Ville Niinistö: Pakkopalautukset on keskeytettävä

17
Mainos
Vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö ottaa myös kantaa jälleen ajankohtaisena vellovaan keskusteluun käännytettyjen turvapaikanhakijoiden kohtalosta.

Niinistö kirjoittaa Facebook-sivullaan:

”Tein viime viikolla hallitukselle kirjallisen kysymyksen Suomen turvapaikkalinjasta. Kova linja päätöksissä sekä palautukset uhkaavat erityisesti Irakiin ja Afganistaniin palautettavien henkeä. Ihmisten palauttaminen hengenvaaraan rikkoo ehdotonta palautuskieltoa, joka on kansainvälinen ihmisoikeusvelvoitteemme.

Nyt YLE uutisoi Suomen käännyttämän Alin murhasta Bagdadista. Perhe epäilee Alin tulleen murhatuksi häntä jo aiemmin vainonneiden tahojen toimesta, koska hän on ollut lahjomaton poliisi. Sipilän hallituksen linja on kova ja epäinhimillinen, sekä hyvin todennäköisesti rikkoo kansainvälisiä sopimuksiamme. Ranskalaisen tuomioistuimen päätös olla palauttamatta Suomeen irakilaista turvapaikanhakijaa, joka haki ensin turvapaikkaa Suomesta, vahvistaa tätä epäilyä. Suomessa vuonna 2016 noin 24% irakilaisista turvapaikanhakijoista sai myönteisen päätöksen kun EU-maissa keskiarvo on noin 60%. Jo se kertoo karua kieltään Suomen epäinhimillisestä linjasta.

Mainos

Maahanmuuttovirasto Migri pitää maiden pääkaupunkeja Bagdadia ja Kabulia turvallisina, vaikka asiantuntijoiden arviot kertovat turvattomuuden vakavasta lisääntymisestä erityisesti Kabulissa. Afganistanissa puolestaan noin 90% lapsista epäillään Pelastakaa Lapset -järjestön arvion mukaan joutuneen kohtaamaan väkivaltaa. Tyttöjen ja nuorten naisten tilanne on erityisen vaikea.

Nyt inhimillisyyttä. Hengenvaaraan ei ihmisiä saa palauttaa. Minun Suomeni on oikeusvaltio kaikille ihmisille ja antaa turvaa hädänalaisille. Siksi pakkopalautukset on keskeytettävä ja turvapaikkapolitiikan linja – sekä lait että käytännön soveltaminen – on arvioitava uudestaan ihmisoikeuksia turvaavalla tavalla.”

Katso myös:

Emma Kari: Häpeän tätä hallitusta, lähetämme ihmisiä tapettavaksi

Mainos

17 KOMMENTIT

 1. Vihreät, syöpäkasvain ja jotka ovat jokaisen Suomalaisen taskulla. Muistakaahan seuraavissa vaaleissa.Ville tekee todella hyvää työtä gallup suosion eteen.

 2. Suomen väkilukuun suhteutettuna oli vuonna 2016 tuo 24% paljon enemmän kuin EU-maissa keskimäärin, mistä tuo pienempi prosenttiluku lähtee. On kohtuutonta edellyttää vähäväkiseltä kansalta samoja määriä maahanmuuttajia kuin esim. Saksalta tai Ranskalta. Mutta kyllähän Ville Niinistö taitaa politiikan teon, on tullut Sauli-setäänsä.
  Esimerkiksi, jos jokin valtio, vaikka Unkari, ottaa 100 henkeä ja antaa heistä 60%:lle eli 60 hengelle myönteisen päätöksen, ei ratkaisu hetkauta Unkaria mihinkään, mutta antaa sen sijaan mairittelevan kuvan sen politiikasta sopivassa yhteydessä kerrottuna. Jos Suomella tulijoita oli ryntäyksessä kolmesataakertainen määrä (vuoden 2015 siirtymää vuodelle 2016 huomioiden) oli 24% vaikutus ratkaisevasti raskaampi eli 6200 henkeä. No, oikea lukuhan taitaa olla aikalailla suurempikin.
  Ei pitäisi Villen leikitellä noilla prosenteilla niin kepeästi. Se kun on tiedossa että Suomi on ollut suhteessa väkilukuun tuolloin suurimpia maahanmuuttajien ottajia.

