Poliisi varoittaa: Katukaupassa liikkuu erittäin vaarallista huumausainetta ‒ Mahdollinen yhteys kuolemantapauksiin

Poliisi tiedotti tiistaina, että palomiehet löysivät sammutustehtävän yhteydessä kaksi vainajaa asunnosta Helsinginkadulla Kalliossa. Asiassa ei epäillä henkirikosta, mutta poliisilla on tapauksesta uutta tietoa.

‒ Poliisilla on epäily, että kuolemiin liittyy erittäin vaarallinen huumausaine fentanyyli, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitokselta.

Fentanyyli on jopa 75‒100 kertaa voimakkaampaa kuin morfiini. Lääkinnällisessä käytössä fentanyylia käytetään injektiona, tabletteina, suihkeina ja laastareina.

Huumaava vaikutus alkaa käytännössä heti ja on voimakkaimmillaan muutaman minuutin kuluttua. Vaikutuksen pidentäminen annosta suurentamalla johtaa helposti kuolettavaan kerta-annokseen.

‒ Yhteiskäyttö muiden keskushermostoa lamaavien aineiden, kuten muiden opioidien, bentsodiatsepaamien ja alkoholin kanssa lisää yliannostusriskiä. Yliannostuksesta seuraa hengityslama, sanoo rikoskomisario Jari Nikonen Helsingin poliisilaitokselta.

‒ Fentanyylia on mahdotonta tunnistaa silmämääräisesti. Katukaupassa liikkuvien pillereiden sisällöstä ei voi koskaan olla varma, Nikonen varoittaa.

Lähde: Poliisi

5 thoughts on “Poliisi varoittaa: Katukaupassa liikkuu erittäin vaarallista huumausainetta ‒ Mahdollinen yhteys kuolemantapauksiin

 • 10.2.2018 at 16:11
  Permalink

  bentsodiatsepaami, irti huumeista RY:n toiminnanjohtaja jukka riipisen kirjoittama uutinen?

  Reply
 • 10.2.2018 at 16:48
  Permalink

  Kansainvälisiä tuulahduksia. Vihervasemmistolaiset varmaan jonottaa jo näitä.

  Reply
 • 10.2.2018 at 16:48
  Permalink

  Hyvä, hyvä ja isommat ruiskut jakoon!!!

  Reply
 • 10.2.2018 at 17:04
  Permalink

  Höh, nythän ne kertoo mitä yhdisteitä kannattaa varoa, sen sijaan että antaisi luonnon hoitaa tehtävänsä. Huumeiden käyttäjistä on meille veronmaksajille niin paljon kuluja että niiden pitäisi antaa itse tehdä omat valintansa.

  Reply
 • 11.2.2018 at 14:14
  Permalink

  Milläpä nuorison voi noista erossa pitää kun ns. vapaamieliset… ts. vajaamieliset tahot tyrkyttävät niitä ”oikeutena” ja ”oikein” käytettynä ihan normaalina juttuna. Joohan….?

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *