Reijo Tossavainen: Väyryselle on tärkeintä Väyrynen. Muusta viis.

Paavo Väyrysen poliitikoinnissa jokainen askel on tähdännyt oman aseman ja uran vankistamiseen. Muusta ei ole ollut väliä. Nyt pitkä poliitikkoura on saavuttanut lakipisteensä. Hän on laittanut kaiken peliin.

Väyrysen ehdokkuus presidentinvaaleissa oli tästä oiva esimerkki. Ensin tavoitteena oli keskustan varsinaisen ehdokkaan Matti Vanhasen selvä lyönti vaalissa. Se onnistui.

Pressan vaalin tarkoitus oli osoittaa keskustan kentälle ja puolueen nykyjohdolle, kuinka vahva hänen kannatuksensa on. Vaalimenestystä vipuvartena käyttäen on sen jälkeen helpompi yrittää seuraavaa askelta.

Väyrynen tietää, että vahvasta kannatuksesta huolimatta seuraava temppu on paljon vaikeampi. Siksi hän kaivoi temppuvalikoimastaan lisävahvistukseksi vihoviimeisen aseensa, jonkinsorttisen kiristyksen. Sitä hän on valmistellut huolella jo vuoden verran. Sen nimi on kansalaispuolue.

Jos keskusta valitsee Väyrysen puheenjohtajaksi, hän lupaa erota kansalaispuolueesta ja heittää työrukkasensa tarpeettomana pois. Mutta jos hänestä ei tule puheenjohtajaa, hän lähtee johtamaan kansalaispuoluetta.

Keskustan johtavat poliitikot ymmärtävät, että väyrysläisillä on vahvaa kannatusta erityisesti keskustan sydänmailla. Siksi on mahdollista, että kansalaispuolue saisi seuraavissa eduskuntavaaleissa 5-10 paikkaa. Kun keskustan nykykannatus on jo muutoinkin alhainen, niin puolue saisi seuraavissa vaaleissa vain 25-35 paikkaa. Se taas tarkoittaisi sitä, että keskustalla olisi edessä vähintään parin vaalikauden mittainen korpivaellus vallan kammareiden ulkopuolella.

Siksi keskustan puoluejohdolla on edessään puolueen ja omien poliittisen urien kannalta hyvin ikävä ja vaikeasti ratkaistava yhtälö, sillä Paavon korttipakassa ovat kaikki ässät. Voi olla, että siellä on myös jokerikortti.

………..

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saa uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

4 thoughts on “Reijo Tossavainen: Väyryselle on tärkeintä Väyrynen. Muusta viis.

  • 6.2.2018 at 18:55
    Permalink

    No on se Väyrynen sentään ”oikealla” puolella.

    Reply
  • 6.2.2018 at 21:22
    Permalink

    empä paljon sionisti persujenkaan puheille painoarvoa anna.

    Reply
    • 6.2.2018 at 23:33
      Permalink

      Samat sanat. Tai itse asiassa vieläkin vähemmän.
      Toiset ymmärtävät miten toiset ajattelevat toimivat ja pelaavat, toiset eivät.
      Kullakin tilanteella on omat toimet mitä vaaditaan, ja järjestelmä eli vallan rakenne, on jo itsessään kieroutunut. Suoralla kepillä ei saa mutkaisen putken tukokset auki.

      Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.