Kolareita Oulussa ja mönkijäonnettomuus Tyrnävällä

1

Maanantaiaamuna hieman klo 08 jälkeen Limingassa, Haaransillan liikenneympyrästä 300 metriä Oulun suuntaan lähti Liminkalaisen miehen ohjaama auto luistelemaan. Kuljettaja ei ollut saanut luistoa hallintaan, jonka seurauksena perässä tullut autoilija ei onnistunut väistämään, vaan autot osuivat yhteen.

Törmäyksen jälkeen hallinnasta karannut auto ajautui ojaan hirviaidan viereen. Paikalle tulleet ensihoidon yksiköt kuljettivat molempien autojen kuljettajat lääkärin tarkastettavaksi. Alustavan tiedon mukaan vakavammilta vammoilta vältyttiin. Autot kärsivät peltivaurioita.

Asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Alkoholilla ei ollut osaa onnettomuuteen.

7-vuotias poika loukkaantui Tyrnävällä mönkijäonnettomuudessa maanantaina klo 16 aikaan. Poika oli ottanut alustavan tiedon mukaan mönkijän käyttöön ilman vanhempien lupaa. Hän oli pihatiellä menettänyt laitteen hallinnan, jonka seurauksena mönkijä kaatui ja poika putosi maahan.

Kaatumisen yhteydessä poika loukkasi päätään. Hänet kuljetettiin ensihoidon toimesta OYS:aan hoidettavaksi. Vammoista ei poliisilla ole tarkempia tietoja, poika oli ollut tajuissaan, mutta unelias. Suojakypärä ei ollut käytössä. Mikäli kypärä olisi ollut käytössä, se olisi mahdollisesti estänyt loukkaantumisen, tai ainakin lieventänyt sitä.

Tapahtuneesta kirjattiin ilmoitus nimikkeillä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, ajokorttirikkomus ja liikennerikkomus.

Poliisipartio tapasi klo 16.00 aikaan Puistokadulla henkilöauton, jonka kuljettajan ajokunnon partio tarkasti. Puhalluskokeesta tuli nollatulos, sen sijaan huumepikatesti antoi viitteitä amfetamiinin käytöstä. Partio totesi myös, että miehellä ei ole voimassaolevaa ajokorttia. Sama mies on jäänyt kiinni kortitta ajosta useampia kertoja vuoden sisällä, lisäksi hän oli ajokiellossa.

Mies käytettiin verikokeessa ja sen jälkeen hänet otettiin kiinni epäiltynä rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikokseen. Kuljettaja oli Kempeleläinen noin 30-vuotias mies.

Oululainen noin 70-vuotias nainen menetti autonsa hallinnan Parkkisenkankaantiellä klo 15.30 aikaan. Käsistä karannut auto törmäsi vastaan tulleeseen autoon seurauksin, että molempien autojen kuljettaja loukkaantuivat. Törmäyksen voimasta toinen auto paiskautui lumipenkan päälle. Luisuun lähtenyttä autoa kuljettanut nainen oli loukannut kätensä ja rintansa, vastaan tullutta autoa kuljettanut oululaismies loukkasi polvensa sekä kasvonsa, kun auton turvatyyny laukesi.

Molemmat osalliset toimitettiin lääkärin hoidettavaksi OYS:aan. Kumpikin auto vaurioitui keulastaan pahoin. Alkoholilla ei ollut osuutta. Asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Lähde: Oulun poliisilaitos, johtokeskus

1 KOMMENTTI

  1. Autoilijoita syytetään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta kun arvopohjaministeri Berner ei osoita teiden talvikunnossapitoon riittävästi määrärahoja. Suomalaiset autoilijat joutuvat sen vuoksi ajamaan käytännössä jäähallissa toistensa ”taklattavina”.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.