Suomi ajaa kellonajan siirtelystä luopumista

EU-ministerivaliokunta linjasi, että Suomi alkaa ajaa luopumista EU:n yhteisestä kesäaikajärjestelystä. Luopuminen edellyttää komission aloitetta EU:n kesäaikadirektiivin kumoamiseksi tai muuttamiseksi.

Suomi selvittää ensivaiheessa muiden jäsenvaltioiden ja Euroopan parlamentin kannat asiaan. Lisäksi Suomi kiirehtii komissiota antamaan selvityksen koskien kesäaikaa ja kellojen siirtämisen vaikutuksia. EU:n yhtenäinen eteneminen on tärkeää erityisesti liikenteen toimivuuden kannalta. Suomessa on tehty kansalaisaloite kesäaikaan siirtymisen lopettamiseksi, ja asiasta on keskusteltu myös Euroopan parlamentissa.

Lisäksi EU-ministerivaliokunta linjasi Suomen kantoja seuraaviin neuvostoihin:

  • Maatalous- ja kalastusneuvosto (29.1.)
  • Art. 50 yleisten asioiden neuvosto (29.1.)
  • Epävirallinen kilpailukykyministerikokous (31.1.-2.2.)

Maatalousneuvosto keskustelee unionin tulevasta yhteisestä maatalouspolitiikasta. Suomi katsoo, että yhteinen maatalouspolitiikka tuottaa lisäarvoa takaamalla ruokaturvan EU:ssa sekä turvaamalla viljelijöiden kohtuullisen tulotason, kohtuulliset kuluttajahinnat sekä toimivat sisämarkkinat. Lisäksi EU:n yhteisin toimenpitein voidaan vastata ympäristö- ja ilmastohaasteisiin sekä maaseutualueiden tasapainoiseen kehittämiseen.

Ilman Britanniaa kokoontuva yleisten asioiden neuvosto saa EU:n pääneuvottelija Michel Barnierin tilannekatsauksen Brexit-neuvotteluista sekä hyväksyy komissiolle annettavat neuvotteluohjeet, jotka koskevat Britannian maalikuussa 2019 toteutuvan EU-eron ja tulevan uuden EU-suhteen välistä siirtymäaikaa.

Kilpailukykyministerit puolestaan keskustelevat eurooppalaisen teollisuuspolitiikan tavoitteista sekä tutkimus- ja innovaatiopolitiikasta.

Lähde: Valtioneuvosto

4 thoughts on “Suomi ajaa kellonajan siirtelystä luopumista

  • 26.1.2018 at 16:26
    Permalink

    Tämä ”kesä-aikaan” siirtyminenhän oli euroopan etelävaltioiden tavaramerkki kesäisin. Silloin he saivat yhden tunnin valoisaa aikaa iltaan. Meillä pohjolassa sillä ei ollut merkitystä koska meillä on kesällä aina valoistaa. Ja Suomikin lähti tähän tyhmyyteen ihan vain sen vuoksi että Finnair ei halunnut tehdä uusia aikatauluja kesäajaksi.

    No, tästä tyhmyydestä ovat sittemmin luopuneet fiksuimmat maat, mm. Eesti. Eikä niiden talous ole mennyt kuralle lainkaan. Päinvastoin, ihmiset ovat terveempiä kun ei tarvitse käännellä kelloja. Omasta puolestani voin kertoa että keväällä kuluu kuukauden päivän uuteen aikaan totutteluun ja syksyllä toinen kuukausi. Onko Suomen valiolla varaa menettä kahden kuukauden työpanos esim. omalta kohdaltani? Väittäisin että ei ole.

    Reply
  • 26.1.2018 at 19:21
    Permalink

    Tässäpä arvoliberaaleille uraauurtava ehdotus: Luovutaan kellonajoista kokonaan. Tulevaisuuden lähi-itä/afrikka-kulttuurissa kun ei kuitenkaan mikään pysy aikataulussa, mikään sovittu ei pidä (ellei kyseessä ole kivitys) eikä millään ole vitunkaan väliä, joten mitä ihmettä kellonajoilla edes tehtäisiin?

    Reply
    • 26.1.2018 at 21:17
      Permalink

      Onkohan olemassa kulttuureita, joissa on vain 4 aikaa, ennen ja jälkeen auringonlaskun ja ennen ja jälkeen raiskauksen. Olisi ainakin aika lailla laajempi käsitys ajankulusta, sillä tavalla suvaitsevasti marxilainen.

      Reply
  • 27.1.2018 at 22:15
    Permalink

    Asiallista, niin asiallista. On tyystin järjetöntä vekslata kelloja, kun vihdoin on saatu aikaraudatkin pitämään aikansa yhtenäisessä ajassa kivuttomasti. Firmat voivat halutessaan tehdä sopimuksiaan työajan siirtelyistä minkä haluavat ja ehtivät, mutta on ihan turhaa sekoittaa koko kansakunnan päitä sillä idiotismin luomuksella. Vähemmälläkin hiillostamisella saadaan väki hyppimään seinille. Sokeakin kana löytää joskus jyvän. Kannatetaan kiinteätä aikakantaa 6 – 0 , jess! Hyvä Viro, kiitos esimerkistä!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.