Vanhemmat vangittiin vauvan ravisteluepäilyn vuoksi – Vauvalla vakavat vammat

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on vanginnut poliisin esityksestä isän ja äidin todennäköisin syin epäiltynä törkeään pahoinpitelyyn.

Heitä epäillään kaksi kuukautisen vauvansa ravistelusta eli kyseessä on tyypillinen shaken baby -tapaus. Yleisesti shaken baby eli ravistellun vauvan -oireyhtymälle ominaiset vammat syntyvät, kun lasta ravistellaan voimakkaasti edestakaisin vartalosta tai raajoista kiinni pitäen. Terveysviranomaiset pyrkivät ehkäisemään shaken baby -tapauksia tiedottamalla asiasta jo raskausaikana.

Tässä tutkittavassa asiassa 21- ja 23 -vuotiaat vanhemmat ovat kiistäneet syyllisyytensä. Vauvan vammat ovat vakavat, mutta hänen tilansa on vakaa.

Esitutkinta on alkuvaiheessa eikä poliisi tiedota asiasta enempää.

Artikkelikuvan vauva ei liity tapaukseen. Kuvituskuva.

Lähde: Poliisi

One thought on “Vanhemmat vangittiin vauvan ravisteluepäilyn vuoksi – Vauvalla vakavat vammat

  • 5.2.2018 at 16:17
    Permalink

    Nuorille vanhemmille pitäisi tehdä jo yläasteella selväksi, ettei vauva ole mikään piimäpurkki.
    Vakavasti sanottuna mitä alamaisin toivomus: Sterilisaatio kiitooosss.
    Vaikka 2 kk vauva huutaa… , paskantee…. , huutaaaaaa… , paskanteeeee….. ,….. ……,
    Pitäisi tästä huolimatta älypuhelinvanhempien ymmärtää, ettei tuota ”soittoääntä” saa vaikenemaan heittämällällä sitä seinään ilman kuolemanvakavia seurauksia. Eikä kaupasta saa uutta tilalle, koska ei ole olemvassa vauvan ”takuuaikaa”, eikä edes kovalla rahalla.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.