PS-Nuoret: Vapaussodalle muistopatsas Helsinkiin

Perussuomalaiset Nuoret on huolissaan valtiovallan kyvyttömyydestä käsitellä maamme historiaa. Vuoden 1918 aikana Suomi lunasti itsenäisyytensä taistelemalla Venäjää vastaan. 

“Vaadimme, että vuoden 1918 tapahtumista puhutaan sodan tarkoitusta ja lopputulosta paremmin kuvaavalla nimellä, eli vapaussotana. On aika tehdä myös nuoremmille sukupolville selväksi se, mistä sodassa oli oikeasti kysymys – Suomen armeija kukisti venäläiset sekä heidän myötäilijänsä ja lunasti näin itsenäisyytensä. Suomessa ei olla käsitelty aihetta riittävästi. Miten voimme rakentaa tulevaisuutta, jos emme hyväksy menneisyyttämme? kysyy Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila.

Perussuomalaiset Nuoret haluaa palauttaa kunnioituksen suomalaisten vapaustaistelua kohtaan. Siksi järjestö esittää, että Helsinkiin pystytetään vapaussodan muistomerkki Senaatintorille kunnianosoitukseksi ja kiitokseksi Suomen armeijan työstä vapaussodassa. Muistomerkki toteutettaisiin yhdessä valtion ja Helsingin kaupungin kanssa.

“Senaatintori olisi loistava paikka patsaalle. Siellä Mannerheim piti voitonparaatin puheensa ja patsas toisi historiallisen tapahtuman näkyvästi esiin Helsingissä. Leninin puisto meiltä kyllä löytyy, mutta ei näkyvää muistomerkkiä vapaussodan sankareille. Tämä on häpeällistä, sanoo Perussuomalaisten Nuorten hallituksen jäsen Oskar Viding.

Lähde: PS Nuoret

Katso myös:

 

2 thoughts on “PS-Nuoret: Vapaussodalle muistopatsas Helsinkiin

  • 5.2.2018 at 10:58
    Permalink

    Myös Mannerheimin patsas tulisi siirtää omalle paikalleen Tampereen keskustorille sieltä jostakin pusikosta mihin se nyt on piilotettu. Ja Lenin- museo kieltää. On pöyristyttävää että Tampereella on täysin avoimesti erään suurimman massamurhaajan kunniaksi perustettu museo, vain siksi että kyseinen kuppainen kommunistirikollinen toisen kommunistirikollisen Stalinin kanssa kerran piileskeli virkavaltaaTampereella.

    Eräs Heinrich Himmlerkin kävi kerran Kangasalla Tampereen kupeessa, mutta eipä ole Himmler- museota siellä…

    Reply
  • 5.2.2018 at 14:01
    Permalink

    Se on yhä edelleen sisällsissota. Sisällissota siksi että siinä suomalaiset sotivat keskenään. Siinä Suomi ei sotinut ulkovaltaa vastaan.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.