Suomi juhlistaa liputtamalla Baltian maiden itsenäisyyden 100-vuotispäiviä

5

Sisäministeriö suosittaa yleistä liputusta Baltian maiden itsenäisyyden 100-vuotispäivinä seuraavasti:

  • Liettuan kansallispäivänä 16.2.2018
  • Viron kansallispäivänä 24.2.2018
  • Latvian kansallispäivänä 18.11.2018.

Liettuan ja Viron kansallispäivinä liputus alkaa klo 8 ja päättyy auringon laskiessa. Marraskuussa Latvian kansallispäivänä liputus alkaa klo 8 ja päättyy klo 16.

Baltian maat yhdessä Pohjoismaiden kanssa muodostavat Suomelle ainutlaatuisen viiteryhmän historian, yhteiskuntakehityksen, kaupan ja talouden sekä ulko- ja turvallisuuspolitiikan alalla. Juhlaliputuksella huomioidaan Suomelle läheisten kumppaneiden erityinen merkkivuosi. Viro, Latvia ja Liettua liputtivat Suomen itsenäisyyden 100-vuotispäivänä 6.12.2017.

Sisäministeriö on antanut määräyksen juhlaliputuksesta Baltian maiden itsenäisyyden 100-vuotispäivinä valtioneuvoston linnassa, ministeriöissä ja eduskunnassa.

Lisätietoa liputuksesta: www.intermin.fi/liputus

Lähde: Sisäministeriö

5 KOMMENTIT

  1. Mitä nyt oltiin jokunen vuosi ryssän saappaan alla.Mutta sitähän ei kait lasketa.

    • Ja nyt EU-kommu…siis komissaarien saappaan alla. Tämänhän takia Suomen hallitus juuri liputtaakin Baltian maiden ”itsenäisyyden” puolesta.

  2. Onko noillakaan mailla enää todellista itsenäisyyttä? Eivätkö nuokin kuulu jo natsiunioniin, kuten mekin. Monelta on jäänyt lukematta itsenäisyyden määritelmä.

  3. Baltian maiden puoleta voisikin liputtaa. Niillä on yhteiskunnat paljon paremmalla tolalla kuin meillä ja paljon parempi itsemääräämisoikeus. Myös tulevaisuuden suunnitelmat valtiotasolla ovat paremmat. Suomen puolesta voi vetää lippua vain puolitankoon.

  4. Tuolla laskutavalla Suomi on ollut itsenäinen… sen saavat laskea viisaammat ja viitseliäisyyttä täynnä olevat ihmiset.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.