  • Samaa mieltä, ei jaksais noiden vihreiden jorinoita. Ja kuka sen tiesi että tappo olisi johtunut juuri palautuksesta? Ehkä ukko yritti tyhjätä jotain kioskia tai kauppaa ja liikkeenpitäjällä oli kovat piipussa, niin kuin Irakissa on totuttu nykyään. Ehkä ajoi jonkun päälle ja kostoksi ammuttiin. Ehkä tappoivat toinen toisensa tai jotain muuta sellaista. Kuka tiesi ja miltä taholta? Yle taisi taas julkaista valeuutisen…

 3. Olisitte tilanneet oikeita pakolaisia niin löytyisi edes jonkinlaiset perustelut jäädä ikuiseen elätykseen. Toki me ymmärrämme että silloin se teidän suuri suunnitelma -SUOMEN KANSANVAIHTO -olisi hankalampaa toteuttaa. Sanoisin että villellä ystävineen on nyt pienimuotoinen ongelma käsissään sillä tänne tuo roskasakki ei jää loisimaan minkä lisäksi suurinosa kansaa viimein ymmärtää mikä on homman nimi. Voi olla että Suomi muuttuu tulevaisuudessa kovin turvattomaksi paikaksi myös niille jotka levittää maahantunkeutujamyönteistä propagandaa. Menkää ruåtsiin ölisemään ja ottakaa joka helvetin laiton notkuja mukaan -sieltähän nämä tänne tulivatkin. Monikulttuurinen kansainkoti pitäköön siis huolta omistaan.

 4. Mitä se Niinistö horisee? Toisinaan tulee mieleen että jos ne syö samalla tavalla niin puuttuuko niiden ruuasta proteini tai valkuainen? Sen verran suuria aivopieruja tulee.

  Kun kerran lain mukaan henkilöllä ei ole oikeutta oleskella Suomessa niin totta hitossa se karkoitetaan täältä. Se on laki. Ja kyllä vihreidenkin pitäisi kyetä kunnioittamaan lakia.

  ”Täälä on naisia, täälä on lapsia…”

 5. Viher -loiset voisivat pitää turpansa kiinni… tai vielä parempaa lähtee ”lastenvahdeiksi” eli aupaireiksi Irakin ”nukkumalähiöihin”.

 6. Irakilaiset murhasi Otanmäkeläisen isoisän. Onko meillä kaikilla suomalaisilla nyt oikeus lähteä hakemaan turvapaikkaa ja loppuelämän ilmaista elätystä irakista. Suomalaiset ei muuten ole murhanneet yhtään turhapaikanhakijaa.

 7. Otetaanpa esimerkiksi persläpimaa X.
  Maassa on kaksi kansanosaa (A ja B) jotka eivät tule toimeen keskenään.
  Ryhmä A on vallassa ja B-ryhmäläisiä sorretaan, vainotaan ja uhkaillaan.
  B-ryhmäläisiä pakenee 50000 maasta Suomeen.
  Ryhmä B saa jostain nykyaikaisia aseita ja tekee vallankaappauksen.
  Nyt A-ryhmäläisiä aletaan tuomitsemaan vankilaan tai jopa kuolemaan.
  A-ryhmäläisiä lähtee pakolaisiksi samaan maahan missä B-ryhmäläisiä elää se 50000.
  Nyt nämä 50000 voisivat palata kotimaahansa mutta eivät he köyhiin oloihin lähde kun saavat lähes kaiken Kelalta ja sossusta.
  Nyt Suomella on 100000 elätettävää ja etuuksia on leikattava tai maan talous kaatuu.
  Silloin ryhmä B hyökkää ryhmän A kimppuun joka tuli samoille apajille.
  Eli alkavat saman tappelun mikä kotimaassaankin on jatkunut satoja vuosia.
  Myös kantaväestö joutuu mukaan sotatilaan ja terrorismin kohteeksi kun ei enää anna tarpeeksi rahaa.
  Ja poliitikot hokevat samaa mantraansa, monikulttuurisuus on rikkautta, ja pakolaisvirta senkuin jatkuu.
  Monissa persläpimaissa on näitä ryhmiä vielä enemmän, jopa C,D ja E!
  Aina joku ryhmä sortaa ja muita sorretaan, pitäisikö tänne ottaa kaikki ryhmät paitsi yksi jotta rauha säilyy persläpimaassa?
  Vi pitäisikö persläpimaiden asukkaiden kasvaa aikuisiksi ja ryhtyä yhteistyöhön maanmiestensä kanssa ja rakentaa toimivan oikeasti kehittyvän maan????

 8. Miksei sitä inhimillisyyttä koskaan kuuluteta, kun suomalaiset kärsivät mamujen vuoksi? Jos Vihreät haluavat vesittää koko turvapaikkajärjestelmän, se johtaa hyvinvointiyhteiskunnan luhistumiseen. Sitäkö te haluatte, äärioikeistolaiset? Ilmeisesti, koska elätettäviä haluatte tänne niin paljon enemmän kuin elättäjiä.

