Uusi BMW X4: Yksilöllisyyttä ja dynaamisuutta

Uuden sukupolven BMW X4 jatkaa BMW:n menestyksekästä SAV-mallien (Sports Activity Vehicle) tarinaa.

Uuden BMW X4:n urheilullisia ja yksilöllisiä piirteitä on korostettu huomattavasti parannetuilla ajo-ominaisuuksilla, aiempaa ylellisemmillä sisätilan ratkaisuilla, huippuluokan kuljettajan avustusjärjestelmillä ja johtavalla liitettävyysteknologialla.

Atleettista muotoilua

BMW X4 on malliesimerkki voimaa uhkuvasta muotoilusta. Pituus on kasvanut 81 mm (nyt 4 752 mm) ja leveys 37 mm (nyt 1 918 mm). Keulan keskellä on suurikokoinen kolmiulotteisesti muotoiltu munuaisen muotoinen jäähdyttimen säleikkö. LED-ajovalot ja horisontaalisesti muotoillut sumuvalot antavat uuden tulkinnan BMW X -mallien tunnistettavasta ”kuusisilmäisestä” keulasta.

Kyljen muotoilua hallitsee olkalinja, joka kulkee oven kahvojen korkeudella. Katto laskeutuu coupémaisen loivasti kohti takaikkunoita ja kääntyy lopulta jyrkemmin alas päin. Horisontaaliset muodot jatkuvat perässä kolmiulotteisesti muotoiluilla LED-takavaloilla ja tuplapakoputkilla. Ne korostavat perän leveyttä.

Yksilöllistä ilmettä saa lisättyä sekä ulko- että sisäpintoihin xLine, M Sport X and M Sport -malleissa. Niissä on vakiona BMW X4:lle muotoillut 19-tuumaiset alumiinivanteet. BMW Individual -valikoimasta löytyy laaja valikoima yksilöitäviä lisävarusteita.

Premium-tason sisätilat

Uuden BMW X4:n sisätilat ja materiaalivalinnat huokuvat sekä urheilullisuutta että ylellisyyttä. Kuljettajaorientoitunut ohjaamo ja hieman aiempaa korkeammalle asennetut ja uudelleen muotoillut urheiluistuimet takaavat nautinnollisen ajokokemuksen.

Hallinta- ja ovipaneelit sulautuvat pehmeästi yhteen. Oven galvanoidussa pinnassa on yksityiskohtana kohollaan olevat X-logot. Laajaan lisävarustevalikoimaan sisältyvät esimerkiksi uusi Vernasca-nahkapäällyste, Sensatec-verhoiltu kojelauta, kolmialue-ilmastointiautomatiikka, ilmastoidut istuimet ja Ambient-valaistus. Myös suurikokoinen lasinen panoraamakatto on saatavilla uuteen BMW X4:ään.

Laajat säilytystasot, tilavat ovikotelot, mukitelineet sekä muut monipuoliset säilytystilat tuovat käytännöllisyyttä. Takana on kolme täysikokoista istuinta ja aiempaa enemmän jalkatilaa. Tavaratilan saa kasvatettua 525 litrasta jopa 1 430 litraan, kun kaataa takapenkkien selkänojat, jotka taittuvat suhteessa 40:20:40. Lisävarusteena takaistuinten selkänojiin saa toisistaan riippumattomat kallistuksensäädöt.

Kolme bensiini- ja neljä dieselmoottoria

Sekä diesel- että bensiinimoottoreiden tehokkaimpina versioina ovat BMW M Performance -mallit: BMW X4 M40i (265 kW/360 hv) ja BMW X4 M40d (240 kW/326 hv). Muista BMW:n tehokkaista ja vähäpäästöisistä moottoreista tarjolla ovat kuusisylinterinen diesel BMW xDrive30d ja nelisylinterinen ja BMW X4 xDrive20d. Bensiinimoottoreista voi valita joko BMW X4 xDrive30i:n tai BMW X4 xDrive20i:n.

Moottoreiden voima siirretään neljälle vetävälle pyörälle kaikissa malleissa kahdeksanvaihteisella Steptronic-automaattivaihteistolla. Vaihteistoa voi ohjata ohjauspyörän vaihdevivuilla, jotka ovat vakiovaruste yhdessä älykkään BMW xDrive -nelivedon kanssa.

BMW X4:ssä M Sport -alusta ja Performance Control -tehonhallinta sekä mukautuva sport-ohjaustehostus ovat vakiovarusteita. Nämä varusteet korostavat auton urheilullisia ominaispiirteitä.

BMW M Performance -malleissa on vakiovarusteena 20-tuumaiset alumiinivanteet, erikoissuunnitellut M Sport -jarrut ja M Sport -tasauspyörästö. Sen takapyöriin vaikuttava lukko varmistaa tehokkaat ja eloisat lähdöt tiukoista mutkista ja risteyksistä.

BMW EfficientLightweight -konseptin ansiosta uusi BMW X4 on 50 kilogrammaa kevyempi kuin edeltäjänsä. Älykkäät materiaaliseokset ovat vähentäneet painoa niin alustasta, korin rakenteista kuin useista muista komponenteista. Ilmanvastuskerrointa on onnistuttu alentamaan ja se on nyt 0,30.

