Reijo Tossavainen: ”Islam on hyvin lähellä vihreyttä ja pohjoismaista sosiaalidemokratiaa”

Julkisen sanan neuvoston nykyinen puheenjohtaja ja vihreiden lehden Vihreän Langan entinen päätoimittaja Elina Grundström kirjoitti aikoinaan Vihreän Langan pääkirjoituksessa näin:

“Se islam, jonka itse tunnen Kaakkois-Aasiassa asuneena, on hieno uskonto, suunnilleen yhtä hyvä kuin kristinusko. Se on hyvin lähellä vihreyttä ja pohjoismaista sosiaalidemokratiaa.

Tuntemani muslimiaktivistit eivät uhkaa länsimaita, vaan yrittävät ratkaista oman maansa köyhyys- ja ympäristöongelmia. Muslimituttavieni käsitys naisten asemasta on lähempänä omaani kuin lestadiolaisten.

Yksi heidän parhaista jutuistaan on käytäntö, jossa kaikki riidat on pakko sopia kerran vuodessa ennen paaston päätösjuhlaa. Kaunaiset suomalaiset tarvitsisivat jotain vastaavaa.

Näiden kokemusten jälkeen en ymmärrä, miksi suomalaiset mielipidevaikuttajat päätoimittajia myöten ovat lähteneet mukaan esittämään kielteisiä yleistyksiä ja uhkakuvia islaminuskosta – tai epämääräisesti määritellystä “islamismista”, joka ilmeisesti tarkoittaa islamia, joka noudattaa heidän kielteisiä yleistyksiään.

Ehkä syynä on se, että päätoimittajat ovat kuin yhdestä puusta veistettyjä: miehiä, jotka eivät uraa rakentaessaan ole ehtineet hankkia ystäviä vieraista maista.

Suomessa muslimit ovat joka tapauksessa syrjitty vähemmistö. Siksi on pelottavaa, että myös älymystö on lähtenyt mukaan populistisiin vaatimuksiin, että muslimeista ja heidän uskonnostaan pitää saada puhua mitä tahansa. Keskustelussa alkaa jo olla kristalliyön kaikuja.

Maahanmuuttajien määrään ja kotouttamiseen liittyvät ongelmat ovat aivan toinen asia. Niistä pitääkin puhua, mutta uskontoon liittyvien sivistymättömien yleistysten avulla keskustelu ei etene.”

Näin asiat arvioi aikoinaan Elina Grundström. Tänään hän arvioi Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajan roolissa muiden näkemysten oikeellisuutta.

Grundströmin ja muiden “suvaitsevien” mielipiteet ovat uskomattoman jyrkkiä ja uskomattoman vieraita arjen todellisuudelle. Siksi keskustelu on mennyt huutamiseksi.

Kuplassa on pimeää. Pilkkopimeää…

…………

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saisivat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

Katso myös:

11 thoughts on “Reijo Tossavainen: ”Islam on hyvin lähellä vihreyttä ja pohjoismaista sosiaalidemokratiaa”

 • 11.2.2018 at 00:17
  Permalink

  Latvastaan lahot harhaiset tampiot pääsevät jostain syystä ääneen Suomen maassa.
  Käsittämätöntä schaissea julkaistaan valtamedioisss.
  Vittu tämä maa on ajettu turmion tielle.
  Toinen toistaan sekopäisemmät vihervassarit suoltavat äärimmäistä paskaa ja kansa nukkuu eikä reagoi.
  Miten helvetissä nämä aivokääpiöt ovat ymernsäkään vapaalla jalalla?
  Tyypit jotka pitäisi laittas pyöreään pehmustettuun huoneeseen saavat vapaasti mädättää yhteiskuntaamme.
  Huh-huh, sanon minä.

