Rasismista syytetty bussikuski Gleb Simanov vapautui syytteistä (video)

9
Nobinalta potkut väitetyn rasistisen käytöksen vuoksi saanut bussinkuljettaja Gleb Simanov on saanut syyttäjältä syyttämättäjättämispäätöksen, eli hän on vapautunut häntä kohtaan esitetyistä rikosepäilyistä.

Simanovin epäiltiin syyllistyneen syrjintään ja kunnianloukkaukseen tilanteessa, jossa hän oli linja-auton kuljettajana ajatunut erimielisyyteen voimassaolevan lipun olemassaolosta ja kieltäynyt myymään lippua asianomistajille.

Lisäksi hänen epäiltiin oikeudettomasti levittäneen tilanteesta kuvatun videon YouTubeen lukuisten ihmisten saataville. Olemme linkanneet YouTubesta edelleen löytyvän videon tämän jutun oheen. Siitä voit katsoa, kuinka tilanne bussissa eteni.

Päätöksessä syyttämättä jättämisestä todetaan: ”Jätän syytteen nostamatta epäillystä rikoksesta, koska ei ole olemassa todennäköisiä syitä rikoksesta epäillyn syyllisyyden tueksi.”

Jo esitutkinnassa todettiin, ettei Simanovin kuvaamalla videolla loukata asianomistajien yksityiselämää, eikä Simanov halvenna asianomistajia mitenkään.

Simanovin entinen työnantaja Nobina kuitenkin antoi Simanoville potkut pikavauhtia tapauksen jälkeen, vaikka rikosta ei ollutkaan tapahtunut.

Katso alle linkatusta jutusta Gleb Simanovin videohaastattelu asian tiimoilta viime kesältä.

Nobinalta irtisanotun bussikuskin haastattelu (video)

Katso myös:

Nobinan kuski sylkee bussin ratista toista autoa päin (video)

 

 

9 KOMMENTIT

  1. Nyt on kyllä hurjan rasistinen syyttäjä, kun ei syytä rasismista rasisteeraavaa bussikuskia. RASISMIA!!!! Onhan tässä massaa louhittu malmia orjalaivojen kahleisiinkin, joten afrikkalaiset ja muutkin halukkaat, mutta erityisesti neekerit, ovat ilmaisen ylläpitonsa verellään ansainneet. Muutan tansaniaan, siellä ei ole rasismia, siellä ihmiset on tasa-arvoisia eikä ketään syrjjitä ruskean ihon tai punaisen tukan takia. Siitäs saatte rasistit, muutankin tästä Tansaniaan niin alkaa teille kaikille rasisteille kurjat ajat.

  2. Nyt kannattaa hommata kunnon asianajaja ja ottaa Nobinalta vuoden liksa laittomasta irtisanomisesta.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.