Juhana Vartiainen: Aktiivimalli ei ole leikkaus, vaan parantaa monen työttömyysturvaa

13
Helsingin Senaatintorilla on parhaillaan käynnissä aktiivimallia vastustava #äänityöttömälle-mielenilmaus, johon on poliisin arvion mukaan kokoontunut noin 5000 henkilöä.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson haastoi lavalla kokoomuksen Juhana Vartiaisen, joka edelleen seisoo vankkumattomasti aktiivimallin takana. Vartiainen väitti lavalla, että Sipilän hallituksen tekemät työttömyyysturvan muutokset parantavat monen työttömyysturvaa.

Vartiaisen mielipiteet eivät saaneet yleisöltä kiitosta, vaan voimakasta huutoa ja buuausta. Ennen lavalle nousemistaan Vartiainen kertoi Ylen haastattelussa, että aktiivimalli ei ole leikkaus.

Lavalla kävi puhumassa monia valtakunnan kärkipoliitikkoja. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoi, että hallitus on leikannut vähäosaisilta samalla, kun se on antanut rikkaille veronkevennyksiä.

Myös vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto kertoi vastustavansa aktiivimallia. Hän vaati työttömille tukea ja työvoimapalveluihin lisää resursseja. Hän oli myös huolissaan  hallituksen toimien byrokratian ja alueellisen eriarvoisuuden lisäävästä vaikutuksesta.

Aallon kanssa lavalla keskustellut Matti Torvinen (sin) puolusti aktiivimallia ja puhui työvoimapalveluiden yksityistämisen puolesta. Yleisesti ottaen hallituspuolueiden edustajat eivät saaneet yleisön tukea. Sen sijaan aktiivimallia ja työttömien kyykyttämistä vastustaneet opposition edustajat saivat yleisön suosionosoituksia.

Mielenilmaus jatkuu edelleen. Voit katsoa sitä suorana alla olevasta linkistä.

Katso suora lähetys #äänityöttömälle-mielenilmauksesta täältä

13 KOMMENTIT

 1. Che Guevaran liput liehuivat ja taistolaiset Sokka & Hovatta lauloivat työväen lauluja. Voi tätä ilon päivää. Back To The Seventies.

 2. Juhana Vartiaisen on hyvä seisoskella orjamallin takana, koska hänen oma tilipussinsa on kunnossa. Sellainen olisi erittäin hyvä ”malli”, että nämä valopäät itsensä laitettaisiin tuohon ”loistavaan” asemaan eli olemaan työtön, rahaton ja vailla tosiasiallista ystävää valtion taholta TE:lle suodun mielivallan alaisuuteen tietenkin köyhänä kuin kirkonrotta… josta kukin arjestaan niin hyvin tietävä voi alkaa repimään sitä todellisuutta, jossa niin moni kantasuomalainen valkoihoinen elää.

 3. Vartiainen vaikuttaa pahasti harhaiselta.
  Ei ole todellakaan mikään ruudinkeksijä.
  Vittu miten vähällä älyllä tätäkin maata hallitaan.

  • Mulkku on aina mulkun näköinen ja mulkulla on mulkun mielipiteet, Tavallisten ihmisten elämästä niillä ei ole mitään käsitystä.

   Kuka tuon muka on äänestänyt eduskuntaan ja mitä kansaa se muka edustaa? Ei ainakaan suomalaisia.

   Kukaan täys´päinen ihminen ei tuolle ääntä anna, mutta Soroksen vaalikone kyllä.

 4. ”War is Peace, Freedom is Slavery, Ignorance is Strength?”

  Kyllä on kuultu TE-toimiston virkailijoidenkin omista suusta, jossa ovat kehoittaneet työtöntä unohtamaan ”aktivoinnit” ja heidän pääsevän helpommalla vain hyväksymällä kyseisen 5% leikkauksen työttömyysturvaan.

 5. –Jos Varttiainen ei löydä kaikille töitä 3 kk:n tarkkailuajalla niin palkasta pois 4,65%..jos sekään ei auta niin koko palkka pois..se ei oli leikkaus vaan kannustin…

 6. Kahden kuukauden karenssi ilman rahaa parantaa työttömän elämää. Tämä pelle joka dokaa
  punkkua työaikana ja nukkuu työaikana on tämän Speden mukaan kannustin työttömälle. Jos tämä torakan ruikkupaska osuu kadulla vastaan niin opastan kädestä pitäen tätä vieteripäätä miten Aktiivimalli puree. Tällä Hupiukolla on vuosi aikaa sikailla ja sen jälkeen ottaa vastaa työttömien vihan.

 7. Johan tämä vastikkeeton mulkero on vitsin vääntänyt. Kyllä kyseessä on silloin leikkaus, jos käteen jää paljoin vähemmän, eeipä pian tarvitse laskujakaan maksella, kun ei ole millä maksaa.

 8. Miksi nämä kutosen matikka typit osuukin aina kokoomus paskoihin, on kaikenlaiset kataiset , stubidohan veti pohjat, kun sävelteli omasta päästään kaikenlaista sontaa.

 9. Tuo raukka on saanut aivovaurion torkkuessaan ja pudonnut, lyöden päänsä pöydän kulmaan ”työmaalla” Kyllä kela saisi armahtaa ja antaa sairaseläkkeen koska puhuu aivan sekavia. Ei edes näyttele vaan on aivan tosissaan vajavainen. Kyllä kokoomuksessa ollan raakoja kun laittavat tämän reikkumaan vaikka tietävät sairaudesta.

 10. Millä helvetin laskenta kaavalla ilmainen orjatyö parantaa muka työttömyysturvaa? Entisestään kuluja tulee lisää kulkemisesta,ruokailusta, ja käteen jää entistä vähemmän rahaa. Sutta ja sekundaa pelkästään lupaan tehdä, mikäli työehtosopimuksen mukaista palkkaa ei makseta. Sutta ja sekundaa taas tulee lisäämään valtiolle kivasti kustannuksia, onhan valtio työttömät vakuuttanut, ja jokainen kyllä osaa tyhmää tarvittaessa näytellä, joten pelkkää paskaa tulevat saamaan. Tässä paskamaassa en enää mitään tee ilmaiseksi, ja eiköhän tässäkin ole selkeä perustuslain rikkomuskin kyseessä, sillä työttömyysturvaa ei millään sanakääntein voi määritellä palkaksi perustuslaissa, joten mikään vastikkeellisuuskaan ei siis tule kyseeseen.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.