Löikö työntekijä lasta vantaalaisella grillillä? – Keskustelu velloo kuumana

8
Sosiaalisessa mediassa velloo kuumana keskustelu vantaalaisella grillillä tapahtuneesta välikohtauksesta, johon liittyen osapuolten kertomukset eroavat kovasti toisistaan.

Kaikki alkoi seuraavasta julkaisusta, jonka julkaisi ilmeisesti romaniväestöön kuuluva nainen. Tekstissä nainen väittää, että grillin henkilökuntaan kuulunut aikuinen ulkomaalaistaustainen mies olisi pahoinpidellyt hänen poikaansa grillin edessä.

Kyseinen grilli julkaisi asiaan oman vastineensa, jossa se kertoo, että asiaa on paisuteltu. Työntekijän mukaan poika oli paukuttanut nyrkillä toistuvasti grillin ikkunaan, minkä vuoksi työntekijä oli käynyt tönäisemässä poikaa. Työntekijän mukaan poika olisi kaatunut juostessaan.

Grillin työntekijä kertoo saaneensa tapauksen johdosta uhkailua ja kostopuheita, ja kertoo ilmoitaneensa asiasta poliisille.

Sosiaalisessa mediassa on esiintynyt todella rajuja kannanottoja asiaan. Romaniväestön edustajat ovat esittäneet ulkomaalaisvihaa sisältäneitä kommentteja grillin työntekijää vastaan. Toisaalta jotkut kantasuomalaiset ovat esittäneet romaniväestöä arvostelevia kommentteja, eivätkä usko alkuperäistä väitettä pahoinpitelystä. Emme julkaise näitä kuvakaappauksia niiden sisältämän väkivallalla uhkailun ja mahdollisen rasismin vuoksi.

Koska tapahtumaketju on annettu poliisin tutkittavaksi, asian todellinen laita tulee luultavasti vielä selville ennen pitkää.

 

8 KOMMENTIT

 1. Vähemmistöt tuovat värikkyyttä katukuvaan -miten selviäisimmekään ilman heidän panosta yhteiskunnan ylläpitoon?

 2. Visainen pulma, kun kaikki ovat rasismin uhreija, mutta kaikkien etnisyys takaa immuniteetin rasismisyytöksille. Kenties kysymyksessä on vain monikulttuurisuuden mukanaan tuoma rikkaus.

 3. Uskoisin tällä kertaa kioskin pitäjää.
  Onko romaani paukutellut kioskin ikkunaa kielloista huolimatta?
  Todennäköisesti.

 4. Minkälainen on ”Vantaalainen grilli”? Kädellä ja vyöllä/vitsalla lyömisen ymmärrän, mutta ”Vantaalaisella grillillä”… Se on vähän outo astalo.

 5. Se joka tapauksessa on päivänselvää, että 500-vuotta Suomessa kotoutettuja – Herra yksin tietää miksi heitä voi kutsua, että se olisi oikein – Intian seuduilta pyöräinpäälle lähteneiden kiusankappaleiden kotikasvatus on sitä sun tätä ainakin silloin mitä tulee ”jauhonaamojen” kohteluun arkielämässä oli hän (kanttis) sitten nuori tai wanha. Mitä olen itse nähnyt arkielämässäni näitä ”tummien” vesoja, niin tyttöjä kuin poikiakin. Heitä voi kuvata kauniisti sanottuna ”luonnon lapsiksi”, joista tulee mieleen enemmänkin lauma marakatteja kuin edes jotenkin kasvatettuja ihmislapsia. Nk. mustalaisilla omassa kulttuurissaan vallitsevat omat ”lakinsa” ja sääntönsä suhteessa keskinäiseen kanssakäymiseen ja he ymmärtääkseni pitkälle soveltavat omaa ”sharialakiaan”, joka menee yli valkolaisen yhteiskunnassa vallitsevat lait ja ”taparikkomuksista” sovellettavat seuraukset yhteisön ja suvun sisällä. Se on ainakin selvää, ettei varastamista tai muuta tihutyötä suhteessa kanta-asukkaaseen katsota romanien sisäisessä katsantokannassa minkäänlaisena rikoksena.
  Koska romanien piiri on suljettu muilta ja niistä puhuminen valtaväestölle on kiellettyä, ei voi tietää sitä onko yleinen valtaväestön yhteiskunnan tapojen höltyminen (mädättyminen) kuinka paljon saavuttanut myös mustalaisten omia ”lakeja”.
  Tässä tapahtui kossille vain sellainen ”kulttuurishokki”, ettei grillin pitäjä ollutkaan syystäkin ”rasistin” leimaa pelkäävä ”valkolainen”, vaan perinjuurin harmistunut omista olikin kuumaverinen muslimi rikastuttaja, jonka kulttuuriin ei kuulu meiltä pohjoismaalaisilta vaadittava lakeerikenkien nuoleskelu, vaan itsellisen mieskunnian osoitukseksi vetäminen suoraan pataan oli sitten kyseessä lapsi tai vanhus.

 6. Uskoisin , että valkoinen heteromies on kuitenkin jotenkin tähänkin syyllinen. Väärin rakennettu infra,tms paljastuu ahdistusten syyksi,joka näin sitten kulminoitui tähänkin tapaukseen

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.