Reijo Tossavainen: Punavihreän vääristelyn oikomiseen tarvitsemme mediakorjaamon

Äskeisten presidentinvaalien yhteydessä uutena piirteenä oli löytää ehdokkaiden puheista vääriä väittämiä. Löytyihän niitä jokunen ja oli hyvä, että ne korjattiin.

Poliitikko saa vastata kysymykseen heti ja ilman, että hän voisi juuri silloin tarkistaa faktoja. Ei kukaan voi tarkasti muistaa kaikkia mahdollisia yksityiskohtia.

Minua kiusaavat enemmän toimittajien väärät ja epäasialliset väittämät, sillä he ovat valmistelleet kysymykset etukäteen.

Otetaan yksi käytännön esimerkki: Laura Huhtasaari puhui Ylen tv-tentissä presidentin mahdollisuuksista vaikuttaa ulkomaankauppaan. Toimittaja Kirsi Heikel totesi, että presidentin työnkuvaan eivät sellaiset asiat kuulu. Näin toimittaja nolasi ilmeisen tietoisesti Huhtasaaren. On hyvin todennäköistä, että Heikel tiesi, että presidentin valtiovierailujen mukana on useimmiten laaja kauppavaltuuskunta.

Toinen käytännön esimerkki: Toimittaja Maria Pettersson kirjoitti aikoinaan Helsingin Sanomiin jutun, jossa hän ylisti Malmön rauhallisuutta. Jutullaan hän halusi täysin tietoisesti antaa valheellisen kuvan, koska se tuki lehden ja hänen omaa poliittista agendaa.

Esimerkkejä olisi vaikka kuinka paljon. Joka päivältä.

Tarvitsemme mahdollisimman objektiivista ja neutraalia tietoa, jonka pohjalta kansalaiset voivat tehdä omia johtopäätöksiä. Nyt toimittajat ja mediat tarjoavat liian usein väärää ja yksipuolisesti väritettyä tietoa.

Siksi tarvitsemme mediakorjaamon. Paras taho sen ylläpitämiseen ovat riippumattomat verkkojulkaisut. Ongelmana on kuitenkin resurssien puute, sillä verkkojulkaisuja tehdään pitkälti talkoovoimin. Siksi ehdotan, että verkkolehdet yhdistäisivät voimansa. Kukin tahollaan jonkun väärän tai vääristellyn tiedon havaittuaan kirjoittaisi siitä. Nämä jutut julkaistaisiin kootusti kaikissa lehdissä ”mediakorjaamo” otsikon alla.

Ehdotan julkisesti, että mediakorjaamon käynnistäisivät verkkojulkaisut OikeaMedia, Kansalainen ja Nykysuomi. Myöhemmin mukaan otettaisiin myös muita halukkaita.

Demokraattisessa yhteiskunnassa kansalaisilla on oikeus tietää asiat niinkuin ne ovat.

………..

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä juttu ja media saa uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

Katso myös:

 

 

2 thoughts on “Reijo Tossavainen: Punavihreän vääristelyn oikomiseen tarvitsemme mediakorjaamon

 • 9.2.2018 at 18:32
  Permalink

  Kannatan. Toivon myös että Suomesta löytyisi riittävän kaukonäköinen, varakas ja älykäs henkilö joka nyt haistaisi tuottavan liiketoiminnan paikan.

  Vanhat poliittisesti motivoituneet ja punavihreän liikkeen kaappaamat mediat tuskailevat kuolinkamppailuaan jo henkitoreissaan. Niille totuuspohjainen uutisointi ja tiedottaminen on myrkkyä. Niiden aikakausi tulee päättymään hyvin pian.

  Uudet mediat joita tehdään lähinnä tarpeesta saada muuntelematon totuus julki ansaitsevat taakseen taloudellisen tuon. Myös tuottoa tulee aikanaan.

  Reply
 • 16.2.2018 at 23:09
  Permalink

  Ehdottomasti hyvä ajatus. Mediakorjaamo tulisi saada myös tukemaan ja helposti avattavaksi lähetyksiä kaikissa nykyaikaisissa televisioissa jotka ovat nettikelpoisia. Se vaatii rahaa ja varmaan moni on valmis maksamaan siitä sen alkuun pääsemiseksi. Mainostulot hoitavat jatkon kunhan toiminta perustuu luotettavuuteen, tasapuolisuuteen ja aidon demokratian puolesta puhumiseen.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.