  Reply
  • 11.2.2018 at 01:45
   Permalink

   (((Ne))) ovat nostaneet nämä mädättäjät näille paikoille mistä kansaa pystyy manipuloimaan. Kyseessä on huolella suunniteltu ja toteutettu operaatio -suomessa ei ole enää viimeisten 20 vuoden aikana valittu yhteiskunnallisesti merkittäviin toimiin työntekijöitä pätevyyden vaan mielipiteiden ja puoluekirjan perusteella. Kaikki keinot (väärennetyt tutkinnot ja CV ym.) on käytetty että (((niille))) mieluinen henkilö on ohittanut virkaan huomattavasti pätevämpiä ihmisiä. Myyräntyön jälki alkaa nyt näkymään -hyväuskoisia suomalaisia on helppo ohjailla haluttuun suuntaan. Hienon tittelin takaa voi sanoa miten idioottimaisia asioita tahansa ja nöyrä kansa vain nyökyttelee päätään.

   Tähän on saatava muutos!

   Reply
 • 11.2.2018 at 01:13
  Permalink

  No ainakin esim. suufilaisuus on jopa paljon parempaa ja sivistyneempää kuin ns. nykyinen kristinusko. Nykyinen kristinusko on hylännyt juurensa, luterilaisuus niin kuin sen perustaja Martti Luther sen halusi ymmärrettävän perustui äärettömällä nöyryydelle, oikeasti henkisille arvoille niin kuin esim. suufilaisuus. Kauas on niistä ajoista tultu. Sitä mitä kristinusko on nyt ja sitä mitä sillä oikeasti joskus tarkoitettiin on niin suuri kuilu välissä. Yleisesti koko maailmassa olemme hylänneet henkisyyden ja asettaneet materialismin kahleet ihan itse jalkoihimme, suosiollisella avustuksella tosin.

  Reply
 • 11.2.2018 at 05:31
  Permalink

  Tuo akka on valittu tarkkaan ja tarkoituksella virkaansa koska on otettu selvää ajatuksen juoksusta ennen valintaa.Selvä islmisaation ja Euroopan väestön vaihto ajatuksen kannattaja.Näitä myyriä on ujutettu pitkin Eurooppaa hallintoihin. Virkamiehet tekevät varsinaisi raskaita päätöksiä ja poliitikot ovat suurimmaksi osaksi johtavien islamisaatiota kannattavien poliitikkojen marionetteja. Eurooppaa ja sen suuntaa johtaa muutama poliitikko Saksasta ja Ranskasta, tai yrittää johtaa mutta nyt on alettu työntää jo hieman kapuloita rattaisiin. Suomen ”johtavat” poliitikot ovat niitä marionetteja jotka tekevät mitä ohjeistuksissa tulee brysselistä.

  Reply
 • 11.2.2018 at 05:35
  Permalink

  Piti sanoa, rivipoliitikot ovat suurimmaksi osaksi johtavien islamisaatiota kannattavien johtopoliitikkojen marionetteja. Ajatus käy hieman hitaammalla näin aamusta kuin näppäimistö kirjoittaa.

  Reply
 • 11.2.2018 at 08:59
  Permalink

  Islam7laiset teokratiat eivä ole demokratioita, sosialidemokratiasta puhumattamattakaan. Islamin moraali, ,oniavioisuus, lasten raiskaaminen., ääretöm julmus jopa mitättömidtä rikoksista julmasti rankaiseminen, naistenlohduton asemaa, yleinen suvaisematomuus erottaa isllamin ja pohjoismaiset demokratiat hyvin kauaksi toisistaan

