Nykysuomi soitti Arno Ahosniemelle – Tuliko perusteluja valemedia-väitteille?

6
Mainos
Päätoimittajien yhdistyksen puheenjohtaja ja Kauppalehden vastaava päätoimittaja Arno Ahosniemi nimitteli eilen aamulla suorassa Ylen aamu-TV:n lähetyksessä Nykysuomea valemediaksi.

Nykysuomen väessä ja varmasti monissa katsojissakin herätti kummastusta se, että Ahosniemi leimasi toisen median suoralta kädeltä valheita levittäväksi, mutta ei esittänyt väitteelleen mitään perusteluita tai konkreettista esimerkkiä.

Julkaisimme eilen pääkirjoituksena vastineemme Ahosniemen julkeisiin väitteisiin. Samalla haastoimme Ahosniemen etsimään sivuiltamme edes yhden uutisen, joka ei pidä paikkaansa. Lähetimme vastineen Ahosniemelle myös sähköpostiin, mutta emme ole saaneet siihen minkäänlaista vastausta.

Tämän vuoksi otimme tänään puhelimitse yhteyttä Ahosniemeen ja kysyimme häneltä perusteluita valemedia-väitteelleen.

Mainos

– Ei mulla oo siihen mitään kommentoitavaa siihen aiheeseen enempää että tuota, vastasi Ahosniemi.

Lauot tuollaisia väitteitä ilman mitään perusteluita. Onko tämä ihan normaalia journalismia?

– Joo kiitos soitosta, sanoo Ahosniemi ja katkaisee puhelun.

Pitääkö olla huolissaan median ja koko yhteiskunnan tilasta, jos tällaisessa asemassa olevat ihmiset voivat heittää vastuuttomia, leimaavia ja liiketoimintaa haittaavia kommentteja kilpailijoistaan paljon katsotussa ohjelmassa suorassa lähetyksessä ilman, että heidän tarvitsee perustella sanojaan mitenkään?

Onko nykyajan median tila se, että johonkin asemaan kohonneet ihmiset voivat puhua mitä sylki suuhun tuo, vailla minkäänlaista sananvastuuta?

Juha Korhonen

Katso myös:

Pääkirjoitus: Arno Ahosniemi nimesi Nykysuomen valemediaksi Ylen Aamu-TV:ssä – Ilman perusteluja

Mainos

6 KOMMENTIT

 1. Saatana mikä tampio tuo Arno! Puhuu täyttä paskaa!
  Vituttaa tämä Suomen meininki.
  Eikö tuollaisia saada syytteeseen ilmiselvästä kunnianloukkauksesta?
  Ai niin, syyttäjäthän on… kyllähän te tiedätte.

 2. ”Joo kiitos soitosta.”?!?!?!
  Ei edes yksikään paksupäisistä Jukolan 7 veljeksestä ole noin tyhmä ja kyvytön ottamaan minkäänlaista kantaa sekä kantamaan vastuuta annetuista ”lausunnoista” maan Yleisradioyhtiön lähetyksessä, jonka peitto kattaa koko maan nurkka-jumalaisesti seurattuina ”kirkonmenoina”, On aivan kaksi eri asiaa laukoa mielipiteitään Esson baarissa ja Aamu TV:n lähetyksessä.
  Arno Ahosniemi on täysi pelle, joka surullisella esimerkillään osoittaa sen minkälaisissa kantimissa on nykyisen Suomen ”älymystö” ja läpi yhteiskunnan asioista vastaavien henkinen ja ammatillinen taso. Ennen maailmassa tuon kaltainen henkilö ei olisi noussut juoksupoikaa korkeammalle missään organisaatiossa ja jos työn jälki olisi ollut tuota luokkaa. Hänet olisi annettu potkut ensitilassa pilaamasta yrityksen mainetta ja tekemästä sitä naurunalaiseksi.

 3. Tottakai häntä vituttaa kun oikeat uusmediat kontraavat valemedian yhden totuuden rintamaa vieläpä perusteita ja todisteita käyttäen. Jokainen valheellisesti vallassa oleva on eniten huolissaan valtansa säilymisestä. Siinä ei paljoa totuus paina kahvassa pysymisen rinnalla.

  Nämä itse painottavat voimakkaasti niitä asioita (kuten faktan tarkistus, objektiivisuus) joita itse eivät noudata, ja syyttävät muita siitä mitä itse tekevät.

  Nykysuomi on ehkäpä neutraalein media mitä Suomesta löytyy. Jopa niinkin neutraali että se on välillä vähän ärsyttävääkin kun ”tuhannen taalan paikkoja” sivaltaa tiettyjä tahoja ei käytetä.

  Tottakai noita myös huolettaa kroonien levikin ja osakeen lasku, ja uusmedioiden lukijakunnan laajeneminen ja lukijamäärät. Syytä ollakin huolissaan.

 4. Arno on pelle. Tämän toki monet osasivat päätellä pelkän valokuvan perusteellakin mutta nyt saatiin asiaan varmistus.

 5. Mikäli todisteita vaalivilpistä löytyy ollaanko valmiita vaatimaan uusi äänestys?

  Ellei vaatimukseen suostuta ollaanko valmiita marssimaan yhtenä joukkona kohti presidentinlinnaa?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.