BMW iDrive, kuljettajan avustimet ja BMW ConnectedDrive -toiminnot

Tuoreimman sukupolven iDrive-käyttöjärjestelmällä voi ohjata kaikkia auton toimintoja saumattomasti iDrive-monitoimisäätimen ja näytön avulla. Lisävarusteena on saatavilla 10,25-tuumainen kosketusnäyttö.

Driving Assistant -paketteihin kuuluvat muun muassa kaistalta poistumis- ja lähestymisvaroitin ja aktiivinen vakionopeussäädin, jossa on Stop&Go-toiminto. Uudessa pysäköintiavustimessa on nyt ylä-, panoraama ja 3D-näkymät.

BMW ConnectedDrive digitaaliset palvelut auttavat liikkumisen suunnittelussa. Se välittää tiedot liikenteestä ja pysäköintipaikoista esimerkiksi älypuhelimeen tai älykelloon monipuolisen Open Mobility Cloud -alustan kautta.

Alkaen hinta on 66 371,98€ (20d xDrive Business) ja ennakkomyynti alkaa maaliskuussa 2018.

Tekniset tiedot:

BMW X4 xDrive20i
135 kW/184 hv
EU-yhdistetty kulutus*: 7,3–7,1 litraa
CO2-päästöt*: 168–163 grammaa

BMW X4 xDrive30i
185 kW/252 hv
EU-yhdistetty kulutus*: 7,3–7,2 litraa
CO2-päästöt*: 168–164 grammaa

BMW X4 M40i
265 kW/360 hv
EU-yhdistetty kulutus*: 9,2–9,0 litraa
CO2-päästöt*: 213–209 grammaa

BMW X4 xDrive20d
140 kW/190 hv
EU-yhdistetty kulutus*: 5,6–5,4 litraa
CO2-päästöt*: 149–142 grammaa

BMW X4 xDrive25d
170 kW/231 hv
EU-yhdistetty kulutus*: 5,7–5,5
CO2-päästöt*: 149–145 grammaa

BMW X4 xDrive30d
195 kW/265 hv
EU-yhdistetty kulutus*: 6,2–5,9 litraa
CO2-päästöt*: 163–156 grammaa

BMW X4 M40d
240 kW/326 hv
EU-yhdistetty kulutus*: 6,6–6,4 litraa
CO2-päästöt*: 173–170 grammaa

*Kulutus- päästölukemiin vaikuttavat valittu rengastyyppi.

Lähde ja kuva: BMW Group

One thought on “Uusi BMW X4: Yksilöllisyyttä ja dynaamisuutta

 • 14.2.2018 at 11:29
  Permalink

  Niin niin… Ja koitappas säätään kuskin penkki ajoasentoosi sopivaksi ja sen jälkeen mennä autoon/nousta autosta ilman että jalat koskettaa ohjauspyörää. Poikkeuksetta kaikissa uudemmissa autoissa jalat hinkkaa rattia, jopa Audin A8:ssa jonka pitäisi olla ”iso auto”.

  Ja sitten totuuteen… Vanhemmat korit ovat poikkeuksetta isompia kuin uudemmat. Ennen vanhaan auton leveys mitattiin ovista. Nyt se mitataan peilien kärjistä jolloin muovisella vilkulla saadaan niitä senttimetrejä joilla erottua muista. Ennen vanhaan autojen etu- ja takarenkaiden leveys oli sama. Nykyisin takarenkaat ovat seitsemänkin senttiä kapeammalla kuin eturenkaat. Ja ennen vanhaan autojen koreissa tuulilasi päättyi pystysuunnassa kojelaudan päälle, jolloin talvella ei ”avaruuden kylmä” hohkannut polviin. Eikä keväällä/syksyllä matala aurinko häikäissyt, kun kattopelti ulottui pidemmälle. Puhumattakaan kesä pystysuoran auringon paisteesta.

  Kaikesta niistä moottorien- korien pienennyksistä huolimatta polttoaineen kulutus on kasvanut koko ajan ja lambdat/ecu:t pitävät huolen että voimaa ei ole silloin kun sitä tarvitaan. Esimerkkinä voi pitää Toyotan vuoden -85 Corolla 1.3 jossa 2-vaihteella tyhjäkäynnillä kuivalla asfaltilla ryömittäessä ja siitä kaasua painaessa etupyörät löivät tyhjää. Tai Opel Kadett 1.3 joka kiihdytettäessä 100km/h vauhdissa ja vaihdettaessa 2:lta 3:lle sai kuivalla asfaltilla renkaat vinkumaan. Mitä yhteistä noilla autoilla oli? Niissä oli kaasutin, pitkät kiertokanget sekä ne olivat pitkäiskuisia moottoreita. Ja niiden polttoaineen kulutus (mitattu) oli luokkaa 5.2-5.4 itraa/100km. No, tuo Toytoa olikin Opelilta ostttu konsepti, joten ei ne sitä paljoa pilanneet. Korin saivat kestävämmäksi kuin Saksalaiset.

  Melkein väittäisin että nykyinen autoni, Peugeot 307, on sisätiloiltaa isompi kuin tuo Bemari. Ainakin jos mittarina käyttää sitä että 186cm kaveri säätää ensin kuskinpenkin itselleen sopivaksi ja sen jälkeen koittaa ahtautua kukin taakse matkustajan paikalle.

  Mutta kannattaahan noita toki ostaa. Valtiomme tarvitsee veroja ja jokainen markka jota ei minun tarvitse maksaa on ihan ”jees”. Joten, autokaupoille mars mars.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.