  Reply
 • 11.2.2018 at 10:05
  Permalink

  Muslimit eivät voi mitenkään olla ”syrjitty vähemmistö” Suomessa, koska täällä kaikki toimii nimenomaan ”heidän” ehdoillaan suomalaisessa yhteiskunnassa. Ellen väärin muista, maailmassa on 1,8 miljardia muslimia, joten se siitä ”vähemmistöstä”. Islam on valloittaja -uskonto tai paremminkin totalitäristinen ideologinen ja poliittinen liike, joka ei hyväksy mitään muuta ajatussuuntaa tai uskontoa kuin heidän omansa. Muslimit ovat hallinneet historian aikana mm. Espanjaa ja tunkeutunut Euroopan porteille ”pyhässä sodassaan”, jonka tarkoituksena on ollut laajentaa Islamin valtaa ja tuhota eurooppalaiset kristityt eli vääräuskoiset murhaamalla, raiskaamalla ja ryöstämällä heidät käytännössä pois maankannen päältä sekä tuhota heidän kulttuurinsa, arvomaailmansa, poliittisen järjestelmän ja oikeuslaitoksen, joka perustuu jossain määrin kristinuskoon ja kreikkalaiseen filosofiaan. Se, että kommunistit, joita kaikki mädättäjät ja turmiollisen monikulttuurisuuspolitiikan kannattajat loppujenlopuksi ovat jakavat saman verisen murhalahkoisen vallankäytön sekä epädemokraattisen yhteiskunnan kaikki tunnusmerkit, jossa on voimassa vain yksi ”totuus”, ennalta määritetty ”sananvapaus”, sensuuri, poliittinen oikeuslaitos (Demla), poliittinen poliisi (stasi, KGB), ”äänioikeus” ja pakko äänestää sitä ehdokasta, joka on ennalta määrätty, ”sharia -laki” Fatwan julistuksineen sekä opposition vainoaminen aina niskalaukaus asteelle saakka, josta muodostuu jokapäiväinen vallankäytön muoto.
  EU on täynnä radikaaleja poliitikkoja, jotka ”nuoruudessaan” ovat olleet maolaisia ja äärikommunisteja muassaan entisiä punaisen armeijakunnan terroristeja, jotka toimivat Saksassa 1970- ja 80-luvulla sekä juutalaisia vasemmistolaisia, jotka kannattavat monikulttuurisuutta valtapoliittisena taisteluaseena valkoista Eurooppaa vastaan pyrkimyksenä tuhota holokaust -vihaansa purkaen valkoista rotua kohtaan, vaikka juutalaiset itse ovat olleet osallisina toteuttamassa lukuisia kansanmurhia historiassa. Lähimpänä Neuvostoliitossa 1920-luvulla ukrainalaisten 5 miljoonaisessa kansanmurhassa tappamalla heidä nälkään takavarikoimalla (sosialisoimalla) talonpoikien kaikki viljavarastot ja näin tukahduttamaan Ukrainan kansallismielisten pyrkimyksen itsenäisyyteen ja haaveet irtautumisesta Stalinin Neuvostoliiton ikeen alta.

  Reply
 • 11.2.2018 at 13:13
  Permalink

  Järkkyä puolulibraa
  … naisten asema ylevyyttäkö tuo, jos naisorjia ko kulttuurissa

  Reply
 • 11.2.2018 at 20:24
  Permalink

  Voi helvetin kuusitoista, ei muita tule mieleen

  Reply
 • 11.2.2018 at 23:52
  Permalink

  Elinahan ylisti erityisesti jutussaan Indonesiaa, johon liittyen sieltä tuore uutinen, joka ilmeisesti on lähellä vihreyttä ja sosiaalidemokratiaa:

  Indonesia suunnittelee homoseksuaalien ja esiaviollisen seksin kieltämistä lailla
  https://yle.fi/uutiset/3-10067507

  Reply
 • 12.2.2018 at 09:41
  Permalink

  Itseäni huolestuttaa se, että meille syntyy islamilainen alakulttuuri, johon ei viranomaisetkaan uskalla sekaantua. Meillähän on jo romanikulttuuri, johon olen joutunut kantapään kautta tutustumaan, vaikken romani olekaan ja olen kauhistunut siitä, että miten on mahdollista, että romaneille sallitaan ihan omat toimintatavat ja nyt sitten kai halutaan, että islamia tunnustaville sallitaan sama.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.