Vaalivirkailija avasi äänestyslipukkeen ja katsoi numeron Laihialla

2
Sosiaalisessa mediassa leviää päivitys, jossa eräs henkilö kuvailee kokemuksiaan käytyään äänestämässä Laihialla Perälän koululla.

Henkilö kertoo, kuinka hänen vietyään äänestyslipukkeen leimattavaksi, oli leimaaja avannut lipukkeen ja katsonut, mitä numeroa äänestäjä oli äänestänyt.

Asiasta on ilmoitettu eteenpäin Laihian kunnan keskusvaalilautakunnalle.

Lähde: Facebook

Katso myös:

Ylen politiikan toimituksen esimies nauroi avoimesti suorassa lähetyksessä Jussi Halla-ahon kommentille

2 KOMMENTIT

  1. Pienillä paikkakunnilla ja ennen varsinkin kylillä, joissa vielä oli ”omat” äänestys paikkansa yleensä kyläkouluilla. Oli ns, ”vaalisalaisuus” varsin läpinäkyvää, vaikka vaalivirkailija ei sentään olisi ”lurkkinutkaan” äänestylippua. Kaikki tunsivat toisensa ja puoluekannankin pienessä piirissä, jotenka se siitä vaalisalaisuudesta. Tosin äänestäjätkin tiesivät vaalivirkailijoiden vuorenvarman puoluekannan, sillä hekin olivat valittuja kaikista eri puolueista, joka tietysti oli demokratian kannalta olennaista ja välttämätöntä ettei kenellekään välity vaikutelma neuvostoliittolaisesta kansandemokratiasta, jossa muut puolueet kuin kommunistit ”äänestivät hengellään” tai ”työllään” ”Siperian vaalipiirissä”, jossa ei ”vaalisään” annettu vaikuttaa äänestysaktiivisuuteen.

  2. Ennen maaseudulla äänestyspaikoilla oli kepun isoja maatalon isäntiä vaalivirkailijoina. Saattoi siinä välissä olla yksi SMP:n edustajakin.Ylenkatsoivat ilmeillään tavallisa työsskäyviä, kommareita heidän mielestään.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.