Perhevapaauudistusta ei toteuteta tällä vaalikaudella – Tausta-aineistot julki

3
Mainos
Hallitus päätti tiistaina 12.2. että perhevapaauudistusta ei toteuteta tällä vaalikaudella. Sosiaali- ja terveysministeriö on julkaissut perhevapaauudistuksen valmisteluun liittyviä vaikutusarviointeja.

Perhevapaauudistuksen valmistelussa on laskettu ja luotu useita eri malleja, joita on muokattu eteenpäin hallituksen reunaehtojen ja saadun palautteen mukaan. Malleja kehitettiin poliittisten päätöksentekijöiden, virkamiesten ja työmarkkinajärjestöjen yhteistyönä. Vaikutusarvioita on tehty STM:ssä, VM:ssä, OKM:ssä ja Kelassa niistä näkökulmista, joihin arvioita on pyydetty.

Nyt julkaistussa taulukossa on nykyinen perhevapaamalli sekä kaksi mahdollista uutta mallia I1 ja J1. Lisäksi on erillisessä asiakirjassa niiden vaikutusarviota. Viime vaiheessa valmistelu rajautui erityisesti malliin I1. STM tulee julkistamaan myös muut valmistelun eri vaiheessa käsittelyssä olleet työmallit.

Lisäksi keskustelussa olivat ansiosidonnaiseen kauteen liittyvät joustot, monimuotoisten perheiden huomioiminen, äideille kohdennettujen työllisyyspalveluiden kehittäminen sekä työelämän perhemyönteisyyttä lisäävät toimet.

Mainos

Työmarkkinajärjestöt tekivät torstaina 8.2.2018 hallitukselle tarjouksen neuvotella perhevapaamallin ansiosidonnaisen osan muutoksista, mikäli hallitus sitoutuu toteuttamaan I1 mallin muilta osin.

Linkit materiaaleihin:

Lähde: STM

Mainos

3 KOMMENTIT

  1. Kepun kannatus laski liian alas ja riita minikokoomus sinisen sumurffijoukon ja kansallisen riistoporvari kokkoomuksen kanssa on selviö.

  2. Ha haa!! Hallitus laski että ihmiset lisääntyvät kauniista lupauksista ennenkuin laki on ratifioitunut. Nyt tuli pää vetävän käteen ja hallitus jäi kiinni housut nilkoissa.

    Niin että odotellaan seuraavat neljä vuotta lapsibuumia. Siihen asti mennään suomen väkiluvussa alamäkeä. Ja rajua.

  3. Eihän Suomessa nyt voida edes puhuakaan mistään ”perhevapaista”, sillä täytyyhän nämä ”aivokirurgit” ja muut ”korkeaoktaanit” saatettava sellaisen elintason piiriin, jossa lannan tuotantoa on väh. kaksi kertaa päivässä kompensoimaan sitä, ettei kantasuomalaisilta ole ”annettavana” mitään koskien edm. ”hartaushetkiä”. Toisaalta on kuultu nurinaa rasistien suusta, etteivät pommin tekotaitoiset” toistaitoiset eivät nimenomaisesta syystä edes paskalle taivu. Mutta useiden vihreiden vaikuttajien mielestä tuo wanhakantainen valkoiseen ylivaltaan sekä privelitsiä huokuvat kiihotukset kansanryhmää vastaan ovat täyttä puppua, sillä heidän sänkykamaritutkimustensa mukaan ovat mustat miehet erittäin kykeneviä suoriutumaan mitä raskaimmistakin ”taakoista”. Mutta samaa hamppupiipun vetoon viher -kivihiili pössäyttelijöiden mielestä valkoisen makkaraa syövän miehen privelitsistä raskas kotimainen työ ei pidä missään vaiheessa luopua, vaan sitä on kehitettävä edelleen kääntämällä kelloa aina ”vähä -tunnilla” taaksepäin ns. ”kitutunnin” kohdalla, jolloin Mikki Hiiren pitkä käsi on 12 päällä ja lyhyt käsi on 3 päällä. Sanottakoot, että jo lastentarhassa pieniä kalkkilaivan laivureita jo opetetaan hassusti laulaen jo tämä kellonaika -leikki pieniin takaraivoihin kuin valmiiksi privelitsin aikuisuutta silmällä pitäen.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.