Reijo Tossavainen: Punavihreys on järjetön pakkomielle

4

Aikoinaan taistolaisuudessa tarkoitus pyhitti keinot. Tarkoitti sitä, että ihanneyhteiskunta oli hieno ajatuksena, mutta sitä ei voitu käytännössä toteuttaa, ja siksi silmät ja korvat suljettiin tosiasioilta.

Tämän päivän punavihreä ideologia on usein verrattavissa taistolaisuuteen. Myös nyt tarkoitus pyhittää keinot. Liikenne on yksi niistä.

Punavihreiden mielestä metro on niinku ihkuihana asia. Sitä ei tarvitse perustella järkevillä perusteilla.

Maksakoon mitä maksaa oli myös periaatteena kun sellaisen rakennettiin Espooseenkin. Ja maksoihan se: yli miljardin eli lähes kaksinkertaisesti sen mitä alkuun lupailtiin. Siis hirvittävän paljon. Mutta eihän sillä ole mitään väliä, sillä punavihreän talousajattelun mukaan rahaa saa pankin seinästä ja sähköä pistorasiasta.

Länsimetro siis rakennettiin. Nyt monen espoolaisen työmatka kestää noin tunnin, kun matkustaa ensin bussilla ja sitten junalla. Siis saman verran kuin esimerkiksi Mäntsälästä Helsinkiin junalla tai autolla.

Autolla espoolaisen työmatka sujuisi noin 20 minuutissa. Säästöä olisi siis 40 minuuttia. Kukahan laskisi sen rahallisen arvon menetettynä työaikana? Jokatapauksessa puhutaan helposti vähintään kymmenistä miljoonista euroista per vuosi.

Punavihreys on  järjetön pakkomielle.

…….

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saa uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

4 KOMMENTIT

  1. Vihreä puolue pitäisi kieltää lailla ja puolueen kannattajat sekä keulahahmot pitäisi sulkea vankilaan murskaamaan lekalla kivilohkareita murskaksi. Tuolloin vihervassarit tulisivat päällepäätteeksi oppimaan sen, miltä työnteko tuntuu ja mitä se merkitsee kun kädet ovat urakan ensipäivinä rakoilla, mutta suureksi hämmästyksekseen tulevat huomaan, että aikansa kirveltyään käsiin muodostuu känsät, jotka ovat tuloksena ihon paksuuntumisesta jolloin ruumiillisen työn seuraukset saavat aikaan työntekoa kestävät kädet aivan kuten tekisi työtä työkäsineet kädessä.
    Siis nyt espoolaisten työmatkan kesto lisääntyi 40 minuuttia punavihreiden itsetarkoituksellisen älynväläyksen takia, jossa paloi rahaa kuin saunanpesässä ja käytännön lopputulos hakee vertaistaan Suomenkin historiassa. Mitä tulee Helsingin metroon alunalkujaan siitäkin muodostui ”metro”, joka taivaltaa matkaansa enimmäkseen maan päällä ei tunnelissa. Korjatkaa, jos olen väärässä. Helsingin metron ympärillä oli lukuisia väärinkäytöksiä ja hanke maksoi paljon enemmän kuin siihen oli ”ennakoitu” kuluvan urakan viivästyksineen päivineen. Silloinen Helsingin kaupunginjohtaja Teuvo Aura ryvettyi ja siinä sivussa koko Helsingin kaupungin hallinto lahjuksineen sekä kunnallislakien rikkomisineen, joilla oi’ottiin ”mutkia suoriksi”. Edes Helsingissä ei olisi tarvittu kaiketi mitään metroa, mutta se oli itsessään niin ”hienoa”, että sellainen piti saada vähintäinkin ylimitoitettujen Helsingin tulevaisuuden ”väestöräjähdyksellä” ja näin liikennekapasiteetin lisäämisen välttämättömyydellä.

    • Tuota muuten olen miettinyt itsekin. Valtavia investointeja jotka kusevat heti ensimetreillä, matujen hyysääminen maksaa maltaita terveydenhuoltoineen. Rahoitus alkaa sakkamaan jossain vaiheessa vaikka kaupunki kuinka turpoasi, koska menot ovat valtavat tuloihin nähden lähivuosina ja kun tulot perustuu pääosin palveluihin.

    • Milloin Ilkka Suomisesta on tullut vassari ? Tyttönsäkin näyttää viihtyvän niissä piireissä ! Ovat paremminkin viherlahtareita !

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.