanien kanssa sekä jatkaa tiivistä yhteistyötä asiakkaidensa kanssa kannustaakseen kuluttajia kierrättämään.

TIETOA: JUOMAPAKKAUKSET SUOMESSA

100% kierrätettävät pakkaukset

Sinebrychoff valmistaa Coca-Cola –yhtiön juomat pulloihin ja tölkkeihin, jotka kaikki ovat kierrätettäviä ja pantillisia palautuspakkauksia. Suomi on kansainvälisesti johtava maa juomapakkauksien keräyksessä ja kierrättämisessä. Useampi kuin yhdeksän kymmenestä muovisesta, pantillisesta juomapullosta palautuu maassamme palautusautomaatteihin ja sen kautta kiertoon, uusiksi pulloiksi tai muiksi muovituotteiksi.

Kierrätetyn muovin ja biomuovin käyttö juomapakkauksissa

Sinebrychoff valmistaa 0,5 litran Coca-Cola, Coca-Cola Zero Sugar ja Coca-Cola light -juomat PET-pulloihin, joissa on 50% kierrätettyä muovia ja 50% PlantBottle™-muovia.

Coca-Cola oli maailman ensimmäinen yhtiö, joka onnistui vuonna 2009 korvaamaan osan PET-muovipullojen öljypohjaisesta materiaalista kasviraaka-aineilla ilman, että pakkauksen kierrätysominaisuudet kärsivät. PlantBottle™-pullossa 30% öljypohjaisesta muovista on korvattu sokeriruo’osta valmistetulla PET-muovilla.

Vähemmän muovia juomapulloissa

Sinebrychoff on lokakuusta 2017 alkaen pakannut valmistamansa Coca-Colat ja muut virvoitusjuomat uudenlaisiin pulloihin, joissa käytetään aiempaa vähemmän muoviraaka-ainetta. Uudistuksen myötä Coca-Cola-yhtiön juomien pakkauksissa käytetään yli 580 000 kiloa vähemmän muovia vuodessa. Tämä on sama määrä muovia, mitä käytetään yli 24 miljoonan puolen litran Coca-Cola-pullon valmistukseen.

Lähde: Coca-Cola Suomi

4 thoughts on “Coca-Colalta kunnianhimoinen suunnitelma, jolla edistetään maailmaa ilman pakkausjätettä

  • 26.1.2018 at 13:06
    Permalink

    Maailma ilman jätettä? => maailma ilman turhia sokerilitkuja. ”Sosasola” voisi pistää lapun luukulle niin maailma välttyisi jätteeltä myös pullon sisällön suhteen..

    Reply
  • 26.1.2018 at 14:04
    Permalink

    Ne palauttaa muovinöljyn kiertoon muilla tavilla, joten kohta on vapaaehtoiset tekemässä töitä lmaiseksi juutalaisjärjestölle.

    Kaikkein paras tapa ehkäistä maailman saastumsita on polttaa kaikki muovi itse omissa tulipesissä energiaksi. Ja olla ostamatta yhtään koka-kolaa. Mehua saa tehtyä marjoista ja hedelmistä. Ja vaikka kouluissa aina opetettiin että:”Jos yhtään laskee itselleen tuntipalkkaa niin mehujen teko ei kannata”. Mutta siinä kohtaa valehdeltiin koska jätettiin kertomatta että:”Kuinka paljon pitää tehdä töitä että nettopalkalla saa ostettua kaupan mehuja”. Pikaisella laskutoimituksella päivän työpanoksesta jää 20e yli. Eli, jos ostan vuodessa mehua 30 litraa (litrahinta 7e => 210e) niin siihen kuluu yl 10 työpäivän palkkatulot. Mutta jos teen mehut yhdessä päivässä ja käytän sokeriin 10e, olen juuri tienannut 180e.

    Eli, itse tekemällä säästää. Mutta leipominenkin pitäisi aloittaa jyvien ostamisella, jos haluaa saada kunnon katteen. LIDL:in hinnat kyllä tarjoavat hyvän pohjan, mutta vain suuria määriä tuotettaessa.

    Reply
  • 26.1.2018 at 14:08
    Permalink

    Hienoa kun maailman suurimmat rikollisjärjestöt osoittaa huoltaan. Mitä jos tuokin vain siirtyisi hyödyntämään kuituhamppua pakkausmateriaalina?

    Tai lopettaisi sademetsien tuhoamisen ihan aluksi.

    Reply
  • 29.1.2018 at 12:44
    Permalink

    Mitä tuo kierrätys autta kun kehitysmaissa kaikki viskataan jokiin ja meriin. Asenteiden muutoksella olisi iso vaikutus mutta sanokaa miten asenteen saa taottu kalloon noille villi-ihmisille. Seuraava Miljardööri on se taho joka keksii muovin täysin korvaavan ja ympäristöä kuormittamattoman tuotteen. Myös riippumattomuus öljystä tietäisi hyvää länsimaille.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.