 9. Niinistö ei vastaa matu-politiikasta vaan MIGRI , mielipide odotettu, Pitää olla Suomen passi jos täällä aikkoo elää!

 10. Lahjomaton pelkääjäpoliisi?
  Kaikki iRakin poliisit ja sotilaat Suomeen taikaseinän ääreen, iRak ja Suomi nousuun ja maailma pelastuu?
  Konsultoiko iilistö Polpoakin – pakene, piiloudu ja (h)älytä…

 11. Suomen valtionvelka on nyt melkein 109 miljardia euroa, http://www.velkakello.fi
  Se on lähes kaikki KOROLLISTA ULKOMAANVELKAA ja on ylittänyt kriittisenä pidetyn rajan 60% bruttokansantuotteesta. Velkaa on viime vuosina paisutettu n. 4-5 miljardilla vuodessa.
  Tänäkin NOUSUSUHDANNE-VUONNA sitä kasvatetaan n. kolmella miljardilla. Jo pelkästään Petteri Orpon syksyllä 2015 vapaasti maahammepäästämien ”pakolaisten” täysihoidosta aiheutui miljardiluokan vuotuiset kustannukset suomalaisille veronmaksajille, jotka katettiin tosiasiallisti paisuttamalla vastaavalla summalla ulkomaanvelkaamme – ja ottamalla suomalaisilta varsinkin vähäosaisilta ja puolustuskyvyttömiltä.
  Orpohan olisi Dublinin sopimuksen perusteella voinut suoraan käännyttää kaikki nuo elintasopakolaiset takaisin turvalliseen maahan Ruotsiin – mutta varmaankin Brysselin lihapatojen tuoksu ja ajatus mahdollisesta politrukin virasta niiden äärellä olivat vastustamattomat.

  Vallanpitäjillämme ml. kansanedustaja Ville Niinistö ja muut vallankahvassa olleet viherpunikit, on varmasti hyvin tiedossa, että varsin lähellä olevassa tulevaisuudessa robotit ja tekoäly tulevat viemään huomattavan huomattavan osan jopa korkeastikin koulutettujen suomalaistenkin työpaikoista. Mitä työtä tarjotaan vallanpitäjiemme tänne kokoamille somalaisille kieli-, luku- ja kirjoitustaidottomille kamelikuskeille ja muille vastaaville? Luonnollisesti heille tarjotaan edelleen ilmaista täysihoitoa – niin kauan kuin valtiolla riittävät rahat.

  Näinollen voidaan mm. kysyä, että mitä on esim. viherpuna-porvarien johtaman kokoomuksen ainakin aikaisemmin propagandassaan kaiuttama ”vastuullinen” politiikka. Nykymenolla eli jatkuvalla valtionvelan paisuttamisella päädytään jossain vaihessa siihen, että ulkomaiset rahahanat sulkeutuvat ja IMF astuu remmiin. Silloin alkavat todella suuret menojen leikkaukset, eivätkä niiden vaikutuksilta säästy myöskään viherpunikit, muut suvakki-idiootit eivätkä heidän mm. Afrikasta tervetulleiksi toivottamansa mustat sydänkäpysetkään.

  Tyypillinen kokoomukselainen viherpuna-porvari on tuore sisäministeri Kai Mykkänen, joka haluaa nostaa
  ns. kiintiöpakolaisten määrän 10000:ksi vuodessa voittaen idioottimaisuudessaan jopa varsinaiset viherpunikit; ks. myös http://ylewatch.blogspot.fi/2018/02/irakilaiset-tappoivat-irakilaisen.html

 12. Vaihtakaa vihreät jo levyä alkavat jo omatkin kyllästyä.Tämä kyyhkyläispari VILLE ja EMMA ovat keskittyneet tähän samaan virteen ja eivät osaa vaihtaa biisiä.Antaisitte Toukon hoitaa hommat niin vihreät häipyy suomen poliittiselta pelikentältä.

 13. Toukopouko tarvitsee vetoapua kun ei kerkiä enää pillunpäältä päivän politiikkaan enää ja kun se pits nymfomaani vie kaikki mehut. Kävi sössöttämässä, (ehkä oli humalassa tai vain vedetty kuiviin) mielenilmaus tapahtumassa jotain puutaheinää. Ville on pitänyt saman levyn soimaan mitä soitti kun oli puh.johtaja, eli täyttä paskaa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.